Коментари - Пътуването във времето е невъзможно | it.dir.bg
назад

Пътуването във времето е невъзможно

Показвайки, че единичен фотон не може да се движи по-бързо от светлината, екип изследователи счита теорията за пътуване във времето за разбита, съобщи "Дискавъри".

Обратно в новината

Коментари - Пътуването във времето е невъзможно | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Aз като искам да пътувам в бъдещето, изпивам 500гр ракия и докато се усетя е станало утре. И симптомите са като по филмите(кв'о стана...каде съм...кв'о прая тука)

От новината не ми стана ясно - това слага ли край и на теориите за пътуване през "червееви тунели" в черните дупки до далечни места във вселената, както и в различно време от настоящето? Във всеки случай язък за бъдещите ни поколения - ще имат да пътуват бая години и до най близката звезда. А очевидците на НЛО и срещналите "зелените човечета" е по-добре да си намират вече други занимания че да не им се смеят :)))

Поясненията ти са на място и форумът ти благодари. Та... ако асо едно тяло започне да се движи със скорост по-голяма от светлината, то рискува да загуби масата си при равни други условия, т.е да се разпадне. Тъкмо това се е случило с един руски екипп успял да се изстреля в бъдещето. Малко преди да се "пазпаднат" екипажът успял да докладва, че телата им са станали прозрачни.. НЕщо в апарат, скойто са пътували е излязло от строя и е станала необратима реакция. Та да повторим великия постулат: Щом нещо е мислимо, значи е възможно.

Всъщност, точният постулат в теорията на относителността е, че: Нищо, което има МАСА по-голяма от 0 , не може да се движи, със скорост, по-голяма от тази на светлината, ПРЕЗ ПРОСТРАНСТВОТО. Още един генерален извод от постулатите на теорията е, че" "Всяко материално тяло се движи винаги и постоянно със скоростта на светлината в пространство-времевия континиум" Т.е. аз сега си седя на бюрото, но моята сумарна скорост в X,Y,Z ( пространството ) + T ( времето ) , е равна на C ( скоростта на светлината ). Ако увелича скоростта си в пространството ( X,Y,Z), тогава намалявам скоростта си във времето. Т.е. за страничен наблюдател аз ставам гостенин от миналото ;-) Относно фотоните, се предполага , че имат маса почти равна на нула. Дефакто фотоните "не остаряват" , т.като се движат в пространството точно със скоростта на светлината. Но да се постулира, че на тази база, пътуването във времето е невъзможно - това не е сериозно !

Светлината,колкото и да бърза,когато престигне заварва тъмнината.

Информацията може да пътува във времето. Може би е въпрос на време и знания да се докаже, че и материята може!

И аз като прочетох статията и докато четях мненията на всички, си помислих като подписалия се Обект- за МИСЪЛТА ,която може повече отколкото предолагаме.Енергията на мисълта, насочена и достатъчно силна, а може би подпомогната от новите технологии, или стари техники- може да направи невероятното в вероятно.

Всичко се свежда до това кой ще контролира и управлява. От както съществува човечеството, това е точка номер едно в дневния ред. А не можеш да контролираш и да бъдеш сигурен в положението си , ако не знаеш (до колкото е възможно) истината за нещата. Така тя се превръща в средство за контрол и у-ние на масите, и поради това а нейното разкриване не е в интерес на у-щите. Оттук следва целият цирк, който се разиграва и се представя за автентична реалност - с едничката цел максите да остават в неведение за истината.

Напълно си прав. Всъщност, когато някой започне да доказва , че едно нещо не съществува или е невъзможно, това е белег за незнание и невежество (а понякога цели умишлено заблуждаване). Битието не е еднопосочно и еднополюсно. До всяко нещо съществува и неговата противоположност (макар и в повечето случаи невидима). Случаят с въпросните учени от статията леко намирисва на умишлено вкарване в заблуда с цел да се скрие някаква истина или факт, които не са удобни някому (понеже -може би -предстои някакво събитие, за което публиката не трябва да знае)...

Абсолютно! Подкрепям!

Щом нещо е мисли, значи е възможно.

Ей за т'ва учените не са ми "симпатични": Изказват се винаги все едно, че са последна инстанция и никой няма право да се усъмнява в тяхното мнение. За протокола и комуто темата е интересна: И американци и руснаци са пътували във времето - засега само в бъдещето. Експериментът Филаделфия не е научна фантастика, а и не е единичен случай. Американците са кацнали на Луната (както впрочем и руснаците), но това което са видели там е много смущаващо и затова започнаха сами да се опровергават, за да не би широката публика да научи истината. При обема, достъпността и скоростта , с която се разпространява инф. днес, ще ставаме свидетели на все по-големи манипулации и полуистини.

За съжаление може би манипулациите вече са повече от информациите в "модерния" свят. Не знам какво целят....а бе както и да е. Но за последна инстанция в науката е смешно наистина да се говори, особено за елементарните частици или Вселената като цяло. А относно пътуване в минало, за сега даже по-вероятно е да не е възможно. ЗА сега.

Да можеш да докажеш, че нещо е невъзможно и да не можеш да докажеш, че нещо е възможно, са две съвсем различни неща!

Те и за гоуфо разправяха, че не можел да вдига 200, щото енжинерите у швабско така доказали, ама елате у перник да видите...

споки там нали си имате университет :)

Знае се, че това, което знаем е мнооого по-малко от онова, което не знаем. Не са ли достатъчни доказателства всепризнатите днес факти, които преди сме смятали за невъзможни, за да приемем, че не е изключено да има по-висока скорост от тази на светлината?

Тоя институт, май има още какво да учи. Те хората намериха галактики цели които се движат със по-голяма скорост от "c". И затова кръстиха необяснимото - тъмна енергия и тъмна материя. Та тоя институт тенекеджии, да почетат малко за струнната М теория, за полето на Хигс, за квантова корелация, за разтягането на пространството и тогава да си пишат заключенията. За сега им препоръчвам да пишат статии само за китайските часовници ментета.

Как да не може да се пътува във времето, бе, мушмули. Всеки пътува (като изключим Лили Иванова). Проблемът е, че нямаме никаква идея как практически да променим скоростта ни на пътуване във времето ... нито да я увеличим или намалим,хеле пък да обърнем посоката на движение.

Valentin

От статията разбирам, че е невъзможно пътуване назад във времепространството, а не и напред и това се дължи на ограничението в скоростта, защото ако искаме да се върнем назад трябва да развием скорости по-големи от тези на светлината, за да стигнем там преди потока от информация. За пътуване напред обаче са нужни по-малки скорости и това отдавна е доказано, даже е заложено в спътниците да избързват нарочно, защото заради високата скорост в околоземната орбита от около 20-25к + км/ч техните часовници се забавят с части от секундата т.е. с толкова отиват в бъдещето. Да това е малка разлика, но 1во ако не се вземе под внимание навигационните системи няма да работят и 2ро скоростта е пренебрежимо малка в сравнение с 300000км/с. Другото което не е съвсем вярно, е че скоростта на светлината е най-бързата, предполага се (а може и да е доказано, не мога да потвърдя), че пространството може да се разширява по-бързо от скоростта на светлината и това е, което се е случило в първите мигове от големия взрив. Да не говорим за алтернативни методи за пътуване, не за пътуване в буквалния смисъл чрез скорост, а чрез изкривяване на времеспространството и скъсяване на пътя и изпреварване на светлината по друг начин. Всичко това навярно е възможно, но човешката раса ще трябва да просъществува още милион години, за да достигне такова технологично развитие и да открие необходимите методики, за да постигне тази цел. Навярно и черните дупки биха играли роля в това, но ...само времето ще покаже, дано има останали хора тогава.

Абсолютно си прав, ама нали има 1 млрд китайски балами и още толкова други, та решиха китайците да се направят на умни.

МИСЪЛТА драги МИ ........МИСЪЛТА напред:назад и т.н.

Пределната скорост на светлината всъщност е скоростта на БИТИЕТО. Затова нищо не може да е по-бързо. Също така това е и реалната скорост на времето. Замислете се!

Как да не е възможно! Всеки път, когато пристигам в България след пътуване в чужбина, на практика се връщам поне петдесет години назад!!!

+10

Абе преди 50 години България беше райска ПРИКАЗКА в сравнение със сегашното й положение!

Само да уточня , че ако все пак е възможно да се пътува във "времето" то пък щаха веднага да ни кажат, и като хукнем веднага напред назад, ---- въпреки че имам една идея - да върнем политиците ни в ерата на динозаврите ---- т.е. има за какво да се надяваме че може да се пътува във "времето"!

Ей затова казвам, че полетът във времето е мила фантазийка, блян - като Торбалан, който отнася в гори Тилилейски учителя ти по математика.

Пич, стига се излага! Я се поразтърси - колко от откритията преди това са били само мечти?!

... че има пътуване във времето! Някой се е сетил преди теб и е върнал политиците при динозаврите! Затова няма вече динозаври - политиците са ги довършили!

И машина по-тежка от въздуха не можеше да се издигне, и по-бърза машина от галопиращ кон не можело да има ...

Е де, е де - оляхте се с тези неудачни сравнения. И децата на пещерните хора са знаели, че всичко по-тежко от въздуха може да се вдигне, щом птицата може да лети!

Пещерния човек имал ли е познанията да създаде машина която да лети? Не. Създали сме я няколко хилядолетия по-късно. Както и някой ден ще станат възможни повечето, ако не всички налудничави идеи днес. Тъй, че айде спрете да вярвате на квото ви снесат като факт.

И кораби от желязо не можели да плуват във водата... пък на Луната ходели само самодивите....

"Камъни от небето не могат да падат" - казал великият Лавоазие по повод метеоритите и ги отрекъл като възможност и реалност

Неудачно сравнение. Камъните от небето са факт - твоят човек Лавоазие е отричал ФАКТ. А в случая става дума за фантасмагории а ла вълшебна пръчица и шапка невидимка. Пътуване във времето, щот много ми се ще да мога :))

По-точно неудачен коментар е твоят!

Не ме карайте да кацам със совалката на Чек Лап Кок!

Даааа, и за какво бяха всички тези изследвания - не може ли сам човек да си даде логичен отговор? Това е все едно да изследват може ли дървото да се превърне във фиданка, а фиданката - в семе. Освен безпощаден мерител на свършените и отминали неща - времето не представлява друга функция. Ако можеше да се пътува във времето - щеше да настъпи невъобразим хаос - да, това е възможно в мисълта, в съня /това са те, "машините на времето/. Но не и реално. И слава богу, иначе битието щеше да е неуправляем кошмар.

в грешка са възможно е :-))))

Когато човек има достатъчно развита фантазия всичко е възможно