Коментари - Таблети по $99 ще залеят пазара | IT.dir.bg
назад

Таблети по $99 ще залеят пазара

Още в следващите месеци на пазара ще се появят маркови таблети, които ще счупят психологическата ценова бариера от 100 долара, прогнозира онлайн изданието DigiTimes.

Обратно в новината

Коментари - Таблети по $99 ще залеят пазара | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

евтин китаиски боклук

Спокойно хора! Тук няма да е за толкова пари, а поне с 50% отгоре:)

Това си е съвсем нормална цена. Друг е въпроса, че "марковите" таблети са с 1000 % начислена печалба. Казват например, че Хуавей смартфона е с по-голяма цена като себестойност на вложените материали отколкото Айфон.

Те и дачия заляха пазара... върви и е почти като кола... Да се чудиш, как още се продават истинските...

Тази "новина" се случи вече преди около година и половина.

да, ама те тия от дир-а от къде може да знаят....

когато паднат под 50€, може и да се замисля да си взема такава играчка.

много са за такаво безумие.

в момента са около 100 лева.

Да оставим факта, че като не сме англоезични, ще си останем до живот осакатени - без възможност да четем на родния си език. Такава ни държавата... Колкото до ел.книгите - ако се направи с обикновен течен кристал, отразяващ и с процесор, отварящ само pdf, djvu, doc, txt и jpg, таблета би станал: - почти безплатен - не вреден, а направо полезен за окото - батерията щеше да е почти вечна Ноооо нали трябва хората да са прецакани винаги - без здраве, без пари, шпионирани, вързани за глупости като интернет реклами и т.н., и т.н.

Я пак? Не можеш да четеш на родния си език? Ти таблет на живо виждал ли си изобщо?

Процесор, отварящ? Процесорът не определя форматите, които могат да бъдат отваряни. И как направи връзка между евтини таблети и някаква световна конспирация срещу здравето ни? Имам чувството, че някои хора само си търсят причина да мрънкат.

Чувствам, как скоро ще се раждаме с таблет - задължителен като първородния грях!

Ще си купя таблет само тогава, когато батерията държи по 1 седмица!Това почасово зареждане на смартфони и таблети е пълна тъпотия...

Харчат много щото са наблъскани с ненужни тъпотии - интернети, блутути, глупости, дето се насвързват (БЕЗ да те информират) с купища сървъри за да може биг брадъра да си удовлетворява болната воайорска психика...

Ами на моя таблет батерията държи около 10 часа и стендбай около месец. На лаптопа ти колко държи или ти и там засега чакаш технологиите да напреднат ???

С удоволствие бих си купил някой скопен модел за четене на книги и обикновенно сърфиране. Жалко, че електронни книги на роден език са ....несъществуващи.

То не само електронни книги на български няма (почти, има тук таме "незаконни" читанки :) Никакви стойностни книги не се превеждат у нас (и не са преведени), пазарът ни залива с милиони боклуци, чудя се как печелят от тях и защо го правят изобщо?!?!?!

Аз съм навит да купувам електронна на цената на книжната и версия, но ....Да не говорим за самия издател колко много би била печалбата, но сме малък пазар и винаги сме назад от белия свят.

за какво ги ползвате тези таблети освен за аксесоар?

За четене на книги, като в Б-я НЕ се издават (печатат се само боклуци) и са на безумни цени (КОЙ западняк би дал 10% от заплатата си за книжка със съмнително качество?!?!?!). А за ел. книгите не ми говори - струват колкото 2 таблета, нищо не могат, отварят само платени книги, които са скъпи и при това само боклуци с рекламна цел, някакви абсурдни формати... Според мен трябва да си зомби да се зарибиш така да хрантутниш някакви изкопаеми до живот. То и за таблетите не знам как е - наблъскани с интернети и глупости, ако четат пак само платени формати или от "нет магазин" значи и за боклук не стават!

ел . книга може да си изтеглите -FBreader- е най-доброто , поне за мен, има я за компютър, за таблет с различни ОС и за смартфони, когато я изтеглите има опция и можете да си я настроите да ви е менюто на бг, чете кирилица , а сайт за безплатни ел. книги е ЧИТАНКА . Има богат избор от книги . Аз лично го ползвам активно от доста време и съм много доволна.

Електронните книги в нормалните държави са 2 пъти по-евтини от таблетите. Наистина таблетите са по-мултифункционални докато е-книгите стават само за четене. Но пък за четене, особено на открито е-книгите са много по-добри. Докато не измислят комбиниран екран най-добре да имаш и двете (ако можеш да си го позволиш).

NikB

Аз имам и "марков" - Asus - за 400лв и китайски, за 200лв. Китайският е с пъти по-добър.

и двата са правени в китай :)

Те сега китайците ще ги направят по 20 долара помнете ми думата. Ипак ще са номер едно.

Чул те Бог! Че у нас още няма използваем талбет под 600-700 лв. :( Или ти пробутват някви с екранченце дето се пулиш и нищо не видиш, или се правят на тарикати да те вържат с договор за години и месечна такса, при което таблета излиза колкото готина лека кола.

Не е необходимо човек да влиза в магазин, за да си купи таблет. AliExpress са вече достатъчно надеждни (уважават и гаранции - проверено лично), а качествени там таблети под 200 лв. - колкото искаш - Zenithink, Ainol и др.под.

То писаха, че в Китай и Индия отдавна има таблети за по 50-тина долара, а за ученици - безплатно. У нас няма такова чудо, нищо че заплатите ни вече са доооста под средната в Китай. А... безплатни таблети дадоха на депутатите :) .......................................

по-добре не си давай парите за такъв , купи си има таблети на ацер на цена от 250 лв, ще си го ползваш и ще пееш , тия китайските ментета са пълен боклук, имахме такъв на 6-тия месец беше за кофатаЕдинственото предимство е че се научихме да работим на него и сега си имаме хубав и качествен.

Еиии най-после! Поне 10 инчов за не повече от 100 долара е нормално! А за тоя на картинката, макар с половин екран, харесва ми пластмасовата рамка - хем удобен за хващане, хем цветен и радва окото, не като сивите тънкочи на Аплето. Като дизайн няма по-готини от старите игрички касио. А днес таблетите ги правят с вид на извънземна военна технология, а се използват за гледане на вмирисана чалга :(

Ти си жена. :-D

Таблетът от картинката си е съвсем обикновен. Просто му е добавен калъф-рамка с тази форма. Продават се на Amazon и са производство на фирмата Gumdrop Tech.