Коментари - РС пазарът у нас продължава да се свива | IT.dir.bg
назад

РС пазарът у нас продължава да се свива

Българският РС пазар продължи да се свива и през третото тримесечие на 2011 г., съобщи анализаторската компания IDC. Наблюдава се спад от 15% в сравнение със същия период на предходната година.

Обратно в новината

Коментари - РС пазарът у нас продължава да се свива | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде е сега Премиерът-Слънце, че да обяви че сме по-добре от Германия?!?

Ние сме в криза. Хората изнемогват от убииствени сметки, нямат пари за храна, безработицата е огромна. Кви РС-та кви 5 лв. вие съвсем изтрещехте .... Догодина Европа я очаква нова по-голяма рецесия за какво са им на хората тия РС-та?

Твърдите дискове само в България са на тези космически цени и причината е, че се внасят основно от 3 фирми, държани от комуноиди. Давам пример за цени - 500 GB в британския Амазон е 100 лв, у нас - 265 лв, 2 TB там е 333 лв, у нас - 478 лв. Изводите си ги направете вие...

И какво като са на комуноиди - това е свободен пазар, купуваш контейнер, освобождаваш го от митница, оправяш си документацията спрямо законодателството, и започваш да продаваш дискове. Още по-лесно и просто - купуваш си от САЩ по Интернет, плащаш ДДС на митницата (мито няма за тоя тип техника), и си ползваш диска. Най-лесно е обаче да квичите че някой друг ви е виновен и че някъде другаде било по-добре. Или че комунистите са ви виновни.

Всичко е измама на този пазар. С какво толкова последния нодел е по-добър от 2-3 годишния нотбук за масовия потребител, който не играе на последните игри? Даже по-старите модели са по-солидно направени, някои от новите са като детски играчки.

Нащите търговци да намалят цените ,защото блъскат над 30 % надценки ! Сравнете един и същи модели тук и на запад и ще видите огромни разлики ! / да не говорим за в пъти по-малката покупателна спосбност на българският потребител /

Изказваш се доста неподготвен. Надценките в България на този бизнес се движат между 3 и 6%. А лаптопите са скъпи, защото самите компании-производителки имат за всеки регион на света отделно ценообразуване и отделни продуктови линии.

Преди две седмици бях във Великобритания и ми направи впечатление, че цените на лаптопите там и тук са едни и същи! Почти без разлика, а ако имаше то тя беше пренебрежимо малка!

Работя във фирма, занимаваща се с продажба на хардуер. Лаптопите продаваме на 8% надценка, докато повечето останали фирми ги продават на максимум 10%. Приказките за 30% надценки са смешни. Мецду друготоо дори и с 8% надценка, търговията е почти спряла. Друг е въпроса на какви надценки ги кулуваме от вносителите, т.е. каква им е печалбата - това и аз не знам.

ми като нямаш работа , не си купуваш нов компютър....

Като се има предвид скока от 2 пъти на твърдите дискове. Нова година няма да изхрани бизнеса тази година.

Твърдите дискове скочиха заради наводненията в тайван/тайланд. Заводите на производителите са наводнени и са спрени доставките за Европа. Затова вносителите надуха цените, щото няма да има хардове скоро