Коментари - 3D-принтирано сърце спаси живота на новородено | IT.dir.bg
назад

3D-принтирано сърце спаси живота на новородено

Американски хирурзи са успели да спасят новородено, благодарение на 3D-принтирано сърце.

Обратно в новината

Коментари - 3D-принтирано сърце спаси живота на новородено | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има принтирана и присадена долна челюст на една бабичка в Белгия.

А аз реших, че е в прогресивната масква станало това, то пак при изостаналите хамериканци

Много се изхвърляш! И в русия са изобретяват нови неща, като примерно новата и по смъртоносна система "Град" за което русофилистичната сган грухти от кеф

Най-после нещо позитивно на фона ислямисти режещи, глави, изборни дудуци, квюатастрофи, боклуци и смрад! Браво на технологиите и на докторите.

Става въпрос за макет който дава възможност на хирурга да се подготви за операцията, особено когато е с усложнения.

Браво наистина, моето детенце си замината от такива малформации на сърцето. Дано и при нас тези операции станат по-ефективни.

докато има комунисти не трябва да има безсмъртие представяте ли си безсмъртен тодор живков , путин там онзи убиец ким

путлер и полудяват в този сайт (минуси, минуси). Путлер ще прави 3Д дизайн на света (викат му глобус от има нема 5 века) ама на плажна топка и ще си го подхърля с дъто и т.н. (всички прилики от един филм с Чаплин са случайни)

Той Путлер сега е зает да принтира златни рубли - точно затова надават такъв вой от лихварския бардак зад океана.

Естествено, че ще цъкат минуси на простак дето в тема за технология за 3д Принтиране ще почне да намесва Путин и политиката изобщо.

Безсмъртието чука на прага ни...Да го изберем ли, или не...

Абе човече, ние с болести, като рак и паркинсон не можем да се справим, а ти ми говориш, че безсмъртието е на прага ни ! Това няма да се случи още поне 400 години (ако човечеството не се самоунищожи)!

Заглавието на статията е подвеждащо. В първият момент читателя остава с впечатление, че е създадено работещо копие на сърцето на бебето, което са присадили, а то било само макет по който са се ориентирали по-добре преди операцията. Което разбира се пак е в голяма помощ. За момент си помислих че има някаква огромна крачка напред в технологията и доста се поучудих защото познавам сравнително добре технологичните възможности днес, които ни държат много далеч от принтиране на органи, които никога няма да стане пълноценна алтернатива.

И това ще стане... стъпка по стъпка...

Turnokopa

Мерси за коментара. Както винаги от Дир-а се гони четателския интерес с тези гръмки заглавия. И според мен умишлено не се уточнява подробности.

То реално са могли да го гледат и на компютър. Но сигурно им е било по-удобно така.

Прав си. И аз отначало се подведох и си помислих същото. Но не сме чак толкова далеч от изработването на органи. Вече се създават възможно най-елементарните органи. Като например пикочен мехур, а мисля че и трахея бяха направили в Швеция. Сърцето разбира се е съвсем друга история. За него си има цяла наука.

Реално изработени органи няма. Не може да слепиш куп клетки с хидрогел и да кажеш, че си направил орган. Въпросното творение може и да придобие някакъв статут на биологична "кръпка", но само когато става въпрос за нещо съвсем елементарно.

Най-важното е резултата-живота на на бебето е спасен!

Браво на лекарите ! Поклон !

Браво и на IT-специалистите!

И на тези по мехатроника! ;)

абе браво на американците.......колкото и да ви е неприятно , ха-ха

Въй, ама ти верно ли? Ама какво ли да очакваш след всичката сороска помия, която се изсипва върху народа. За твое сведение, в България (повтарям - България, не говоря за Русия) също се правят сложни операции, в които участва и 3D принтер. Но за нашите лекари няма да чуеш похвала, тъй като журналистите ни не отстъпват по българофобия на политиците.