5G: един призрак броди из Европа

Това е една от най-разпространените конспиративни теории за коронавируса: 5G мрежата предизвиква Ковид-19. В много страни има съпротива срещу новия стандарт в мобилните комуникации. А Източна Европа не прави изключение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"С други думи: ако веднъж всичко се свърже с 5G, след това работата без 5G ще се окаже невъзможна." Някакви въпроси?

значи 5джито е добро дошло за нас

Любимата тема на интернет и Фейсбук зомбитата! Очаквам поне 800 компетентни коментара!

коментар дали е компетентен,щото познавам един сорос дето всеки го ебе

Аз от статията разбрах , че те американците подклаждат бунтовете срещу 5G , за да не допуснат Хуавей , а да наложат впоследствие Ериксон , Моторола , Сименс и Нокия . Значи който реве срещу 5G e соросоид , кравар и империалист ! Ха-ха-ха-ха-ха !!!!

Поглеждам кой е автора на тоя пасквил виждайки DW и става ясно.Поредната платена манипулация.

на кутевска мисирка

Тези дет' реват срещу 5G, като дойдат в София - прескачат трамвайните релси за да не ги хване ток !

Бил Гейц иска да сасипе България, защото знае че сме на второ место по интелигентнос в света! Този материял е на Дойчевеле и е чиста пропаганда.

Истината е, че WiFi и 4G са вредни също, но ги ползвате всеки ден от години! 5G най-вероятно ще е още по-вредно от тях!

трябва да са в една кошница?

Повечето от нещата дето уж искат да ги "свържат" са така или иначе вързани с кабел, за да имат захранване с ток! От практична гледна точка е напълно излишно, а и "бизнесът" едва ли би имал полза, по скоро някой кретен ще ъплоадне по-бързо тъпотията, която е снимал за TikTik! Вредата върху здравето на хората и природата е огромна - то и сега телекомите са превишили всякакви норми! Облизват се за парите от домашните мрежи на хората, които се надяват да заменят с тая тъпотия (срещу съответното заплащане) и яко са корумпирали дъртите чиновници дето уж трябва да движат тая държава!

Пенсионер , ти 24 часа ли кисиш в ДИР-а !?

Е ЧЕРВЕН БОКЛУК ПРЕДСТАВЯЩ СЕ ЗА СОРОС

да кажа нещо преди да почнат политическите коментари 5джи, коронавирус, сащ това, китай онова, ЕС решил, путин се скрил, божков, бойко, мая .... толкова новини направо ми пръснаха кръгозора от разширяване Ако това 5джи наистина вреди на мозъка, в бг първата антена да е до трибуната в НС. повече накъде не може да навреди, най много да тръгнат на оправяне, ама надали е политическите коментари започнаха, пишете

Елке , смятай си с ЕЛКА-та пенсията и не му гледай на Бил Гейц в паницата !

те били почнали вече бе ?

ЗНАЕМ ТЕ,ДОБРЕ ЧЕ БЕШЕ КУТЕВ ДА ТЕ ПРИЮТИ ПОД МОСТА ИУ ДА ТИ ДАВА ПОМИЯТА ОТ КОЗЯК

абе като чета елка, немой да сме навторо - напърво мЕсто требва да сме, а ?

Първата антена за 5G вече е сложена на съборетината на връх Бузлуджа ! Втората антена я слагат другия месец на стената на язовир Копринка . Така че никой да не ходи вече там !

Скоро ще закачът 5Г антени на всяка зграда, докато ни баламосват с карантини.

Да, да не би да си пил керосин със захар? То че журналетата са тъпи се знае, ама защо трябва и другите да са като тях?

НО ВЪВ ЕВРОПА В КОЯТО ОЩЕ ЖИВЕЯТ СЪС ПАДАНЕТО НА БЕРЛИН Е КАТО НАШ СОРОС КОЙТО ПРЕДИ БЕШЕ ДОНОСНИК АМА СЕГА Е СОРОС И ЛАПА ПАРИ ЗАРАДИ НАПРЕДЪКА,ТАКА ЧЕ ПАК СОРОСИТЕ ДЪРПАТ ЕВРОПА НАЗАД

май в статията пишеше - като се 'излюпи' едно да се излюпят всичките, и ако някое е запъртък-пак същото. нещо като ако катастрофираш с безпилотната кола да ти гръмне и бойлера

"С други думи: ако веднъж всичко се свърже с 5G, след това работата без 5G ще се окаже невъзможна." - това е най-голямата глупост която съм чувал, или чел за 5G мрежата. Съвсем сериозно препоръчвам на собствениците на този сайт или да си наемат един технически грамотен редактор, или да се откажат въобще от раздела за наука и техника. В противен случай този общо взето авторитетен сайт ще се приравни с жълтите издания, разпространители на пикантерии и клюки. Каква е истината за 5G мрежите най-профански разказано. Има едно основно правило. Колкото е по-висока честотата на една електромагнитна вълна толкова повече информация може да пренесе за единица време. За това и радиостанциите преди години минаха от дълги на УКВ , и това им позволи предаванията да станат стерео, при това с по-високо качество на сигнала. Същото важи и за мобилните комуникации. По-високата честота означава повече информация пренесена за единица време, тоест по-бърз интернет. Какво е ползата от бърз интернет всеки знае. И тук идва проблема. За да се постигне максимално бърз интернет честотата на която трябва да работи мрежата се доближава до честотата на йонизиращите лъчения, а те носят много лоши болести. Кучето е заровено под думичката " доближават " доколкото самата граница не е ясно определена. Мобилните оператори упорито твърдят че тази граница няма да бъде премината, но там където тези мрежи са изградени хората масово се оплакват от неразположение, птиците започват да измират, а цветята толкова бързо да бягат че не можеш да ги настигнеш, и откъснеш. Между другото докато света спори за и против 5G в Китай вече се заговори за 6G мрежи.

За по тъпите, това е цитат от статията, който ясно показва колко вредна е технологията като организация, за физическото ѝ въздействие даже не се говори.

Ха ха, малоумниците, които пишат тука въобще не знаят, че честотите по които ще върви 5G са пуснати в София от 10 години.

след маските в 'продавалниците' - бум на алуминиевото фолио - с най високо ниво на защита. очаквам и 'специални 5джи' защитни калъфи за смартфони

Последните напъни на тия крадци, телекомите - цакат народа с ежемесечен данък и се мислят за безсмъртни... Още малко вирусът да катурне държавата и ще усетят народната "людов"

абе тръмп май 'разпореди' да се наблегне на 6 джи в сащ, ама не разбрах - от 4 джи направо на 6 ли ?

Може би, но пускането на 5G означава пускането на хиляди нови излъчватели на тези честоти!

Аз също съм по жицата и още преди повече от 15 години имахме спор с шефа за wireless мрежата в офиса. От моя гледна точка файда от този wireless нямаше, освен фактор гъзария, да не говорим за милисекундите забавяне, което поне при нас не беше критично, но при по-големи проекти са ставали фалове. Вкъщи като си пусна лаптопа и видя колко много wireless от комшиите ме облъчват, направо ми призлява. И най-тъпото е, че този wireless не им трябва - като са си вкъщи могат и с кабел да живеят, поне връзката е не само по-качествена, но и не облъчват и комшиите. Даже си мислех дали няма някаква нормативна уредба по въпроса - дръжте си шибания wireless у вашата панелка, а не навлизайте на моя територия.

Хехехе! Да не те кара някой насила да подписваш договор за телефон?

radiko

На мен лично ми се струва, че тази истерия срещу 5G e съвсем умишлено и внимателно раздухвана от американците със простичката цел да забавят топката на всяка цена защото нямат в момента сериозна алтернатива на китайското оборудване.

"С други думи: ако веднъж всичко се свърже с 5G, след това работата без 5G ще се окаже невъзможна." ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА! 5Г е просто нов стандарт за свързване, приемане и предаване на данни (най-общо казано). Могат да се използват съществуващите или нови честоти, които в момента се ползват за друго. Ако не те кефи - закачи се на рутера си, интернет доставчик, 4Г мрежа.. или каквото и да е друго, за достъп до Интернет.

Аз пък помня,че през 90-те,клетъчните телефони причиняваха рак....През 2000-та,беше wi-fi,после 4G-то,а сега 5-та,ковид........................

Чакай бе, хахо. Кой те бие през ръцете да им ползваш услугите на телекомите? Недей да ползваш телефония, интернет, кабелна телевизия и никой няма да ти взима "ежемесечен данък".

Поредния, дето търси "тънко и изгодно" договор, подписва доброволно и после реве, че го "цакали"!

Stop 5G !

А случайно да си чувал нещо за мощност на излъчване и безопасни нива? Тук малоумниците не могат да разберат, че една 5G клетка ще е в пъти по-малко вредна от домашния им рутер на WiFi на 5GHz. Ама де толкова акъл...

Проблемът в съвсем друг. Радикално увеличеният мобилен трафик ще открие възможности за масово следене, подслушване и видеонаблюдение!

що бе - нокия скоро се изказа че е готова да предостави нова и по добра от китайската. просто щатите още нямат 100 % покритие на 4 джи, според мен, де. и закакво беха на мъск тия сателити ?

Хааааа! 300кв мезонет и 50 квадрата прилежащи тераси, ходи ти опъвай кабели!

А 6G направо ще кастрира...

Проблема с 5G е високата честота на излъчване от 30 до 300Ghz. За сравнение сегашната 4Г мрежа излъчва от 2 до 8Ghz. Има данни, че тази висока честота може да предизвика изменения в клетките, които да доведат до някои заболявания или да влошат състоянието при други. Страни като Словения са спрели плановете за разполагане на такава мрежа до изясняване на въздействието на здравето. Интересен факт е, че страните с най-висока смъртност от китайския вирус, са страните с най-развита 5Г мрежа. Италия е номер 1 ие съсредоточена в Северна Италия. Като се напише в Гугъл 5G Europe map излиза карта, която е доста тревожна.

Слънцето е много по опасно от 5Г, може да причини изгаряния до 3-та степен, рак на кожата и ослепяване! Но никой не иска да го забрани или да седи в мазето цял живот.

Правиш ли разлика м/у канал за комуникация и софтуер? С профила ти в социалните мрежи ти вече отдавна си следен. Ако някой въобще се интересува от тебе, де.

5G технологията е изключително вредна за всичко живо, защото честотата на излъчване е 40, 50 пъти по висока от сегашната за 4G, която е 2 ГигаХерца, тази свърх висока честота въздействува на клетъчно ниво, съсипва зрението, потенцията на мъжете, най вече предизвиква неопластични процеси...рака ще отнесе много хора, а по дребните животни ще умират масово. Въвеждането на 5G е лудост, правителствата трябва да не се поддават на алчността на телекомуникационните монополисти.

Работа ли е на DW да взима категорична страна по спорни и неясни научни и технологични въпроси? Сигурен съм че няма учен, инженер, лекар и прочее експерт, който да каже категорично вредно ли е 5G. Но DW казва, при това уверено че е 100% безвредно. Даже иронизира конспираторите че били прости. DW отново знае как са нещата в живота и е едни гърди пред науката и техниката. Ще кажа само че щом DW защитава и пропагандира нещо, значи че то е смъртоносно опасно за нас.

като гледам колко простотия е налазила света май наистина влияят на мозъка, на разума със сигурност