Коментари - Тим Кук: Китай ще бъде най-големият ни пазар | IT.dir.bg
назад

Тим Кук: Китай ще бъде най-големият ни пазар

Apple очаква Китай да изпревари САЩ като най-голям пазар на компанията, заяви пред китайската държавна агенция Синхуа главният изпълнителен директор Тим Кук, цитиран от Асошиейтед прес.

Обратно в новината

Коментари - Тим Кук: Китай ще бъде най-големият ни пазар | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

komentar

На африканският бряг идвали добри хора и предлагали огледалца парчета цветно стъкло и туземците се катерели на корабите и се радвали танцували......накрая плащали с тежък труд за....суетата си.!!!!

И със здравето и живота си... Китайците вече направиха първи стъпки в размяната iPhone срещу бъбрек...

Тъкмо ще спестят от транспорт

и китаиците вече разбраха че техните болкуци самсунг не стават и минаха на апъл.. смятаи

Прочети внимателно, какви са най-продаваните телефони с Китай и че Apple забавя растежа си там. Рабирай, че всъщност огромният процент продавани телефони там не са iPhone. Китайците не са глупави и виждат че КОРЕЙСКИЯТ Samsung е по-добър от iPhone сглобяван предимно от китайски боклучави чаркове. Е вярно процесора на iPhone е на Samsung, но то процесори само корейците и японците могат да правят

"Водещият продукт на азиатската компания Galaxy SIII взе короната за най-продаван "умен телефон" от iPhone 4S през периода юли-септември. Продажбите на SIII се очаква да спаднат през последното тримесечие на изминалата година от 18 на 15 млн. бройки, но се очаква той да бъде компенсиран покрай дебюта на устройството с по-голям екран Galaxy Note II и доброто му възприемане от потребителите. Общите продажби на смартфони на Samsung се очаква да достигнат 65 млн. броя през последното тримесечие на 2012 г., спрямо 55 млн. продадени устройства през периода юли-септември, а Apple продаде 26.9 млн. смартфона и продажбите на новия iPhone 5 са под очакванията на специалистите." Ако сравним продажбите на флагмана Galaxy III спрямо iPhone се вижда , че данните показват 15 млн. продажби за Самсунг спрямо 26.9 млн. продадени iPhone и то без да се очита много силното последно тримесечие за което още няма данни , но тогава именно излезе iPhone 5. Айде за дъ съм коректне да добавя към тия 15 млн. и още 2-3 млн. Galaxy Note. Aко Епъл залееха пазара с 30-40 евтинджос модела за всеки джоб дали нямаше и те да продават по 50 -60 млн. щом могат само от скъпия си iPhone да продадат 26.9 милиона ... Линковете тук са забранени , но данните са от статията в 'Капитал" : Доминацията на трите звезди Може сами да я потърсите.

Това, което Кук иска да каже, е много просто. САЩ са 300 милиона, пазар от 15-20% = 45-60 милиона потребители. Китай са има-няма 1.2 милиарда, 10% потенциален пазар (което е горе-долу средната им класа, и нараства) е 120 милиона. Само ще спомена, че средната класа в Китай е доста по-добре от нашата. Относно Андроид на Китайския пазар, 95% са безименнителефончета. Там Samsung не може да се вреди да продава. Apple до скоро също не можеха, сега леко започна да им се получава.

Смятай: " бързо нарастващият пазар на смартфони в страната е доминиран от телефони, използващи системата Android на конкурента Google. "

Тоя господин, като го гледам, няма да дочака и ще да кандидатства за китайско гражданство

Много простотия ходи по форумите много.

то май скоро ще остане и единствения пазар, както са я подкарали.

Иска да каже, че сектата Ябълка в САЩ е започнала да оредява?! Не вярвам...

Колко бъбреци има за продажба там... Лелееее...

Взе ми думата от устата!