Коментари - Заснеха огромно речно корито на Марс | IT.dir.bg
назад

Заснеха огромно речно корито на Марс

Космическият апарат "Марс експрес" засне структура, приличаща на речно корито на Марс. Тя е с широчина 7 км, дължина 1500 км и дълбочина 300 м, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Заснеха огромно речно корито на Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДОГАН ТРЯБВАШЕ ДА МИНЕ ПО НЕЯ......

Има един филм в YouTube, който показва как някои форми по релефа на Марс се променят с времето. Това доказва че там времето е свършило и сега са в другото измерение. Често са засичани светещи НЛО да следат какво се прави. Друг филм изследва манипулираната информация- при нивото на съвременната техника получаваме черно-бели снимки с ниска разделителна способност.

Е на това му се казва свободни съчинения по картинка!

Абсолютно резонен въпрос!!! Минали са милиарди години, невъзможно е топографията на района да е същата. Особено както има постоянни прашни бури, не би трябвало да има и следа от това речно корито на снимката.

и запазва очертанията и след това може и обратния процес да се случи и да се разкрият, мисля обаче, че все още нямаме сериозни доказателства нито за течаща вода, нито за съществувал живот. Представете си при безброй планети подобни на земята колко от тях са на границата между това да има живот и да няма, ето там някъде в тази група е и марс.

А знаех си че "Полетът на Каприкорн 1"ще има продължение.

Адронен колайдер е...

Да бее,чудо голямо.На Марс си е имало и течности.Формиращи реки,канали и тн.Имало е и атмосфера.По-някое време обаче нещата са се променили.Най-вероятно тва дето обикаля и прилича на смачкан кен от кола носещо гръмкото име "Фобос" има пръст в цялата работа.Дали заради директен удар преди милиард години или просто с присъствие.Никой не знае.Тва го учихме преди буквално десетки години в училище.. Нещо ново?

...плаща фунти за тези снимки би трябвало и да ги обясни. Щото са научна работа, а не за семейния албум. Стряскаща ширина-7км, и то равномерно по цялата дължина. Как се е образувала? И понеже става дума за цивилизация на Марс, някаква мини идея за ниво на развитие. Аз мисля, че ако има нещо, трябва да се търси под повърхността, в пещери. Има роботи анаконди, дето се врат тук на земята в невъзможни места.

Не,това е кожата по лицето на Лили Иванова

Същата картина се получава като се изпикаеш върху мокрия пясък на плажа... и като капне някоя капчица тук-там отстрани...

абсолютно съгласен с теб. как за 2 млрд. години нито пясъчните бури са го засипали, нито едно метеоритче не му е нарушило правилната форма и равната повърхност. е там трябва да се прати един лендър на наса да го изследва.

Древни изто4ници говорият от хилядолетия, 4е на Марс е имало живот, атмосфера, както и вода.

бе не ти знам източниците, но и в момента на марс има атмосфера и вода, виж за живот не е сигурно.

Изто4ниците не са мои, а знания останали от древността.

Според мен така изглежда Червената планета след управление на тамошен ГЕРБ. Ако имат още малко време и България на това ще заприлича + лифтове.

И аз не харесвам презастрояването и съм еколог. Ама хайде да не намесваме политиката във ВСЯКА тема.

Каквото и да е,прилича ми на Македонско.

С-напрягане-на-зрението-се-виждат-и-параходи!

Пак се появиха марсианските канали!

Не е река, МАГИСТРАЛА е!

не е магистрала, ПИСТа е :)

не е писта-пътя зя Банкя е