Коментари - Повечето хакери вярвят, че стоят над закона | IT.dir.bg
назад

Повечето хакери вярвят, че стоят над закона

Ново изследване, фокусирано върху мотивите, които провокират хакерите е установило, че това не са пари или слава.

Обратно в новината

Коментари - Повечето хакери вярвят, че стоят над закона | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

днешно време всеки се титулува 'хакер'. на фона на всеобщата неграмотност - така е - няма да бъдат хванати. да го правят за пари ?? - много малка част биха. просто е тъпо целия свят да е в краката ти, а ти да вземеш само няколко милиона. усещането че цялата икономика и живота изобщо се крепят на неща, които на теб са ти по-ясни отколкото на ползвателите си е велико. и много, ама много рядко ти идва наум да навредиш. все пак повечето хора, а и особено интелигентни хора - са добри.

"Повечето хакери вярвят, че стоят над закона" - Ами щом закона няма нищо общо с морала - така ще е. В Билблията нищо не се споменава за сваляне на MP3-ки или публикуване на незаконно събрана разузнавателна информация...

За незаконното събиране на информация ок, ама за свободното сваляне на платен софтуер (от всякакъв род) е малко по-различно, няма общо с хакерството. Хакер не значи пират. Затова и групите, които кракват софтуера, са точно такива, кракери, а не хакери. А колкото и да ни звучи романтично, ползването на софтуер, без да си плащаме, всеки го е правил, не е много добро нещо. Все пак, хората, които го правят са като нас и те семейства хранят и те работят за пари, както всички. Друг е въпроса, че тези пари 80% отиват при разни мазни посредници, публишери, менаджери и други търтеи и затова е и толкова скъп софт-а. Но това обективно погледнато не оправдава пиратството, колкото и да ни се иска. Та така де, не бъркайте хакерството с кракерството. Едни от най-добрите хакери работят като съветници по сигурността в ИТ компании, така де, If you can't defeat them - join them. Или в случая - присъедини ги към себе си...

"хактивисти" мухахаххахахахахахха. Неграмотен "Х"автор по скоро......

и авторът и направилия изследването са малоумни. както казваше каскета, дето стана цар от село правец, какво ще направиш без пари, бе, ха ха ха... затова голям поздрав на много честните и истински другари и другарки, борците за свобода

29% от интервюираните определят себе си като хактивисти, които биха желали да покажат истината. Група от такива хактивисти, например, наскоро проникна в компютрите на полицията в Сейнт Луис в САЩ, за да публикува записи за застрелването на невъоръжения тийнейджър Майкъл Браун. В една страна с тотална власт на силовите структури, като САЩ единственият шанс за продължаване на съществуването на демокрацията са хакерите!

Хакерите си мислят ,че правистите са тъпи и не разбират тънкостите в ИТ индустрията. И са прави. Друг е въпросът ,колко им е акъла на съдебните експерти.

Нормално е да мислят така при условие че по-малко от процент са хванати. Кибер полицията в световен мащаб е много слаба поради факта че се управлява от ченгета. Е тва е грешката....хакер значи имам мозък...ченге значи "кухо". Елементарно Уотсън.

Всъщност хакер от преобладаващия тип значи "ще ми се да си докажа, че имам акъл, ама нямам достатъчно да разбера колко почти невъзможно е да не бъда хванат ако наистина искат да ме хванат". Това, че полицай значи липса на акъл е очевидно вярно, но властите могат да наемат когото си поискат когато им потрябва.

Съгласен...интересното е че всичко в IT сектора е по-скоро занаят където таланта е също толкова важен колкото и в изкуствата. Прави ми впечатление че при интервюта за работа на програмисти например, тези които се открояват пред останалите са предимно хора които са се обучавали сами и нямат съответната тапия за това. А тези които са минали специализираното обучение през всичките етапи за това обикновено в реална обстановка трябва да започват всичко от нулата. Разбира се говоря за по-големия процент. Това не се отнася само за България а го има в цял свят. Вероятно това се дължи на недобрия подход в образованието към професиите в IT сектора. А може и да е от това че този вид професии реално са едва на 20-на години. Споделям това поради опита който имам в тази област а той е горе долу, почти на тези години. :))

Ха ха ха аматьори :)

Че то над некачествените лобистки БГ закони всеки стои - погледнете помията със законите за банките или с тези, които осигуряват крепостен монопол на топлофекациите. Като има предатели и паразити в парламента, президентството и МС...

Чудя се дали има хакерки?

...кака ти Анджелина

Брей, това изследване откри топлата вода бре. Да си бяха пуснали някое документално филмче за хакери (има ги в тубата), там се говори СЪЩОТО А филмите са от миналото десетилетие. А що не интервюираха хакерите на Дефкон - той пак беше в Лас Вегас, преди седмица. Все пак Дефкон е много по-голямо събитие от Black Hat.

ДевКон е Developer Conference, по правило там хакери няма (или поне не официално), а е официално събиране за девелопери. Блак Хат си е хакерско събиране, напълно нормално е да не интервюират хората на ДевКон за хакерски неща.

"ДефКон" != devcon != DEF CON . Прочети статията в уикипедия за последното.

Нелоялно скриване на мой коментар по-долу. За тези, които не го виждат, казах по кратък начин, че има два РАЗЛИЧНИ термина: хакер и кракер. Заради масмедиите, хакер се използва в негативен смисъл. Същото, за съжаление, е направено и в този материал. Считам действията на автора на превода (и на модератора) за погрешни. А бе здраве да е.