Коментари - IT гиганти искат промяна на патентните процедури | IT.dir.bg
назад

IT гиганти искат промяна на патентните процедури

Технологични лидери като Google, Facebook и Zynga се обявиха против настоящите практики за защита на патенти с аргумента, че те задушават иновациите.

Обратно в новината

Коментари - IT гиганти искат промяна на патентните процедури | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като Самсунг почнаха да съдят Епъл за нарушение на патенти, тогава Хамериканците се стреснаха и изведнъж патентите им станаха много неудобни. Ама що ли не им бяха преди да осъдят със солени глоби Самсунг за кражба на патенти?

Тъпо изказване на невеж в материята човек.

Време е да се спре патентоването на идеи. Идеята НЕ принадлежи на никой!! Примерно "Слайд то ънлок" е идея. Всеки би трябвало да може да напише собствен код на тази идея и да си го ползва. Ако открадне чужд код, тогава вече да влиза в нарушаване на патенти. Подобни глупости могат да се патентоват единствено в УСА и наистина е крайно време тази възможност да бъде премахната.

Ленин би се съгласил с теб - твърдо НЕ на частната собственост, и на идеите

Иване, мисли, не говори глупости, защото заради такива тарикати може да се патентова формата на автомобилната гума примерно или "линк върху телефонния номер в СМС" и още ред глупости, които не са технологии, нито са ноу хау, нито са марки, а са просто идеи. ;-) :-) Както казах идеята не е и не бива да е притежание на никого. Технологията, името може да бъде, но идеята НЕ.

Каква частна собственост какви простотии. Епъл с поведението си сами провокират подобни промени. Тия американци с тия малоумия и войни са готови да подопят света само и само да са отгоре. Дай да патентовам формулата на водата и всеки които я ползва и продава да ми плаща. Аман от кухи лейки.

Милите! Просто ги съжалявам! Трябва така да се промени Парижката конвенция, че само американските IT гиганти да имат права. Всички други да им плащат. Както с музиката.

Нищо не си разбрал. Това са компании, които не харесват патенти от рода на "правоъгълник със заоблени ъгли" или "отваряне с преплъзване". Това не са технологии, а форми и човешко поведение. Наскоро четох, че една компания е регистрирала и прелистването - нещо, което правим от много много години. Тези компании протестират против такива патенти.

мегазле си...нищо не си вдянал от новината