Коментари - Подкараха Windows 95 през Windows RT | IT.dir.bg
назад

Подкараха Windows 95 през Windows RT

Експерт по сигурността успя да заобиколи ограниченията, наложени от Microsoft, и да стартира приложения без цифров подпис на Windows RT, съобщи TechNews.

Обратно в новината

Коментари - Подкараха Windows 95 през Windows RT | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и без това не използвам скъпите им таблет-боклуци, които даже заблуждават че това е Windows след като не може да подкараш Windows приложения.

Това къв експлоит е точно ? Човека си е пуснал ВМ и си е подкарал вин95. Как по-точно е експлоитнат самия вин рт ? Приложенията, които работят под въпросната ВМ, пак си виждат само собствената ОС. Нещо най не сте доразбрали !

Тези възможности биха били единствената причина да ми бъде полезен, а те искат да ги махнат и да разчитат само на подобна на iPhone еуфория. Еуфория няма - глупаци начело в Microsoft, очевидно има. Пичове, стига с тия играчки - или продавайте средство, което да можем да ползваме за работа или продавайтемодни аксесоари, но не ги наричайте нито операционна система, нито компютър.

може просто да си вземеш новия таблет на ACER с windows8 (не RT) и си готов, смо прибави малко стотачки към цената за RT

До някъде си прав :) Ама все пак и да ти билднат десктоп версия за Арм, със всичките и там системни съвместимости, нали се сещаш, че само .нет апликациите ще вървят. Нейтив продуктите на други разработчици пак ще трябва да се пребилднат, което няма да стане ! За това си взимаш х86 таблет със стандартен вин8 и имаш най-доброто от двата свята (без батерия де :) )

Абе той ACER W510 даже е по-евтин от кажи-речи всяко RT, което може да се намери. Аз мислех да си взема, но след колебания си взех nexus 7. В избора има влияние и убеждението ми, че RT е последната от множество глупости, които MS правят. Години наред пишех софт за WinCE и компилирах за найсе платформи - не е толкова сериозен проблем, колкото изглежда и тук стига windows под RT да не е съвсем орязан (не знам да си призная) с компилирането проблема не е кой знае какъв. Едно време имаше един сбъркан процесор SH3 на hitachi, който имаше разнистранности, но едно, че го няма, друго, че с останалите дори доста различаващия се от десктопа CE не беше никак труден за мултиплатформена поддръжка. Не знам за вас, но на мен всичко ставащо в MS напоследък ми се чини безумен начин да отрежеш клона, на който седиш. В идеята на RT има интересни неща, но начина, по който е поднесен, ограниченията и дефакто deownership-ването на устройствата ме накара след 20 години ексклузивна работа с Windows да започна да се насочвам все повече към Linux. Всеки, който не работи за бързи пари от някой проект или в копрорация решила да напълни някакъв апп стор с titles (нарочно ползвам думата така и тук) - е никой който си цени труда и иска да създаде не просто аппче, а нещо, което да развива не би стъпил върху това. Ако не сте съгласни с това ще кажа нещо много по-просто - след като след много хвалене и положителни реакции метро интерфейса фана само 2% пазар ... какво да говорим.