Коментари - ”Атлантис” завърши последния си полет | IT.dir.bg
назад

”Атлантис” завърши последния си полет

В 12.56 ч. българско време днес в Космическия център "Кенеди" в Кейп Канаверал, щатa Флорида, се приземи американската космическа совалка "Атлантис", чийто полет беше последният от програмата на НАСА с американските совалки.

Обратно в новината

Коментари - ”Атлантис” завърши последния си полет | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скъп експеримент, който доказа, че простичкия, но много надежден руски модул е по-ефективен. И руснаците нямат загинал космонавт от много години...

"Цялата програма погълна 100 милиарда долара, многократно повече от първоначално предвидените 775 милиона долара. " Глюпави американци - за да откраднат 99 милиарда за 20 години изстреляха сума ти совалки - ние без нито една совалка за 7-8 години гепихме 50 милиарда!!!! при това от бедна бълхарийка!!!! а говедата си гласуват...

Абе не знам, ама инциденти със Союз почти няма, а са с пъти по-евтини за експлоатация от совалките. Честно да ви кажа - като гледам нивото на техническата техника през 2011 дълбоко се съмнявам, че през 60-те години изобщо някой е напускал околоземна орбита. По ми чини, че е снимано кино някъде, руснаците са си замълчали солидарно, заради техни псевдопостижения... Танто за кукуригу.

Разбрах, че Холивуд търси нови 10 милиарда долара за да заснеме 10 сериала Американци на Марс 2020 г.. Филма ща бъде реплика на прочутата продукция Американци на Луната 1968 г.

Новия шатъл се казва Союз ТМ и излита от Байконур.

Точно така! А американците нека дават по 100 милиона долара за човек за полет.

Какъв шатъл, какви 5 лв бе, цървул. Техният "Буран" направи един тестов полет и толкова. А Союз е точно толкова Шатъл, колккото Москвича има нещо общо с "Порше". Апропо, "Союз е конструиран да закара съветския лунен модул до Луната. Само че руснаците така и не можаха да кацнат там. Досега. Цели 42 години след като Нийл Армастронг стъпи там ( дне3с се навършват точно 42 години от стъпката. Вчера беше годишнина от прилуняването). Но като орбитален кораб става, нищо че е на 50 години. в подмосковието още карат Волги и Москвичи. Те, руснаците се гордеят с такива работи.

Посерко,карай си трабанта и се чувствай " циливилизован" европеец.Техният Буран не летя повече,зещото Съюзите им излизат по евтино.И имат право да се гордеят повече от тебе жалък драскачо.

Абе цървул. Кой говори за Бурана? Ти прочете ли - СОЮЗ. И като са толкова зле руснаците, защо само те останаха ЕДИНСТВЕНИ в ЦЯЛ СВЯТ които могат да пращат хора в космоса? Ай кажи де? Не говорим за безпилотните апарати на САЩ, Европа, Китай, Индия и Япония.

Приятел, та значи "Буран" е единственият "шатъл", излетял и кацнал компютърно управляем. Толкова за Москвичите. Между другото Москвич-а беше кола, която не закъсваше никъде (личен опит).Можеше да си я ремонтираш и продължиш по пътя.Няма сега такива коли.Е, била немски опел, и к'во?А, и значи, кой "Москвич" ще вози сега Х-американците в космоса? Познай, от 1 път.