Коментари - Apple: 3/4 от сградите ни са на ”зелена” енергия | IT.dir.bg
назад

Apple: 3/4 от сградите ни са на ”зелена” енергия

Година след като си навлече сериозни критики за това, че не използва достатъчно възобновяема енергия, Apple сега захранва 75 процента от корпоративните си сгради по света с помощта на възобновяеми източници като слънцето и вятъра, посочи компанията, цитирана от ДПА и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Apple: 3/4 от сградите ни са на ”зелена” енергия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хехе, и какво, като се стъмни или спре да духа вятъра и спират центъра за данни :)) Ааа, или всъщност явно са си инсталирали еко акумулатори... смешници

Брей много ги разбираш нещата. Да наричш смешници една компания, превърнала се в символ на технологичните иновации и неповторим усет към дизайна, от позицията си на БГ лузър, стои много тежко ;)

Лузър- що да е лузър? Ти като си уинър го опровергай по същество - какво става като спре вятъра или е нощ :-) Иначе отговорът ти е точно като по комуняшки- Къв си ти,че да задаваш неудобни въпроси :-)

Три четвърти от сградите не означава и три четвърти от консумираната енергия ! Това, че някакви офисчета са на фотоволтаици, а фабриките, които гълтат стократно повече енергия са на твърдо гориво не ги прави "зелени" ! Защото останалата една четвърт харчи сто пъти повече от тези три четвърти ! Ако искат да са зелени - нека си преоборудват заводите в Китай - те замърсяват неизмеримо повече в сравнение с централите им в Европа ! Но разбира се това е скъпо и неизгодно за самодоволните епълци и затова се пускат такива елементарни сравнения !

Центровете за данни далеч не са "малки офисчета" и като цяло са от сериозните консуматори на електроенергия. Става дума за мегавати. Да, фабриките замърсяват много повече. Ама нали Apple бяха маркетингова компания? За какви фабрики става дума тук? Те купуват от компании като Samsung, всъщност ...

Ха ха , и какво купуват от тях? Ни екрани, ни процесори, само тук таме някоя рам памет, от следващото поколение на продуктите им Епъл обявиха, че изцяло спират да ползват Самсък като доставчик на компоненти. А Епъл са една от най-зелените компании, Фокскон не са тяхна фабрика и не са отговорни тя как работи, нито за разботниците й, да не говорим, че Фокскон произвежда за една камара компании и Епъл е само една от тях.