Коментари - Швеция се отказа от думата ”негуглируемо” | IT.dir.bg
назад

Швеция се отказа от думата ”негуглируемо”

Властите в Швеция съобщиха, че се отказали да включват думата "негуглируемo" (ungoogleable) в официалния речник на страната, след като отхвърлили искането на американския интернет гигант да впишат "Google" в описанието на нововъведението.

Обратно в новината

Коментари - Швеция се отказа от думата ”негуглируемо” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ше взема всичките да ги огугълбарна по гъза.

За Швеция не знам , но откога в българския език има дума "негуглируем" или пък "гуглируем" ?!?! Или току що я създадохте , или можеби преписахте от някой друг български сайт , който в стремежа си да бъде оригинален я е създал ?

"Нито имаме времето, нито желанието да се ангажираме в дълги процеси, каквито Google опитва да започне. Нито пък искаме да излагаме на риск и променяме значението на "огугълбар" в това, което компанията цели". МЪДРО!

И аз съм против корпорациите ама все пак всички тук най-вероятно ползват Google. Аз честно не мога да си представя живота вече без гооле. Това не е просто фенщина като при ябълките, или win/linux флеймовете.

Всъщност, не е прецедент от собствено име на фирма да се получи нарицателно на услуга или продукт. Веднага се сещам за "ксерокс".

или тиксо, аспирин, бикини, целофан, кола и много други. За момента не виждам що скачат срещу гугл толкова, само заради тва мисля, че те са правите. Don't be evil!

Точно така. Всички ползваме Гугъл и кой каквото ще да казва, няма негова достойна алтернатива. Търговската марка на Гугъл е толкова добре затвърдена и интегрирана в ежедневието на хората, че от доста време насам телевизии и други медии не цензурират бранда в материалите си. Стане ли дума за търсене в Интернет автоматично асоцираме това действие с търсачката на Гугъл. Ами ок, създали са качествен продукт, постигнали са първа позиция в бранша, превърнали са се в еталон и са уважавани от потребители и конкуренция и в един момент започват да правят номера и фасони за марката си... Абе никой не иска да ви краде марката, тъкмо обратното - рекламират ви БЕЗПЛАТНО! Както е тръгнало утре ще натиснат и математиците да плащат авторско право за думата гугъл. Цялата тази ситуация с "авторското право" и "патентите" от ден на ден става все по-абсурдна. Като гледам за какви суми се съдят излиза, че е по-изгодно да водиш дела за думички и геометрични форми, отколкото да разработваш и развиваш нови продукти. Това нелогично бизнес поведение рано или късно обръща знаците. (а някой ме цитирал, а съм го осъдил за един милиард долара :P )

Доколкото виждам е, че те не искат да ги рекламират, макар че всъщност пак е раклама, всеки средноинтелигентен ще свърже думата негогугълируем с гугл. Иначе за патентите за идеи съм съгласен абсолютно, но за момента Google не са от корпорациите които съдят всеки дребен девелопер заради заоблени ръбове, цвят или подобна глупост.

Непротивогугълонствувателствувайте!!!

Лек шамар за Гугъл, но за сметка на това пък ефектен. Значи с моя прост мозък стигнах до великото прозрение, че при натрупването на определена критична маса от пари, една нова идея, концепция, проект (като Гугъл) се превръща в поредната лайняна корпорация. Не знам какво им става на тия хора през последните 2-3 години, но започнаха да дърпат назад въпреки, че печелят все повече и повече...

А ние ще се счупиме да набутваме чуждици в клетия ни роден език. Понеже у нас тъпакът е този, чиято дума се чува, макар думата му да е нечуваема. Та иска, клетият тъпак, да прилича на другите. По думите им които му звучат добре. Това че не ги разбира е друг въпрос...