Коментари - Астероидите - новите златни мини (видео) | IT.dir.bg
назад

Астероидите - новите златни мини (видео)

Астероидите, потенциално богати на редки метали или вода под формата на лед, предизвикват копнежите на инвеститори в САЩ. Вече втора компания обявява намерението си да се възползва от тази манна небесна.

Обратно в новината

Коментари - Астероидите - новите златни мини (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Продавам астероид, маса 200 млн. тона, съдържание злато, сребро и платина.

да променят траекторията на някои от близкопреминаващите астероиди, че тогава ни злато ще ни трябва, ни диаманти, а ще трябва пак огъня да се открива

Какво ви "топли" тази новина, след като всеки ще стане на тор, каква радост ви дава пътуването и завладяването на космоса, какво ви интересува така представеното от доста хора тук "благо" на човека от бъдещето, когато вие вече няма да може се ползвате от всички тези придобивки. И нещо друго- придобивките, не бъдещите, но и тези, които имате понастоящем, правят ли ви щастливи, дават ли ви надежда? Това ли е смисълът на живота ви, придобивките и ресурсите и около вас?

На теб какво те топли? Вечния песимизъм може би?

Докато не си променим изцяло мирогледа и ценностната система - нищо хубаво не ни очаква! Не ни трябва да изследваме нищо извън нашите болни, жадни за все повече и повече материални лайна глави! Язък за толкова милиони години Еволюция...

В случая аз питам радетелите на усъвършенстването на човека чрез научни достижения. Аз лично имам надежда, но тя не е в науката, а в този, който е направил всичко, чиито дела науката се опитва да изследва, опитва казвам, защото и тя е ограничена, като всеки аспект на човека. Затова пак питам, включително и теб, и ако си зададеш въпроса, ще трябва да признаеш, че науката, като самоцел, няма да те доведе до нищо съвършено и трайно, краят пак ще е в пръстта.

val55

Бази на Луната само в тъмната част. Може да се направят и пароцентрали, като топлинните панели са в светлата част, а генераторите в самата база, но в тъмната част. Може и под повърхността. Да се строи голям космически кораб е, по добре да има някаква гравитация иначе се губи много време за построяването в откритият космос. Разбира се по голяма част от работата ще се върши от роботи, но окончателното завършване ще е работа на човека. За да се пътува в космоса пъро трябва да има изкуствена гравитация, и силови полета около кораба, които да защитават екипажа от всякъкъв вид радияция. Ако нямат тези две неща, ще има необратими промени в организма, а и мозъкът ще се "изпържи", а и не само. С една дума преждевремена смърт на 100%. При всички случаи, преди далечен космически полет на този етап, трябва да се изпратят предварително няколко автоматизирани кораби, които при необходимост да послужат, като спасителен вариант, иначе при авария сигурна смърт. Някога, ако се придвижваме в субпространството няма да има проблеми, но дотогава това е най правилният начин на действие. Ако совалките, които загубиха американцит,е имаха няколко малки робота, които задължително да проверяват целостта на корпусите нямаше да се стигне до тези трагедии. На орбита винаги трябва да има склад с най необходимите резервни части. То космос трудно може да се покори, но поне нашата галактика е напълно възможно в бъдещите столетия, ако имаме време. И между другото, това не е лъжица за една уста, независимо дали са американци, руснаци, китайци и т.н. Трябва да се обединят усилията на всички държави, за да успеем, защото не се знае, какво ни чака в близко или по далечно бъдеще. Сам човек или държава е само за едното място...... ама пусто, остаряло мислене, дано не ни изиграе лоша шега.

...почна се и "горе"...Бог да е на помощ на Вселената!

"...камАнитИ паадЪт, падат от нИбетУ...."

тоя 500 метровия да вземат да го насочат към земята, а най-добре към народното ни събрание. тогава с 1 куршум - 2 заека . хем платина ще имаме, хем айдуците ще са по малко с 240

Ще излезе, че земляните са колонизаторите. Започват да гледат към други светове, защото този става тесен.

Е ЗА ТОВА ДА СЕ ДАВАТ ПАРИТЕ НА СВЕТА , А НЕ ВЪОРЪЖАВАНЕ И ИЗБИВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО,НО КОЙ ЩЕ СЕ ЛИШИ ОТ 3 000 ДОЛАРА ЧИСТА ПЕЧАЛБА ОТ ОРЪЖИЯТА ЗА МАСОВИ УНИЩОЖЕНИЯ - КОГАТО НЯМА ДА ИМА МЯСТО НА ЗЕМЯТА ДА РАБОТЯТ ПО ВЪПРОСА КЪДЕ ДА СЕ ОТИДЕ, А НЕ САМО СНИМКИ ОТ СТУДИО...!!!???

От поста ти не разбрах кое оръжие за масово унищожение струва 3000$? Не забравяй, че на Земята урана, плутония също са кът, а на астероидите бол. Знаеш предполагам за какво могат да се използват.

Къде ги продават тия оръжия за масово унищожаване за по $3000, че ме заинтригува.

...мен първо трябва да измислим как да се пазим от тия летящи камънаци да ни ни бастиса някой от тях. Щот ни е бедна фантазията кво ще стане. Да пази Господ.

Спокойно! Мене 2 пъти ме е удрял астероид в главата и нищо ми няма. Втория път имах цицина за седмица ама мина.

Господ трябва да ни пази от глупави хора като теб.

тази новина ми оправи деня. чувствам се супер. една нова надежда. релана мечта. само друг път няма да допускам грешката да чета коментарите които лъха съмнение, песимизъм и дървена философия. и това предполагам сте млади хора дето го пишете. ами как да просперира нашата страна с преобладаващо мислене като вашето. п.п. предвид, че съм осъзнал, че в тези форуми пишат доста платени писачи и то с преобладаващ червен оттенък си мисля, че цялата тази негативност идва от фактът, че става въпрос за Западна, американска компания развиваща идеи характерни за толкова омразния на някои свободен свят. частен бизнес, капитализъм и тн..

За сега ... научна фантастика.

абсолютно реална компания и цели. търсят се инвеститори и това няма да е за дълго като се има предвид преспективата на проекта и най важното супер ниската цена. доста умно е измислено, че да се спестят колкото се може повече средства. изгледай видеото.

съществува мнение, че първо трябва да се направят бази на луната и оттам да се започне експанзията към астероидите и марс. но с тези темпове на развитие и реализиране на косм. технологии само за първата задача ще трябват 20год. минимум. но май това ще е пътят на човечеството освен ако не се изтепаме, недай боже.

да бази на Луната трябва да има. но явно е по лесни за ползване са тези в космоса защото се спестява доста работа, време и ресурси за едно кацане и съответно излитане на Луната. мое мнение. според мен е добре да има и от двете както казах :)

всичко изпратено до луната престига за по-малко от 4 дни/виж аполо/, а енергията за отлитане оттам е ниска поради гравитацията. има предполагам доста находища на метали от които да се изградят и базите и елементите на по-големи модулни косм. кораби. могат да се ползват и алтернативни двигателни установки поради отдалеченост от земята. да се достигне до астероид и да се върне екипажа е все още доста голяма хапка за сегашните технологии и кораби.

И как да не инвестираш в такъв балон? Обикновено твърдения, от сорта на "500 метра астероид=платина добита за 1000 години" говори именно за това - спекулативен балон.

супер! това е бъдещето. на всичко се намира колая. най важното е да се направи революция в космическото корабостроене и двигателите и после да се мисли за още една планета :)

Ми ние тази я о*рахме време да омажем и друга....

Прекалил си с играта на Булфлийт :)

Да осерем астероидите; после да им пием водата. Няма лошо.

Лошо няма че има интерес към такива начинания но не виждам в следващите 100 години технически да се получат нещата :) Като експедиция добре, но като ресурс за извличане трябва тази космически "бучки" първо да се уловят а това не виждам как ще стане :)