Коментари - Франция обмисля данък върху мобилни устройства | IT.dir.bg
назад

Франция обмисля данък върху мобилни устройства

Франция се готви да наложи данък върху мобилните устройства на технологични компании като Apple и Samsung. Идеята е данъкът да се използва за финансиране на културни проекти и инициативи.

Обратно в новината

Коментари - Франция обмисля данък върху мобилни устройства | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво, много амбициозно франзелите са оценили своя принос в уеба на 4% от стойността на вътрешния си пазар на смер устройства. Дигиталната среща с френската култура, поне за мен, е чест от, която с удоволствие ще се откажа.

Това ли е пазарна икономика? Това е социализъм! Вместо да облагат храните, таблетите, учебниците, колите и каквото и да било... предлагам да обложат ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЯ!!!

Kalin

Хора що не се замисляте преди да пишете?Четете цялият текст а не заглавието само.Смартфоните профитират именно от тези съдържания и възможностите си да ги ползват показват.....иначе ще са едни обикновенни телефони които освен да си говорим по тях друго няма да може да се прави.Така че щом искат тяхните устройства да са съвместими с тези неща трябва да допринасят и за тяхното производство.При празните дисковете определени проценти отиват именно за това за да има каво да се записва на тях.Същото важи и за смартфоните-трябва и те щом ги ползват да ги подкрепят финасово.

Доста е тъпо това което си написал. Явно работиш в Музикаутор или подобна фирма. Откъде накъде ще ми взимат такса за празните дискове, щото 'на тях може да се качи музика и филми'? Кой казва, че тази музика и филми ще са български или френски? Кой е казал, че няма да е музика без авторски права? Кой е казал, че на тези дискове няма да държа безплатни линукс дистрибуции или програми които сам съм си разаботил ?

Това са социалистите-за да имат пари за социалните си обещания,облагат с данъци средната класа и накрая пускат печатницата за пари.(вече заменяна с държавни заеми)

Тея съвсем са полудели. Накрая ще въведат и данък въздух. Тъпи комуняги.

Тоя е луд!

Ами и ние френските барети се нуждаем от помощ, че ни бият по селата като ходим. И ние сме си гейове като колегите културтрегери пък за нас няма.;)

Винаги може да се разчита на тези франсета.Измислили са гилотината,ДДС-то,сте,кроасооо,Ренооо,Пежооо...

Аз за думата със звездичките получавам "сектите". Някой друг да попълва кръстословицата с нещо друго, че с тая дума не ми е интересно?

:))) Всеки вижда в тази дума това,което му е на душата,а в моята,когато се сетя за нещо фрррренско ми идва само това на ум. Добави си още едно *,за да ти стане леко на душата......ако си от мъжки пол,за което се съмнявам..:)

Сега ще са щастливи всички лентяи, преливащи от пусто в празно, и наричащи себе си хора на изкуството.

За да могат да избягат в друга държава, за да не си платят те техния данък.

Дано да е само за Огризка и за GnusMas...

Със "социалисти" начело и нас това ни очаква. За съжаление...

Абе как така само 4%! 400% трябва да е данъка щото това е лукс който се ползва от богаташи, чорбаджии и пр :-) А к'во стана бе мосю Оланд с данъчето от 75%? Ей това соцалистите са си тъпи парчета независмо от националността си - те са интернационали тъпаци :-) Учените да установят тъпотията ли определя социалма или обратното - щото много хора стават тъпе едва след като възприемат соц идеите, преди това са си нормални, даже интелигентни хора :-)

СИ ЗАВЪРШЕН АНЕНЦЕФАЛ - ТОЕСТ ГЕЙБЕРАСТ , КОЕТО СЕ ВИЖДА ДАЖЕ ОТ САМОЛЕТ РАЗБИРА СЕ)))))

защо крещиш като простак?

ТИ в самолет ли си - щото от там си видял - въпреки че по ителигентия ти изказ става ясно че си заслепен

+1 . Такова преразпределение към лентяите е присъщо за социалистите.

Абсолютно несправедливо е да вземаш от един отрасъл, за да подпомагаш друг и то единствено от позицията, че единият е печеливш, а другият да речем "одухотворен". Това е все едно от всеки без висше образование, който изкарва над средната заплата, да се вземат пари и да се дават на бедни, но с висше образование. И както винаги съм казвал французите правят добре само едно нещо...

... и това не го правят добре ...

Kalin

Мисли преди да пишеш.Ако не беше тоя друг отрасъл 90% от функциите на тия устройства стават безмисленни.

Франция върви надолу . Тя ще е следващият Кипър,Испания,Гърция

и сигъ кът гу няма Тиквата Боку дъ мъ плаши чи шъ станим злекат във Фрнацата ко ши праим а?))))

"защото сме социалисти" !

Аз предлагам да въведат и данък върху данъка! Голяма пара ще падне!

големи бетонни кратуни са това французите. То не бяха атаки срещу Google, то не беше чудо! В Google books да нямало книги на френски писатели, данъци за Google за местните ''творци'' и вестници, нова търсачка която щяла да ''замени Google'' (иначе при търсене не открива и сама себе си, а дори и цветовете на името и - изкопирани от Google) .В IT-то са кръгла нула, и сега обмислят какви ли не злини да направят още срещу прогреса. Глупаци !!!

смешник добре че си ти умният на последно мвясто по БВП на калпак...драги ми смехурко Франция е държава за разлика от опосканата територия на която ти живееш...

Франция е пародия на държава и винаги е била. Благодарение на безумния ньойски договор подписан заради настойчивото желание на французите да живеят на гърба на Германия нацистите успяват да вземат власта.

кефиш ма :)))

това предложение има дискириминационен характер, то е абсолютно непропорционално и нарушава принципа на свободната конкуренция. как така на мен ще ми взимат пари, та да ги дават на друг, който нито познавам, нито харесвам

Че те и сега го правят и не само във Франция .

Това става, когато дойдат социалисти на власт. Никаква идея за производство, производителност и работни места, а само "свежи" идеи за безумни данъци.

Повечето французи ще започнат да си купуват телефони от съседни страни. Така както Депардио, взе руско гражданство и бюджета по-скоро ще загуби от това.

Абсолютно си прав. :-) Явно Alcatel са го закъсали много здраво и не могат да изкарат нищо смислено на пазара, та ще се опитат да изкрънкат нещо то Samsung и Apple. Проблема е, че ще загубят и данъка печалба, който се плаща в момента от дистрибуторите, защото всички ще си пазарят смартфоните от Белгия.

Да ама не. Ще плащат като попове. Във Финландия от тази година има данък телевизор - 140 евро годишно. Независимо дали имаш и откъде си си купил телевизор, този данък е задължителен за всеки работещ. Плюс се събира и от всеки офис.

pilcho

В Словакия се плаща данък "радио и телевизия" даже без човек да притежава телевизор. А доскоро - и данък "Католическа Църква", като никой не те пита за мнението ти относно Църквата. Писаха "богати" всички с, бих казала, нормални доходи и увеличиха данъците. Някои отидоха да работят в съседна Австрия, други останаха. Някои пазаруват евтино от Австрия, Унгария, Полша и Чехия, други - от тук. Правителствата опитват - пък ако мине номерът.

Правилно правят финландците данъци от всеки работещ ,та дано се отучи да работи