Коментари - Шефът на Apple: Нетбуците са ужасни | IT.dir.bg
назад

Шефът на Apple: Нетбуците са ужасни

Шефът на Apple Тим Кук критикува остро нетбук компютрите. В интервю за Блумбърг главният изпълнителен директор на потребителския гигант припомня големите надежди, които производителите възлагаха на този клас устройства и последвалото разочарование.

Обратно в новината

Коментари - Шефът на Apple: Нетбуците са ужасни | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

iPhon също са ужасни, ИАппле също като цяло но на кого му пука. Важно е да има и зомбита да вярват на глупостите на именагерите от иапле. Този що не си държи иглупостите от където ги е извадил.

Ха ха - ужасни са, защото не ги произвеждат. Аз бих добавил - след смъртта на Стив Джобс - продуктите на епъл са ужасни - нулеви иновации, лежат на стара слава и с неадекватно бъгавата ios6 не ги чака нищо добро, независимо колко съдебни дела водят срещу въображаеми врагове. Не го пиша като злобен хейтър, а като разочарован бивш фен, който до ios 5.1.1 беше доволен, а след ios 6 и самодоволният непукизъм на епъл ми идва да изхвърля всичко тяхно на боклука ! Не заслужават вече потребителската вярност и доверие !

Е как да не ги произвеждат? MacBook Air какво е, ако не един по-голям и много по-скъп NetBook? "Netbooks are a category of small, lightweight, legacy-free, and inexpensive laptop computers." Болката му на капитан Кук е, че не се продава толкова добре техния NetBook, колкото останалите на пазара... С такава цена бих казал, че е напълно разбираемо. По-скоро ще си взема ChromeBook...

в България властва ПЦ, знаете защо, а и може да се играе ФарКрай 3, аз ползвам ПЦ от 94 и никога не съм имал нужда от Апъл устройства, нито лични нито служебни, върша си работата идеално

не само у нас, а и по целия свят властва пц. рядкост е да видиш макове където и да било.

По bTV дават реклама на БМВ. За мерцедес - само един "сезон" съм гледал - "Разликата м/у новия и стария мерцедес е само в цената" ;) И това може да се тълкува много двусмислено ;) И е много глупаво, да се сравняват автомобили от различен клас. Или поне е обиждащо за скъпите коли ;)

Я ми покажи къде изпълнителите директори на Audi или BMW излизат по телевизията и критикуват колите си един-друг, както правят Apple със Samsung или Microsoft. Това, че Кук има топки не го прави умен. Присмивайки се на продуктите на другите се присмива и на своите, тъй като са създадени с едни и същи компоненти, различава ги само дизайна и софтуера.

Защо казваш че за нищо не става, като очевидно става? Аз съм живото доказателство за това. И още милиони хора по целия свят. Ако искате да кажете че не ви харесва, напишете че не ви харесва, а не че не става.

A ББ инал единствения iPhone с цяла ябълка ;)

Имам нетбук от 5 години. Много е хубав, слагам си го на корема и си го ползвам на дивана, хем си пиша по форуми, хем си браузвам каквото си искам. Работи с Убунту и ако няма да обработвам снимка повече от кроп и ресайз, изобщо не ми трябва да сядам на големия компютър. За справка - нетбука ми беше 500лв, сега айпада е 1500. Да, дисплея е по-хубав, но там приключва всичко. Хайде със здраве!

Май не си разбрал какво написах по-горе. Обясни ми как Apple може да твърди, че продуктите им са по-добри при условие, че не ползва собствени части за да гарантира това. Продуктите им са толкова добри, колкото са добри частите на Intel, Foxconn, Sharp, LG, Samsung, Corning и др., влагани в тях. Да си чувал например някой производител на автомобили да излезе и за каже "Автомобилите на другите марки не струват, а нашите са перфектни". Не, нали. Политиката на Apple да плюе по собствените си доставчици ще им изиграе лоша шега.

да бе да и Епъл е "иновативна компания може би??? аз щото помислих че еннещо от рода на патентите? смешници как само гълтат по-малко дръвцето и им го зачукват ....

И двете са играчки. Стават за кеф. Имах преди години нетбукче - за играчка по време на път ставаше идеално. Пробвах няколко таблета, включително и ipad 3. Кефят, без значение OS-а им. Но за графична работа - двумониторна конфигурация на бързо PC. По добро от това не е измислено. 18" notebook - заради големия екран. Когато ми е необходимо му включвам 2-ри монитор. За книжки - Kindle Paperwhite или хартиено тяло. А относно dpi - въобще не ми пречи "ниския" dpi на 24 / 27" монитор - чуствам се идеално. Виждам си достатъчно. От голямата плътност на екрана на таблета няма особена полза - за екран повече от 110 dpi са безсмислени - на 18" екран на преносимия ми се налага да се взирам доста. Стига с глупави спорове - таблета си е играчка, за съжаление доста скъпа. За сериозна работа 4х PC и голям монитор. Приятно празнуване на всички бивши и настоящи студенти.

На S III ще има вече ябълка... огризка... Galaxy Note става вече iNote... а компютрите им ще се казват iSung...

Тези мишки забравиха от къде излязоха. Когато се създаде компанията, те искаха да са различни, да са малката компания, която да дава възможност за избор, най-вече на младите. Сега не че са голяма компания, но не е истина какви пари харчат за съдебни битки - превърнаха се точно в това, на което искаха да са опозиция. Истината е, че продуктите им, които не са нито толкова фешън, нито толкова велики и добри, нито пък толкова разнообразни, но са скъпи, защото парите отиват за съдебни спорове и маркетингова дейност. Ако не е второто, пак ще са мижавата компания, както преди. Според мен не си заслужават, особено след като на пазара има по-добри продукти на по-ниска цена. Това, което Кук казва, е мнение на един самозабравил се човек - не той, а хората определят дали един продукт има място или не на пазара. А според мен ноутбуците си струват.

Този човек плюе и по своите продукти - 11 инчовия MacBook Air е вид нетбук :-)

Не са голяма... колко да са по-голяма от най-голямата в света ??? Имат чиста годишна печалба от над 40 млд. долара което е недостижимо за никой не само в технологични бизнес ... печелят повече от един "Газпром" дето денонощно източва ресурсите на Русия. Баси и глупостите дето пишете в сляпата си омраза. Хайде радвайде се на но-нейм таблетчетата си от DX и Фокалпрайс , докато още светят ... и не забравяйте да си заредите батерията , че вече двата часа изтекоха :-)

кво те грее тая работа колко милиарда били имали тази или миналата година. Какво толкова чак са направили пустите му епъл - ненужни джаджи дето след няколко години никой няма да си спомня. Виж сега, обаче БМВ-то ще си карам и след 20 год. Епъл са си точно един Джъстин Бибър в технологичния, или маркетинговия, бизнес. Забавление за дечурлигата.

Годишната печалба на Газпром според списание Форбс е 44 млрд. долара за 2011 г. , затова е определена като компания на годината. За тази година данните още не са обявени. Пишеш глупости.

пепи, голяма е компания, която предлага много продукти, непрекъснато ги обновява и пуска нови. Apple има няколко продукта - на едната си ръка мога да ги преброя, не виждам да имат някакво желания, а и идеи за нещо ново - все същите боклуци пускат, само малко обновени. Те може да печелят много, но не са голяма компания. По-скоро голямо разочорование = като се оказа, че на прескъпия им телефон ме му работи добре антената, раздадоха калъфчета. Едва ли друга компания би си позволила подобна гавра. Моят приятел имаше iphone, като показа дефект беше ходене по мъките да го вземат за ремонт - недиректно му казаха, че iphone не се чупят затова няма да му го оправят безплатно, щото той е виновен. Ай сектир - не са само те на пазара.

ПАРИТЕ и алчността променят хората!

Точно така, не той казва кое е добро и кое лошо, а хората. В началото Netbooks се продаваха добре, докато хората не установиха, че не им вършат работа. Спряха да ги купуват. И сега, точно затова Ultrabooks не могат да наберат скорост. Народа се напари от фйешън устройства с никаква функционалност, и трудно се навиват да рискуват пак. А, Ultrabooks са доста добри устройства, всъщност.

За нетбуците е прав, но Surface не е нетбук, а таблет с клавиатура и ще рита епълски задници. Да не говорим, че скоро на пазара ще има десетки уникални машини с Windows 8 и отделяща се лесно клавиатура, пред които жалки епълски играчки ще са смешни. Епъл загуват и го знаят.

Точно пък Surface със също толкова високата си цена и 16 GB място заето от Winows 8 не го виждам... нещо като предишните опити на Google s Nexus. Добре се усетихa най-сетне и биха шута на Самсунг , та да извадят най-сетне свястно поколение Nexus.

Surfaceе шокиращ боклук. Освен собствения си задник, друго не може да разрита. По принцип нямам високо мнение за софтуера писан от MS, но това, което видях е направо отчайващо зле ... Самото устройство, разбира се, е изключително добро. С един Android отгоре, ще е чудесен. Обаче, с Windows... :D Времето, в което MSуспяваха да крадат технологии от другите компании, и да налагат боклучавите си продукти, свърши. За съжаление, провалът им направо потопи Нокия.

Маркетинг отделът на Apple е все по-провокативен, само че от устата на Джобс такива думи звучаха като супер идея и иновация , а от този лаичен мишок като лош хумор :) Иначе ноутбуците са много по-удбни и по-бързи от таблетите - и за работа , и за мултимедия са по-добри. Е, то остана само браузването и четенето на книги за таблетите - който му се дават 1К за такава глупост , да ги дава

прав си за повечето работи. Обаче четенето на кноги на таблет си е убийство. За това си има е-четци с подходящ екран.

Този защо не си затваря устата. Които не е в час да плаща 1500 лв за тъпия му Ipad или Iphone. Аз ползвам Windows 7.5 phone HTC 7 страхотен е бърз не забива говоря по Skypy, имам Skydirve 7 Gb и имам free Office. Както и навигация

То затова правителството на Тайван отпусна преди няколко месеца държавна помощ за да спаси закъсалия HTC oт фалит . Инфо може да си намериш в нета , защото тук линковете са забранени. Клиентите гласуват с парите си кой за какво става.

Нямам наистина нищо против хардуерната част на почти всички епълски продукти, намеря ли наистина грамотно решение за разкарване на 100% от шитнята вървяща с тях и минавам на макбук. Не може компания създала простотия като iTunes и прочие да претендира за каквото и да било, мен би ме било срам да изляза от вкъщи ако съм изплющял подобно нещо в публичното пространство

И кво точно му е на iTunes???

какво ли му е? Ами it is just a piece of crap. Ей това му е на тюнса.

Нищо му няма на iTune с изключение че се явява квинтесенция на всичко погрешно и зло свързано със свободата на споделяне на информация. Същата сбъркана ретроградна логика която се проявява в хилядите им патентни дела. Заради техните простотии идеалите от 80 и 90 години за комуникация без граници отиват по дяволите

Точно хардуера на Епъл е трагичен. Изобщо са фирма за американци - коне с капаци, но с кредитна карта :)

Конете с капаци са се научили да правят нещата. Така че по-добре коне с капаци, които правят нещата, отколкото интелигенти, които не правят нищо, а само критикуват. Работил съм в американска фирма. Тези хора не са интелигентни, НО СА СЕ НАУЧИЛИ ДА УВАЖАВАТ, ДА СЛУШАТ, ДА СЕ УЧАТ... Ние все още не сме се научили на това. Така че имаме да ги гоним. Когато спрем да си ГО мерим и осъзнаем, че принадлежим на едно цяло, тогава може би ще ги настигнем и задминем. Но засега сме една гоооляма, крещяща нула - много приказки малко действия.

Навремето си рендерирал 3D с текстури от по няколко мегабайта. Айде ми рендерирай с големината на днешните текстури и particles и към тях добави физика на средата с Maya например.

Като говорим за нетбуци, защо човека от снимката горе ги сравнява с iPad, а не с MacBook Air например? Да не би да е забравил, че и те произвеждат нетбуци :) Коректно е да се сравнява нетбук с нетбук, а не с пад. По същата логика някоя друга компания утре ще излезе и ще каже, MacBook Air не става за нищо.

Какво толкова има да му изпробвам. Телефон като телефон. Има клавиатура, адрес бук, календар, камера, часовник...и т.н. Точно за 15 минути му разгледах всички функции. Все пак не е с 1000 приложения. Пробвах го в стор в Брюксел и никой не ми е висял на главата. P.S. За толкова пари поне да му бяха вградили един стилус :(

С тоя стилус повечето дебелеврати потребители на Note 2 най-вероятно само си чешат ушите или хемороидите...

Абе не си много прав... На приятелката ми пръстите и нещо "не работят" на капацитивен екран. По тази причина отказва всичко, което е с такъв екран. Парадоксалното (за мен) е, че на Apple-ските продукти има повече проблеми отколкото на Samsung или htc. Аз лично очаквах да е обратното... за сега съм я снабдил със капацитивен стилус заради моите телефони...

Затова пък iPhone е мечтата на мутресите и меките китки. Да го ползват за огледалце :-)

Искам да видя Г-н Тим Кук как пише цял ден мейли на таблет, когато е на път. От утре всички продукти на Apple без непоносима клавиатура!!!

аз съм виждал такива в самолет. Доста смешно изглеждат хорицата, все едно тракат на пишеща машина. Голем смех, таблета става само за снимчици, кратки филмчета и кратко браузване. Скапва очите при дълго работа. А на онзи дето таблета му бил инструмент мога само да му препоръчам да си сложи инструмента знае къде. Честит празник на всички студенти.

От една година използвам само таблет за ежедневната си работа и множество мулимедини презентаци. Икато прочета едно такова мнение веднага ми става ясно че дори не си и използвал iPad. Нито изморява учите, а това пък за пишещата машина въобще не го разбрах. Данеби ти като тракаш по клавиетурата да не се чува тракане. Поне на iPad може да бъде без всякакъв звук. Говорите пълни глупости, защото никога не сте го ползвали

Мислех да си взимам нетбук, но накрая си взех четец за книги. Имам си добри PC в къщи и на работата. Там мога да правя всичко, работя под Windows и съм си качил много професионални програми, всички абсолютно нелицензирани. С тях си вадя хляба и припечелвам достатъчно. За какво ми е нещо друго? Когато съм на път, четецът ми е достъчен. Нямам непреодолимо желание да си проверявам пощата през час, да чатя или да качвам снимки без нужда. Това ми стига, животът не е само пред компютъра. Все пак, бих си взел нотбук пред айфон или др. подобно. С него бих могъл да свърша нещо полезно.

Ще се опитам да разгледам въпросът по малко-по задълбочен и човешки начин. И така. Защо Apple създадоха Retina Display-264PPI? Защото на човешкото око са му необходими най-малко 250dpi, за да вижда буквите и контурите гладки и ясни. Всички принтери печатат най-малко с 300dpi, нали така. Е, какво по-хубаво от това на екрана да се вижда със същото качество както на хартия? Много добра идея, смислена идея и при това реализирана на практика. Би било прекрасно ако други производители започнат да се съобразяват с тези неща. На практика това са първите монитори с възможност да възпроизвеждат изображенията практически 1:1. Като човек, който се е занимавал с предпечат и графичен дизайн 15 години и 5 години фотография мисля, че знам много добре за какво говоря. Нетбуците са вид тефтер, но не и инструмент. iPad e инструмент, и който не го съзнава значи не му трябва инструмент, а тефтер. Всичко си е ок. Но двете понятия са несравними. Хеликоптера си е хеликоптер, а амфибията си е амфибия, просто РАЗЛИЧНИ НЕЩА, С РАЗЛИЧНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ. Лека нощ.

iPad е инструмент..., но само за презентации, разглеждане на снимки, видео и играене на игри. На него не могат да се обработват OpenEXR или RAW формати или видео с висока резолюция, не може да рендерира 3D и т.н, поради слабия хардуер. Който се е занимавал сериозно с графичен дизайн и видео обработка много добре знае, че за тези неща му трябва най-малко pc, най-добре работна станция. Чудя се преди излизането на ретина дисплей хората как са работили :).

Как били работили преди излизането на Retina дисплей? Ами по тази логика още да сме на монохромни дисплеи ако ги помниш... работил ли си на XT с монохромен CGA дисплей? Надали... Хората са създали нещо добро, което след време ще стане стандарт при компютрите. Вместо да се радваш, ти плюеш!!! Ето например Apple имат стандарт Thunderbolt, който е 2 пъти по-бърз от USB 3.0. Навремето FireWire на Apple пак беше по-бърз от USB 2.0... изобщо Apple винаги са напред с хардуера преди всички!

Разбира се, че са ужасни но за бизнеса на наръфаната ябълка. Колкото и да не му се иска на Кукчо нетбуците вършат работа, за разлика от тъпите таблети, които освен за някоя игричка, някоя книжка и малко браузване за нищо друго не стават. :-)

Не е прав човека ама хич. Аз си търсих това, което после се нарече нетбук като луд преди 10 години и се надянах на едно Sony (и до сега си го имам, после си взех Аsus) и вършеха работа, даже сериозна, но са главно за професионалисти като резерва на път, като инструмент да си носиш. Най-голямата измама обаче е, че са мъртвородени - просто еволюираха постепено. Последните изцепки на Asus 11"- 12" са достатъчно тънки, леки и държеливи на батерия и са достатъчно големи за съвсем приемлив комфорт, само че се почна с ония грозни кутии с мънички екранчета - всичко заради цената. Сега проблема с цената вече не е такъв и като се загледате това дето му се вука ултрабук и нетбук се слива някъде по средата. Заяждайки се мога да кажа, че и първия IPhone на епъл беше някаква смешка като характеристики и конструкция, мойя HTC (QTek) от същата година беше във всяко отношение поне два пъти по-добър освен в едно - не го хареваха дизайнерите и обикновените п-си.

Имат, бабината ти трънкина. Майкрософт сами са направили няколко ОС, ябълките си краднаха щото така и не можаха, да не говорим, че дори простотиите на Майкрософт изискват умение да организираш безкрайно комплексни проекти, докато епъл карат на парче и се крепят на един имидж и визуален стил. Ти сравнявал ли си какво опкаова Windows и по колко начина за колко среди и какво опакова епълската пръдня? На една ОС това й е работата, а не да е scrolly and flashy, както с рекламни средства (подчертавам) епъл накараха хората да си мислят. Това, че MS си имат идиот за шеф в момент, дори и то не ги убива и все значи нещо не мислиш ли? Ах, да напомним - едната ОС е за всякакъв хардуер, а за другата се прави някакъв - едва като сендаха върху BSD ябълчоците посмяха малко да си отворят кръгозора. Не ми ги сравнявай - всичко е шанс, но тия неща са до време.

Ей добре, че ми каза - от утре почвам да мразя нетбука и ще си нося десктоп компа под ръка. Деби и зомбито ...

Я да направим сатистика за тези, които толкова не понасят Apple на каква възраст са, колко езика владеят и защо чак сега откриват топлата вода? iPad продуктите на Apple се появиха поради необходимостта от тях. Използват се масово в болниците, училищата (от феврурари тази година), от възрастните хора, хората в неравностойно положение, децата, учителите, писателите и т.н. и т.п. Ама няма кой да чете, няма. Я да попитаме колко от тези, които "мразят" продуктите на Apple са имали търпението да изгледат всяка една презентация на тази фирма, която трае между 60 и 90 минути най-малко, на която презентация се обясняват неща, които тук в нашите, силно казано медии дори не се и помирисват? Я да видим кои хора ползват Windows и Linux. Това са предимно хора, които не ползват лицензиран софтуер, четат хелпове, мислейки си че така ще научат нещо сериознно... Наивна работа. Има и хора, които си купуват лицензират софтуер, като Photoshop например, но колко са тези хора? Малко! И заслужват уважение. Плюещите по Apple са свикнали да хакват, точат и т.н. софтуер, музика и какво ли още не. Така че тези хора нямат право да правят коментари докато не се научат на си плащат, онова което други хора са се трудили да направят. Пък като се научат да си плащат тогава нека да коментира всичко, както си поискат. И аз съм работил 15 години с всичките версии на Windows, и когато ми писна от всичките простотии-драйвери, бъгове, "non-operating system" и всички подобни неща просто изхвърлих това нещо 15 години стигат. Освен това многознайковци, Windows работи много по-добре на Mac система и далаче няма такива проблеми, както върху незнайно къде "сабраното" PC. Искам да изразя специално уважение към всеки, който си купува лицензирани продукти независимо дали на Apple, Smasung, Microsoft и т.н. С тях имаме какво да си кажем. Другите просто вдигат много шум, за са да се опитват да са интересни и актуални. Wake up! Все хорошего! Asta la proxima vez! Adieu!

Написал си толкова много глупости, че се чудя откъде събрах търпение да ги изчета. Ако съдиш по пикльовците на село или по голяма част от хората в България, да. Много от тях свалят нелицензиран софтуер. Само че българският пазар е 0.00 нещо си процента от световния, така че тези ти аргументи автоматично заминават в кофата за боклук. Още по -голяма глупост е това, че айпад продуктите се били появили защото се появила необходимост от тях. Появиха се, защото технологиитесе развиха и го позволиха . Да си пуснат продуктите за по 200 долара и тогава да говорят господата от Apple. На повечето потребители им трябва устройство, с което да си проверят пощата, да влязат в някой друг сайт, да си качат снимки и да не е прекслено скъпо. Нетбуците са идеални точно за това. Защо им е на хората да похарчат 1000 долара за Macbook air след като няма да им свърши повече работа от един нетбук струващ 200 долара? И да не мислиш, че хората в цял свят свалят нелегални филми и софтуер? Дори баба ти на село, която вече има компютър, го ползва за нещата, които изброих по -горе и едва ли тази баба дори знае нещо за нелицензирани продукти .

В белите страни айфон5 си е 199$

Това, че човек знае няколко езика не го прави умен. Има една мисъл на Есхил "Мъдър е не онзи който знае много, а който знае нужното.". Продуктите на Apple не са нито най-качествените, нито върха на технологиите. Това, че са скъпи се дължи не на изработката, а на бранда. Да притежаваш продукт на Apple не е признак на богатство или висок интелект. Вече всеки средностатистически мухльо може да си позволи iPhone или друг продукт на марката, благодарение на лизинг. Като гледам какви индивиди се редят на опашки пред магазините, мен би ме било срам да притежавам техен продукт.

". Да притежаваш продукт на Apple не е признак на богатство или висок интелект" Така е и факта , че толкова хора купуват продуктите на Епъл говори , че те просто са добри. При таблетите имат пазарен дял от 65 % , което значи , че никой друг дори не ги доближава.

Ти очакваш да си признаят ? Поне две-трети са недорасли хейтърчета , дето не са изработили и два лева в живота си на компютър.

Това "хейтърство" не е хубаво явление. Това, че се отрича нещо, което не се разбира не говори за разум, а за нещо друго... Вместо да се критикуват водещи световни лидери по-добре е съответните "хейтъри" да си търсят правата, да взимат добър пример, да уважават труда си и себе по този начин. Но най-лесно е да се плюе, което е първична реакция и само по себе си показва нивото на мислене. Но всичко е наред. Въпрос на време. Когато човек узрее за нещо то се случва. С най-добри пожелания към тях. То и аз не вярвах на много неща, но когато ми се случиха повярвах. 500 години робство и 62 години комунизъм... всичко е в реда на нещата. Аз се почувствах истински освободен в мисренето си на средна възраст. Дано за други хора нещата стоят по-добре. Важното е да се получи пробуждане...

Продуктите на Apple не са нито по-добри, нито по-лоши от другите. Не съм ползвал техен продукт не защото не мога да си го позволя, а защото съм намерил устройства със същите характеристики и функции на по-ниска цена. Това не ме прави хейтър или лузър, а човек който знае какво получава срещу парите си.

Драги ми смехурко точно в момента работя за US здравна система и познай какво проблемът ми е, че се налага да поддържаме IE8 заради проклетите мързеливи администратори. Ама това няма нищо общо с Apple? Да де - няма.

хахахха,гнилите пак се наакаха :D

Аз пък намирам за ужасно да размазвам с мръсни ръце по екрана на таблета...Мизерия!!! А за разликата в производителността между таблет и нетбук бих поспорил с този Хук, ли Мук ли, Лук ли, Кук ли... Първоначално таблетите ги правеха със смешни ARM процесори за телефони, а нетбуците с X86 едноядрени процесори с hyper-threading емулация на две ядра. Явно тогава този пич не е работил и на двете за да направи разликата. Второто сигурно нещо е, че сега му е попаднал нетбук от преди 3-4 години и го сравнява със сегашните таблети...и си вади криви заключения. По производителност ARM има да гонят X86 процесорите още години. Освен ако не спрат да работят по последните. ARM процесорите са добри само в едно- ниската консумация , което води и до ниска производителност. Всеки, който е в тези среди от 20-тина години знае, че отдадената под формата на топлина мощност е правопропорционална на производителността ( единствено прословутите "Котлони" на AMD са изключението, потвърждаващо това правило). Така че аз скоро не очаквам да се случи нещо революционно в повишаване производителността на таблетите- просто няма как да се охлаждат в малък корпус; явно тенденцията е към повишаване броя на ядрата => харчат повече ток=>по-големи устройства заради по-голяма батерия=>стигаме до нетбук...

Всеки който разбира от процесори знае, че ARM и др. подобни смешки не са истински процесори, а просто памет, която може да извършва елементарни аритметични и логически операцийки!

Те щото оригиналния х86 беше якия процесор, с 400+ такта за едно деление. Сега х86 отвътре е RISC, както и АРМ, но по неизвестни причини поддържа още стария Instruction Set. В историята на Епъл имаше един истински процесор, и той се казваше PoewerPc. По неизвестни политически и др. причини тия тъпаци сложиха интелски процесори и производителността на компютрите им падна двойно. В следващото поколение POWER (от което се ражда и PowerPC) IBM достигнаха работна честота на продиционна машина от 5GHz (чети за POWER6), а нашия велик мениджър обяснява как нетбуците му били с неудобни клавиатури....СМЕХ, другарю ПроФесор!

ХАХАХха ужасни са, защото вършат работа и хората са доволни и не щат да си купуват недоразумението таблет:) Имам нетбук 11,6 инча от 2,5 години, работи прекрасно, върши ни работа и не ми трябва таблет...Това е ужасно, нали:)

коко е куко, как звучи

Коко може да е куку, ама ти си дървен философ:)

Ти сам си противоречиш, а когато имаш възможност да имаш таблет едва тогава ще видиш какво значи нищото. Нетбука е прекрасен компактен компютър, който можеш да вземеш навсякъде където и таблета с тая разлика, че таблета няма нищо общо с компютър. За съжаление нетбука е неудобен както на производителите на мобилни компютри, така и на производителите на таблети. И на двата типа производители здраво им подбива пазара.

същото важи и за падовете. Освен за губене на време по летищата докато си чакаш самолета за нищо друго не стават.

Не си прав.. Продават едни стойки на които могат да се сложат, с тях приличат изцяло на фоторамки. Много добра работа вършат за тази цел, защото имат достатъчно памет, а и клипчетата пускат :-)

За 1500лв ще си облепя целия апартамент със снимки, и ще им поставя и необходимото осветление.

Посерко

ужасни били? Продажбите на минито не вървят и пуснахме старата тактика. Свършиха зомбитата май, всичко си накупиха и сега зациклят.

Не само , че вървят ами китайците не могат да смогнат с поръчаните бройки за празничната шшопинг треска. Първите партиди 16 GB wi-fi се разпродадоха буквално за ден и половина. Епъл държат над 60 % от целия пазар на таблети и засега са без реална конкуренция.

абе ти да ни им работиш във фабриката, че знаеш такива работи. Или прочете в някой друг сайт?

Ужасни, ама друг път! Аз пък откак съм с нетбук се чувствам прекрасно. Лаптопа ми тежи 3 кг. и стои в къщи, нетбука 1 кг. и е навсякъде с мен!