Коментари - Повреда слага край на мисията на ”Кеплер” | IT.dir.bg
назад

Повреда слага край на мисията на ”Кеплер”

Позициониращата система на телескопа "Кеплер" на НАСА се развали и това може да сложи край на мисията, която търси екзопланети, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Повреда слага край на мисията на ”Кеплер” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Споко, от НАСА са одобрили вече проекта за Кеплер 2.0. По план го изстрелват след 4 години.

Има повреда и е а сейф режим . Търсят се начини да продължи мисията. М/у другото е разчетен за 3 и половина години и те изтехоха дек. 2012

Естествено всички го очаквахме май доста Нудобни истини се видяха и започнаха да излизат че има и други ....

majmuncho

брех ти си го очаквал ... та каже и аз без да знам според теб съм го очаквал :) ц ц ц ... жена ми ме пита що си губя времето в дир-а /// ето го отговора - по компетентни хора от коментаторите в дир-а къде ще намеря ... браво момче !

Ако искат да крият неудобните истини просто ще го насочат към друга точка и ще показват съвсем различна картина. Нали си даваш сметка че този телескоп всъщност изследва една нищожна част от небето ?

Големи учени,големи инженери.Толкова не можаха да направят резервна система за ориентиране на този телескоп.Май по изгодно им е така.Сега пак ще им отпуснат пари на данъкоплатците за нов проект и така ще си живеят охолно до безкрай.А за екзопланети не им трябва телескоп.Да дойдат в БГ-ние сме даже в паралелна вселена-най-бедната и най-изостаналата комунистическа звездна система.

majmuncho

Ей Мич, това да не ти е Москвич да го товариш със сено и плява ... всеки грам има значение ... като си толкова отворен що не работиш в НАСА? :) очевидно си по-компетентен от всеки един инженер в НАСА ... действай ... без теб може да "оплескат" и някоя друга мисия :)

Инженерите в НАСА определено не са някакви свръх-гении. И предоверяването в надежността на техниката е отдавнашна тяхна слабост. Справка - совалките, които излязаха много по-скъпи и много по-ненадеждни в сравнение с проектираното.

Истински се възхищавам на тези инжинери. А ние в нашата прекрасна страна все още не умеем да построим сграда, която да не протече от покрива на 1 год след въвеждане в експлоатация и да не избие мухъл на приземнит етажи. Не искаме да си признаем, че сме нация на колхози и прости ганьовци

ама те ме могат да направят асфалт който се разтваря от вода, нали?

Офф... Ти явно си от тея дето все плюят по българското. Аман, няма ли да се махнете веднъж завинаги, та да се оправим по-бързо.

majmuncho

като гледам асфалта пред нас ... май е прав колегата ... кислородчо, ако беше толкова умен щеше да си вече поне озончо :) ако резбийййш ко ти говоря :)

Не бих казал... За НАСА работят И българи...! Този път не позна ;-)

Добре че са Американците.

Трябваше да има поне един като тебе, а ? :)

апаратът си отработи максимума. учените 5 год. още ще има да обработват информацията от него дотук заснета. то и ремонтната група ще струва в пъти повече от цената му. дано го нагодят за някаква друга информация за още някакъв период от време.

Ако не могат да го оправят, да ми дадат достъп да погледам съседките и два жироскопа ми стигат.

sawo

Ами намери си приятелка, по-евтино ще излезе :)