Коментари - Румъния ще строи Лазерна долина за €15 млрд. | IT.dir.bg
назад

Румъния ще строи Лазерна долина за €15 млрд.

В Румъния ще се строи комплекс за изследване на лазерите, който трябва да стане аналог на Силициевата долина в САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Румъния ще строи Лазерна долина за €15 млрд. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, хубаво де, като го построят този мощен лазер, какво ще правят с него? Да не се окаже с военно приложение, защото аз съм против! А американците, които от 100 години правят лазери дали вече нямат такъв, че нашият -т.е. финансираният от Европейската общност, да се окаже морално остарял? А дали няма да злоупотребят с парите, както обикновено се прави по нашите гео-ширини? Сега няма да мога да мигна поне два дни!

Малка корекция: Лазерната долина ще се строи в МЪГУРЕЛЕ (окръг ИЛФОВ), което се счита южно предградие на Букурещ и няма нищо общо с Турну Мъгуреле, което е срещу Никопол на другия бряг на Дунав. Що се отнася до лазерните приложения, те ще са само една част от огромния Научен и Технологичен Център. Румънците ще построят центъра - в това НЕ се съмнявайте.

От форума ясно личи, че матряла е прост и калпав. Винаги ще намери причини да оправдае мързела си и бездействието.

Тъй като живях известно време в Букурещ ще Ви напиша няколко основни разлики... Първо след демокряцията тяхната секуритате остана да пази законността. Нашата ДС създаде вис сик дпс и други знайни и незнайни структури с обогатяване и тормоз върху хората. В резултат на законността се появиха специализирани прокуратури съдии и др. които осъществяват контрол над корумпираните политици. А те не са по малко от нашите , но вече се постреснаха.. В резултат на законността няма никакви кражби на коли, голяма част от делата свързани със запор на сметки се изпълняват за дни и т.н. И най- важното обществото избра умни и интелигентни хора , които да го ръководят... Това е страна 2 пъти по голяма от нас и с 4 пъти повече население... Имат си своите проблеми , но нямат нито 1 управляващ който да не може да каже 2 думи на някакъв чужд език...

Разликата е, че заради Чаушеску останаха гладни, голи и боси и краварите успяха да ги яхнат. А, краварският модел на управление е с марионетки. За ДС си прав, само пропусна, че ние сме зле най-вече заради конфликта между ДС и краварските марионетки в България. И двете страни искат робовладелство, пардон, капитализъм. Но, борбата е кой да е робовладелеца. Пардон, крапиталиста. В Румъния вече е ясно - почти целият им бизнес е в ръцете на чужденци и затова им се позволява да "просперират" с прилични пътища и лъскави сгради собственост на корпорациите. При нас борбата е дали краварите ще ни яхнат, или нашите. Разликата е, че нашите местни "бизнесмени" са агресивни боклуци, дори не знаят как да се държат. Краварите (ползвайки столетията опит на англичаните) са изключително брутални лицемери. И те ни смятат за боклуци; нямат ни никакво реално доверие. Но, за разлика от нашите лайномети, знаят как да убеждават хората, че трябва да им робуват и даже да са щастливи от факта. А, за да ни убедят как останалите (примерно, руснаците) са дори по-зле дори от тях, събраха боклуци от Русия (най-вече ционисти), връчиха им пари и ги пуснаха да вършеят из България.

достроява Цанков Камик и ще доплаща хонорар на инж. Доганоглу.

Техният Плевнелиев се е развилнял !? 15 милиарда ? 300 милиона за един лазер ? В който екип от 10 румънски учени ще си ги раздели "по братски" с 10 западни фирми ? Ех, мечти ...

В областта на електрониката и свързаните с нея технологии бяхме много по -напред от Румъния , но сега както се полага с такива народни избранници сме на години и то много след нея.Но сега пък силната страна ни е шиенето на долни гащи и потници,нещо разбираемо и любимо за широките народни маси ,този непоклатим стожер на ГЕРБ и статуквото, хвала

Да им пратим Боко, ще видят те лазер само по новините. Нямало работа за ИТ специалисти. Колко овчари се търсят знаете ли? И ИТ специалист асфалт мое ли полага?

Ако на са руските ни поробители и продажните им агенти от бесепе можехме да бъдем също толкова далеч като Румъния във науката,борбата с корупцията и руските монополи от ,,Лукойл"и Газпром!И щяхме да имаме добре оборудвана със съвременно оръжие армия.Способна да се противопостави бързо и успешно на провокациите и евантуална агресия на Путинова русия!

Ще построят трънки. Русия една бомба им пуска и само на лазерна долина ще ми стане. Време е да престанем да имитираме като маймуни хамериканците и краварите, а да се ориентираме по други Велики Сили, които са ни по-естествени съюзници.

Глупава провокация. Пробвай пак.

А пъ ния ше си строим некачествените мъгистрали!

Румънците работят със стари тактики и разбирания. Що не вземат да се поучат от Циликоновата Долина? Там вече стана модерно ПЪРВО да докажеш че идеята ти ще работи и ПОСЛЕ да искаш пари. Времето където взимаше кинти само за идея, мина.

Приложи тоите тактики за себе си и докажи, че са успешни. След това направи партия и докажи себе си и тактиките си! Иначе - си поредното голо дупе ...

Едни строят мощен лазер, други ги пращат на нивата с мотиката да копаят картофи ...

""""нашите мислят само за себе си и не виждат по далеч от носа си."""" Тук сте много , ама много прав.Просто хоризонта на нашите политици освен кражбата , предателството/националното/,перспективата им е до края на носа ,ама и това май им е много отдалечено,направо отвъд хоризонта

Не са виновни политиците ни, защото този народ ги подкрепя! Той, народа официализира с хартойката/бюлетината си, че е е съгласен предложените от главатарите послушковци да станат водачи в държавата! оттук и злото! Ако народа не подкрепя тия простаци - друго ще е положението! Ной то, народа прост, че проЗ - свикнал д абъде роб и да не мисли, да го хранят някак си и да не се напъва - добре му е така ...

Румънците мислят с перспектива и се развиват а нашите мислят само за себе си и не виждат по далеч от носа си.

Ами мислят...но то не е само до мислене. Все пак са над 20 милиона и това работи за тях. Мащабите са други. И все пак - на нас като бивши съюзници и преден пост на една вече рухнала империя ни останаха в наследство общо взето едни огромни плащания на пенсионерите, които им вършеха на ТЯХ работа - бивши милиционери и военни. А тия дето бяха преден пост на другата империя ги знаем къде са и каква индустрия имат като наследство. Вижте Япония, Южна Корея, Германия... на ход са Полша, Румъния, Финландия и Балтийските републики.

Не знам в каква секция на какъв институт си бил шеф ? Аз се занимавам с електроника от 10 годишен.... Всеки искаше да си намери Unigor мултицет а не български боклук системка... Такива май слагаха по руските Ц35, а мога и да греша.

Преди много години института ,в който бях ръководител секция ,имаше контакти за съвместна дейност с румънски с подобна насоченост.Говоря за институти в областта на електрониката ,така оплювана у нас от същества , които нямат и бегла представа какво представлява и какви са и били достиженията.Та като сравнявах измервателната апаратура използувана у нас и тази на колегите от румънска страна , както и технологичното и конструктивно ниво на разработките ,то ние бяхме поне едно десетилетие пред тях,но под благотворното влияние на различни политически сили и най-вече на последната такава ,те вече са две и повече десетилетия пред нас

как се плагиатстваше в ИЛТ в София от чужди публикации ми е мъка, че мнозина млади хора вече отдавна са далеч. Иначе лазерите са сериозна перспектива.

Бедна ти е фантазията каква електроника се прави у нас. Т.е. проявяваш се като пълен тъпак. А тъпак ли си?

Не знам какъв ръководител си бил, (то вЕрно за ръководители слагаха най-големите идиоти) но да те светна, че преди препинателен знак никога не се слага шпация, след него - винаги.

Ало, "шпация"-та, вземи научи първо български като хората, пък тогава пиши по форумите. От един коментар и веднага "разгада" кой какъв бил.

А ние пък ще си направим още един Червен Площад !

Сън сити пропърти мениджъмънт.... Руски паметник.... Сградата на бившето БТК. Направо мазери ще правят. А докато ги направят аз ще им стоя пред сградата и ще викам бррр..тък..тък..бррр..тък..тък..бррр..тък..тък..

Знаят по добре да лъжат от нас за пари. А иначе журналята пак стават смешни - селцето с лазера НЕ Е ТуРНУ Магуреле а е само Магуреле,там се намира атомния център на техния БАН и разликата между двете е към 250 км. Ама за журналята дето Ямбул,там и Стамбул

това е толкова опасно и за нас и за тях -лазера е най-силния канцероген -това е мощно йонизиращо лъчение което поболява и дори може да изпарява хора самолети и всякаква материя -а руснаците го използват за подслушване и шпионаж от наземни и космически средства -пази боже с тоя прогрес -поболяват хората!

Зная тук как цял отдел си замина освен двама души... И то не само в една лаборатория, а в една сграда. Трябва предварително да се мисли за защитата.

Ние затова правим газов хъб, да снабдяваме тия лазери с газ.

след най-мощен лазер, все някой ден ще заделят пари и за най-голяма черна дупка - там немогат ни превари.

България разполага с тая бройка специалисти , но в момента гледат овце в балкана по държавна поръчка....

А при нас Бойко, бившата мутра дори не знае за какво служат лазерите. На него му дай юагистрали и ТОЛ такси.

"Няма да стане!" - отсече Драги Ми Господине, и врътна опашка.

истината е на север,а не на юг.

А нашите тикви какво строят? Интерконектори!!! Какви - дето няма газ за тях... Реално те ще ги построят колкото построиха оградата, ами... Щото като дойде Маркон в Румъния - румънците поискаха инвестиции - явно им е дал и сега -- лазерна долина. А нашите искат еврофондове за биоразградим асфалт с ефект на цъфтеж след снеговалежи...

Като нашия София-тех-парк... :)

30 компании, от които 25 стартъпи, работят и развиват иновативни идеи в София Тех Парк. За 1 година не е малко.

Ето какво стова когато страната се а освободила от рускоболшавишката чума и държавните институции като разузнаване,контраразузнаване,съд и прокуратуръ са си на мястото! Просперитет!Инвестиции! Супер модерна ПРО система в Девеселу!Достатъчно пари за наука!

По-полека с хвалбите. Схемите с взимане на масивни заеми за кухи проекти вървят с пълна сила. За нашия Тех парк дори имаше новини как Гугъл щели да отворят офис, пък супер модерни лаборатории щяло да има за учените и стартъпите, които искат да иновират във фармация и какво ли не ... Къде са сега тия обещания?! Само едни пари потънаха. И разни управителни съвети се назначават на нечовешки големи заплати, да източват и те колкото могат повече. Работа никаква не вършат. От сега ще ти кажа, че след няколко години румънците ще имат абсолютно същата "лазерна долина". Разликата ще е единствено в мащаба на измамата. Въобще, как можеш да прочетеш име като "Лазерна долина" и да не се усетиш, че това само някакъв турбодебил може да го измисли?! Показва, че в проекта от самото начало не участва нито един от тези, за които уж се строи. Просто съм потресен колко плитки са ви разсъжденията на всичките, които възхвалявате тоя проект. А, относно супермодерната ПРО система - за коя точно говориш, AEGIS? 7ми американски флот е екипиран с най-модерната версия на AEGIS и е в района на Япония, т.е. горе-долу на пътя на ракетата, която Пхенян изстреля. Какво направи великият AEGIS? Май само изгледаха тъпо, а? Единственото, което румънците постигнаха, е да направят Девеселу цел за Искандер.

Няма кой да инвестира в България заради руската мафия която се шири безнаказано у нас и липсата на държава!Дори и комунделите си държат парите вече далече от странаата защото руснаците сса безмилостни и спрямо собствените си мекерета!Румъния винаги е била Европейска държава даваща си сметка,че Русия е враг и затова взима мерки срещу агресията на Путин!,,Иджис"покриват и по голямата част от нашата територия и може да отрази евентуална атака на лудия гном.Той за повече няма да има и време!Да не забравяме и пейтриътите които ще купува Румъния и другото високотехнологично американско оръжие!За позорното ви нагъзване на към североизток само мога да ви се изплюя в суратя!Да живее България и Романиа Маре! А на Путин повече санкции и кагебе развръзка!

А бе вий грантовете само комунизъм и болшевики ви са виновни. И Китай е от комунисти, ама са номер 1.

Дано ако литнат ракетите, руснаците не ги ударят с ядрена такава, че е близо до нас. Те си казаха, че за там ще е предвидена една ракета Синева, а те са си ядрени, от подводници, но може да са с други глави. Но никак не трябва да ни радва тяхното ПРО.

За FEL ли става въпрос?

Какъв FEL бе майка -схема за усвояване. Понеже нашия Боко е прост ние крадем с по прости работи -строителство. Там са по интелегинтни крадат с лазери. Най-много да е някакъв fiber. А най-мощноя лазер е в Munchen "само" 3 Твт на пик (ама е наносекунден).

По-голяма глупост не бях чел, какво повече от вече откритото ще открият румънците, как се сади пиперо?

Майдан по влашки

15 милиарда казвате? Няма проблем! Ще напечатаме още ако трябва! Важното е робите да имат занимавка и да работят постоянно! И да не се бъркат в нашите работи.

Тея май си повярваха повече и от македонците. Или просто ЕС се чуди къде да потроши още пари. Тъй де, ще раздадат пак награди за някоя нова божествена частица и нещата ще се балансират.

Бъркаш се, че ЕС ще троши пари. Схемата е отдавна известна - пише се проект по европрограми , т.е. уж ЕС дават 50%. След това се взимат едни масивни заеми, строят се едни мизерии, крадат се милиарди, а после ЕК доволно потриват ръце и режат яко от парите заради всякакви неспазени процедури. А, между другото, споменах ли, че парите, които ЕС отпуска, никога не са повече, отколкото съответната държава е внасяла е бюджета на ЕС? В България всички проекти са така - досега сме внесли над €8 милиарда в общия бюджет, а сме "усвоили" едва €3 милиарда за 10-те години. Предприсъединителните фондове отдавна сме им ги платили обратно, с доста стабилна лихва. В крайна сметка пълна лъжа е, че ЕС дава каквито и да било пари. Цялата схема е, че ни даряват собствените ни пари, ако някой не е схванал. Да, мита и такси отпаднаха, което улеснява износа и вноса, но идва и с един куп изисквания и задължения към нас. В крайна сметка, имаме някаква изгода от ЕС, но бавно и полека напълно губим каквато и да е независимост. Дори СССР нямаше чак толкова брутален контрол над България, какъвто има ЕС/ЕК посредством ЕЦБ и директно законодателство, процедури и всякакви мизерии.

В крайна сметка лъжеца си ти и то гнусен. 2007 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 595,2 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 1,281,63 млн.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 686,43 млн.лв. 2008 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 720,12 млн.лв.пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 1,6661,36 млpд.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 941,23 млн.лв. 2009 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 746,16 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 1,979,39 млpд.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 1,233,23 млpд.лв. 2010 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 669,74 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 2,335 млpд.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 1,665,25 млpд.лв. 2011 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 779,15 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 2,167,51 млpд.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 1,388,35 млpд.лв. 2012 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 809,31 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 3,322,09 млpд.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 2,512,79 млpд.лв. 2013 г.внocĸa в бюджeтa нa EC - 934,12 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 3,840,89 млpд.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 2,906,77 млpд.лв. 2014 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 954,85 млн.лв. пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 4,345.85 млpд.лв. бaлaнc в пoлзa нa Бългapия - 3,391 млpд.лв. 2015 г. внocĸa в бюджeтa нa EC - 424 милиона евро, пoлyчeни cpeдcтвa oт EC - 2.7 милиарда евро За периода 2014-2020 г. от ЕС ще получим 9,9776 милиарда евро, а вноските за периода са около 3-3,5 милиарда евро. Разбира се зависи колко от тези средства ще усвоим, но обикновено са над 90%

Браво. Нашите тъпани прости унищожават образованието ни и създават измислени специалности никому ненужни. Насила държат бройки в нежелани и ненужни специалности докато Румънците ще намалят бройки в безумни области и инвестират в актуалните такива. Главоци прости в МОН, ето ви пример след като сами не можете да се сетите какво да правите. Това ви е обяснявано хиляди пъти кое е актуално, кое се търси, къде се правят пари. МОН трябва да ги съдят за престъпление срещу развитието на децата за да може коми-тъпанарите да се наричат професори и доценти. Всички ще ни изпреварят и след 50 години трябва да наречем страната Мангалария или Циганария, някой професор да направи дисертация за новото име.

Прав си за нашите, извършват престъпление срещу народа / нацията. Но, проектът на румънците по никакъв начин не е по-различен от нашия "Технологичен парк" - ще се вземат едни масивни заеми и ще ги окрадат и тях.

2015г гледах един репортаж, в който при 56 хиляди завършващи абитуриенти има 78 хиляди места за първокурсници във ВУЗ-овете. Ми ти да идеш до там - и бастона си да оставиш подпрян - ще се намери кой да го внесе и да го запише да учи, за да усвояват бюджетни пари... Естествено вкарвайки куцо, кьораво и сакато във ВУЗ-овете - то каквото вкарАли - такова и завършило после и файда от такива специалисти няма. Отделно че пак за бюджетна сметка излишно много хора учат ЕКОЛОГИЯ, ЕВРОПЕИСТИКА, БАЛКАНИСТИКА, СОЦИОЛОГИЯ, ПИ-АР... Ами като няма работа за толкова кадри по тия специалности - защо приемате още? А на студентите по медицина искаха да орежат стипендиите, защото лекарите не носели доход на държавата...

Дано успеят. Но не вярвам! Нагледали сме се на мегаломански проекти,усвояват се едни пари от определени хора и накрая - голямо нищо!!!

хе хе ... наште за 3 години не спреха да ремонтират площада пред НДК и още не са приключили и май сметката досега е 150мл. па тия град ще ми строят....

Обектът ще е с военен характер.

спокойно може да приеме 20 000 инженери от Авганистан !

Браво на румънците, а тук се опитват да ни убеждават, че сме преди тях!

Поне в образованието и интелекта сме по-напред сме от тях, та осъзнаваме какво безкрайно тъпоумие е "Лазерна Долина". Само остава да кажат дали ще е газоразрядна или полупроводникова тая ... "лазерна долина"?