Коментари - Делото за плочките в Windows 8 - през септември | IT.dir.bg
назад

Делото за плочките в Windows 8 - през септември

Още през ноември миналата година стана ясно, че компанията Surfcast завежда дело срещу Microsoft за нарушаване на един от нейните патенти както в Windows 8, така и в продуктите на софтуерния гигант, базирани на новата операционна система.

Обратно в новината

Коментари - Делото за плочките в Windows 8 - през септември | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

choko73

А, и сетих се: има лекарство против СПИН-а - намира причинителя и го неотрализира!!! Сега като се открие това лекарство, всеки който го произвежда трябва да ми киха процентче!

Абе choko73, неграмотнико - пише се НЕУТРАЛИЗИРА! Потресаваща неграмотност цари навсякъде, а иначе всеки се прави на умен и пише коментари!

choko73

Абе момци, променете формата примелно на елипси и си решавате проблема!!! Що за олигофренски патент са разрешили "великите мислители"?

Системата на патентите в момента е пълно безумие... понеже активно се занимавам с патнти преводи и патентно право мога да ви споделя, че същото безумие се случва и във фармацията... някога някой решил, че може би... ама съвсем евнтуално някакво съединение... е активно срещу нещо си... обаче то просто е споменато в патента... нито изследвания, нито фармако кинетка нито мишки нито зайци.... обаче видиш ли в патента. Това тука е същото..... някой си патентовал квадрат.... чудесно

Патентът трябва да бъде нещо, което е разработено като технология и искаш да го защитиш. Точно описание какво представлява, как се използва и т.н., а не `патентовах жълтото кръгче`. Всеки, който снима Луната или Слънцето ми дължи пари, за това, че ми нарушава патента. И тия - имали принципно идея, че трябва да е като плочки, но никакво описание на реализация и въобще няма реализация. Ами не заслужават да спечелят и няма да спечелят. Така като Apple не спечелиха, за това, че искаха всички смартфони да нямат действия с два пръста. По-голяма простотия здраве му кажи. Да пишем сега, че утре ще има патент върху азбуката и ще трябва да учим китайската.

ОТ САМОТО СИ СЪЗДАВАНЕ КОМПАНИЯТА НА ГЕЙТС Е ОСНОВАНА НА КРАЖБИ НА ЧУЖДА СОБСТВЕНОСТ! КРАЙНО ВРЕМЕ ТЕЗИ ПЛАДНЕШКИ ОБИРДЖИИ ДА ГИ СЛОЖАТ НА МЕСТО, А ХОРАТА ДА НЕ ИМ КУПУВАТ БОКЛУЦИТЕ!

Така е непознати приятелю, ама знаеш ли колко съвест(съдийска) могат да купят парите гетсови, естествено, ако въобще съществува такава :(

Така наречената "интелектуална собственост" не е никаква собственост, а изкуствен монопол. IP е вредна за развитието и прогреса!

Патентен трол

и нямат никакъв шанс, използват ги само за да генерират новини срещу MS

така за Стиви? нали е гениален?

Да, Стиви Уондър наистина е гениален :)

И тоя патент НЕ е на фирмичката на чичко Стиви????????

всички правят така. ама си е друго да окрадеш java, и да платиш 1% от спестеното на съдията. който вместо да викне експерти, бил чел 'цяла седмица' учебници да се образова.

По тая логика всички езици, езичета и езиченца за програмиране са откраднати от предшестващите ги!

Патентът е абсурден, но е не по-абсурден от някои други концептуални патенти, с които се ритат технологичните гиганти, и с които задушават иновациите.

Такова е и цялото щатско общество, което налага на целия свят своята политика, много често и със сила.

Да не мислиш че е лесно да се изобрети нещо или въведе нещо ново. Трябват години работа и накрая да вземе някой да ти го открадне ще се почувстваш все едно цял живот си събирал пари за къща и тъкмо си я изплатил и накрая някой измамник ти я вземе с фалшиви документи, че и ти вика че си алчен ако си я искаш обратно.