Коментари - Panasonic ще тества 8К телевизионен сигнал | IT.dir.bg
назад

Panasonic ще тества 8К телевизионен сигнал

Спонсорът на Олимпийските игри в Токио през 2020 година Panasonic ще ги използвa, за да изпробва излъчването на телевизионен сигнал с 8К резолюция.

Обратно в новината

Коментари - Panasonic ще тества 8К телевизионен сигнал | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредната измишльотина на глобалните корпорации търсещи бързи печалби в големи размери. След успешното въвеждане на 8К ще подхванат песента "Како Сийке, ха сега си смени телевизора"!

Сега 4K телевизорите ги гледам са малко под 10 бона и чакам до две години да паднат до 2-3 бона, за да си купя. Сега тези с 8K ще ми развалят купона да ги чакам още 6-7 години за 8K телевизор с нормална цена. Аман :)

2200 - 2500 лева - 4К телевизор (Китай)

Значи, преди време гледах видео в youtube относно една игра (нов излезнал персонаж). И попринцип си ги пускам на HD. Обаче, този път гледам има 4К и си викам, "Ееее тва ще е бати якото.". Да, ама не. Компютъра ми неможе да възпроизведе Ultra HD-то. Картината сечеше като за световно. :D Рекох да пробвам, на голям телевизор свързан с HDMI, но и на него сечеше, явно е от видео картата.

При това което се опитваш дори видеокарата да можеше да го възпрозиведе няма как да доловиш някаква разлика. Разлика на практика няма , но 4K ти позволява да гледаш същото HD качество на четири пъти по-голям екран. Представи си четири 42" -ови екрана на които гледаш HD със същото качество като на само един 42" досега.

тъй като зрението ми е малко повредено заради компютъра, а гледам тв без очила - за мен това изобретение е безполезно.

Може ли ако не виждаш пиксела, като го направиш още по-малък да го виждаш по-малко?

Може, ако направиш екрана по-голям :)

Абе както са тръгнали, до 10 години трябва да почнем да избиваме стените че да има място за телевизорите. Или да ги продават на части, че да можем да ги прекараме през вратите и терасите.

По-добро от Електрон - нЕма !

Е те и електроните бяха поне 2 вида. 714 и 738. Единият с 2 канала, другият с 6. Вторият струваше 1050 ( хиляда и петдесет ) тошови лева през 1985-та. Заплатата ми на инженер беше 165 лева. Пусках връзки за да се доредя.

Добре, че няма повече българи по света

Да, българите са точно толкова!

Всеки българин - пиксел!