Коментари - Samsung по-надеждни от Apple при компютрите | IT.dir.bg
назад

Samsung по-надеждни от Apple при компютрите

Samsung изпреварва с Apple в рейтинга за надеждност на компютри и таблети, изготвен от американската сервизна компания Rescuecom. Корейският производител е класиран на първо място, следван на голяма дистанция от Apple.

Обратно в новината

Коментари - Samsung по-надеждни от Apple при компютрите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам За телефон галакси х3, за таблет айпад 4, а лаптопа ми е Леново. Какво да ви кажа... Всичко си има плюсове и минуси, но Епъл са много напред. Впечатлен съм от тях и ако имам излишни пари бих си купил лаптоп на Епъл.

Имаш ти... сърбеж под джоба на панталона

Ал

Тази година са прибавили към статистиката и таблети, което мнооооого я изкривява.

Както и очаквах коментарите тук са за/на наричащи себе си или другите "зомбита" - дали Епъл или Самсунг, все тая! Давайте луди пари за "прехвалени ягоди" (или ябълки) и цъкайте минуси. За 1/ 3 от парите, които цакате за Самсунг или Епъл може да се купи китайски смартфон (не реплика, а скромна китайска марка) със същите или по-добри параметри. И китайците вече определено добре се справят!

Коментара добре почна, но от средата нататък...

Защо, заради смартфоните ли, пък класацията е за компютри и таблети? Може и да си прав, но основната битка между двете марки е именно при телефоните и коментарите по-долу, които залитат пак към телефоните, показват същото.

Еее, ама как да извадя на масата на чалготеката китайска марка?! Нали мацките ще ме помислят за тъп късопишковец?! Като сложиш Самсунг и секса е уреден, а ако си с Епъл даже участваш в него, не го гледаш само на екрана!

..минусите са от хора с Епъл опитали да се доредят до истинска жена, но не успели..? Е, аз какво съм ви криФ, бе?!

Резултатите включват компютри и таблети и са показателни с падането на Apple в класацията по надежност. Тъй като таблетите на Apple се продават повече от компютрите, това просто означава, че със смяната на Samsung като доставчик на електронни компоненти, изделията на Apple тръгват надолу...

Когато се говори за надеждност смесването на компютри и таблети е малко странно. В настолните компютри най-често дефектират дискове, вентилатори и др. елементи, които липсват при таблетите.

SSD дискове са вече доста популярни при ултрабуците особено при Apple, а таблетите, които са основните продажби на Apple са на SSD. Не става дума за повреди на твърди дискове, а за електронни компоненти - последица от постепенното преминаване на Apple от качествени компоненти на Samsung, към по-некачествени компоненти от други производители.

що за тъпотия е да се сравняват Samsung и Apple. колко ли глупав трябва да си за да предпочетеш Samsung . абе вие нормални ли сте.

Ние може и да не сме според теб, но хамериканското проучване казва друго.

Всеки сам си решава. Все едно да ти кажа, че си тъп, защото си си купил Toyota GT-86 вместо Lexus LF-A примерно...

Хубаво нещо са тези статистики, като си платиш и излизаш много напред пред останалите. Нещо като агенцията на Мира Радева. Пък резултатите съвсем други. Самсунг ги хванаха преди време, че плащали на студенти да плюват и да пишат отрицателни отзиви навсякъде за новия HTC One. Просто няма как да са реакни тези данни. То излиза, че Lenovo/IBM, HP, Asus, Acer i t.n.нищо не разбират от компютри само те са извънземни. Хайде мани ги Епъл ами IBM, Asus, HP ?????????????? Извън статистиката два телефона Samsung Galaxy Y изобщо не съм ги пращал в сервиз, направо за скрап. ;) То не бяха проблеми загуби на данни, SD картата ту я има, ту я няма. Както и да е реших си проблема с други телефони. Тези ако си ги намери USER да си ги ползва

В този ценови диапазон в който си се вкарал с тези Galaxy Y просто няма какво да очакваш според мен... Вероятно и картата, която ту я имало, ту я нямало е била някой як ментак, който си намерил за никакви пари. После Samsung ти били виновни... Защо аз нямам проблем с моите телефони? Телефона е Samsung, картата е ... позна! - Samsung. Да не говорим, че от всичко, което някога съм имал, само един монитор дефектира и директно ми го смениха (имам над 10 продукта на Samsung в къщи, които се ползват активно, ако те интересува мога да ти ги изброя конкретно, но три от тях са телефони в различни ценови диапазони).

Изваждаме всички модели дето се чупят и си правим статистика само с тези дето са изкарали гаранцията и ето ти 100 процента успеваемост. Знаем ги тия номера. Изобщо това с евтините и скъпи модели е смешно и жалко за оправдание. Евтиния модел може да е с по-скромни параметри, а не да се чупи и да не го броим в статистиката.

Ето ги реалните данни за първото тримесечие от сайта на Rescuecom: "The computer reliability report scores for 2013 Q1 are: 1. Samsung (1170) 2. Apple (237) 3. Lenovo/IBM (190) 4. ASUS (149) 5. Toshiba (68) 6. HP (57) 7. Dell (49) 9. Acer (15)"

В сайта на Rescuecom се вижда, че рейтингът за надеждност на компютрите на Епъл е 160, а на Самсунг - 168. Не биха нарекъл това голяма дистанция, особено имайки предвид колко трочно компютри произвеждат Сасмунг.

Нещо не си дочел ми се струва. "The results are in for RESCUECOMs 2013 Computer Reliability Report" "The computer reliability report scores for 2013 are: 1. Samsung (648) 2. Asus (332) 3. Lenovo/IBM (228) 4. HP (124) 5. Toshiba (118) 6. Apple (76) 7. Dell (60) 8. Sony (54) 9. Acer (28)"

Тримесечни резултати са нещо доста относително, резултатите на годишна база са по-показателни. Все пак да не забравяме, че тези показатели са пресметнати за американския пазар. The computer reliability report scores for 2012 are: 1. Lenovo/IBM (281) 2. Toshiba (190) 3. Samsung (156) 4. Apple (151) 5. Asus (126) 6. HP/Compaq (100) 7. Dell (68) 8. Sony (64) 9. Acer (40)

Корейският производител е класиран на първо място, следван на голяма дистанция от Apple. - пред тримона ай зомбита фраш....хи хи Голяма дистанция...четат ли зомбитата...как са как са паричките за крадените боклуци на бай Стиви...не стигат ли ))))хи хи

Ти нали не си си ги дал, къв ти е проблема. Тва самодоволство е типично за средностатистическия БГ загубеняк. ХИ - ХИ :)))))

Абе изобщо не е така. Все пак Apple си остават качествен продукт и държат второто място по надеждност, макар и изоставащи с много от първия.

Съвпада изцяло с моите виждания - смениха ми един айфон (след един месец чакане разбира се), защото дефектира, но Самсунга още не е ходил в сервиз ! Да не говорим за огромните бъгове след ios6 и непрекъснатите проблеми и със софтуер и с хардуер при айфона. Тежки времена за i-зомбитата - развенчават иконата, на която се кланят ... но на нормалните хора им писна от прехвалени продукти, с ниска надеждност и отвратителна поддръжка ! Пиша го от разочарование - защото имам айфон и съжалявам, че си го купих - неприятно ме изненадаха от епъл !

то неприятностите тепърва предстоят ама ай зомбиранеит са като бае ти Боко той може да е в лайна ама казва че яде шоколад

Къде се загуби бе няма кой да ми дава акъл, зор ти казвам. Значи при теб нещата са се развили така, че си зомби на Самсунг, лошо няма зомбирай се недей вика и другите при себе си. :) :)

Лошото е, че от едната крайност е изпаднал в другата...

Е, компютрите и таблетите на Самсунг са в пъти по-малко от тези на Епъл. Естествено, че тези за сервиз ще са много по-малко. Що за тъпо сравнение.

С тази разлика, че тука се говори за проценти, а не за бройки!

Ами процент от 20 бройки ще е равен на по-малко бройки от пороцент от 2 млн. бройки. Ти тъп ли си?

хаха компютрите и таблетите Samsung били в пъти по-малко, това къде го чете? само в Kорея и Kитай бройката им е повече от всички ай-боклуци взети заедно

USA - около 200 милиона потребители CHINA - около 800 милона потребители INDIA - около 700 милиона потребители

то по твоита логика е по-добре да карам пил , защото има по-малко инциденти с пияни шофиори отколкото с трезви