Коментари - САЩ забрани най-надеждната антивирусна? | IT.dir.bg
назад

САЩ забрани най-надеждната антивирусна?

Забраненият в САЩ антивирусен пакет на Kaspersky Lab се оказа най-надеждният в корпоративния сектор.

Обратно в новината

Коментари - САЩ забрани най-надеждната антивирусна? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отдавна мина времето на коя да е от класическите антивирусни. Касперски си изпя песента много отдавна. При вируси подписани с валидни подписи, при бацили дето са напълно видоизменящи се при всеки старт, при бъгавия Уиндоус(най-масовия троянец) еле пък 10-ката, забравете за сигурност. Които иска сигурност да се върне на Айпъл 2 или друг с процесор в реално време и без операционна особенно писана от микромеките. Съвременните компютри са продупчени нарочно още на ниво хардуер, фирмуеър, биос, а дупките в драйвери и операционна или индивидуални прпдукти са просто за разкош да има работа за купищата програмисти и по ниски нива на хакери, антивирусни, и т.н.

Естествено който генерира вирусите ще е и най-добър в отстраняването им, но вероятно "пропускайки" някой по-специален.

Как може да лъжете така бе. Това да не Русия да забраняват софтуер? Има го навсякъде по магазините. Виж в държавните и военни предприятия може да са го забранили, но вашата статия си е чиста манипулация.

Още ли не се усещате, че удара по касперски е удар микромеките, както санкциите по русия са удар по ЕС....

Що да е най-надеждната? В АВ-тест казват, че същите резултати имат ТрендМайкро и Симантек, сиреч Касперски е една от трите най-надеждни, пак заблуждавате хората.

Изводът е, че дира се превърна в рубладжийска медия. За дираджии (или дирници - не знам кое е по-правилното) най-важното е постоянно подсъзнателно да се натрапва, че съветското (извинете - руското) е най-доброто. От там идва и бомбастичното и абсолютно невярно прилагателно "най-добрата антивирусна." Най-тежката - да, най-гладната за ресурси - да - най-зависващата - също да. Но най-добрата? Гогов - не знам как спиш спокойно нощем, много добре знаейки как гнусно манипулираш бедните ти читатели!

Тези класации са доста странно нещо - от тях може да разбереш най-вече кой отделя най-много пари за реклама. Касперски иначе е един доста комплексен продукт, но в много случаи вградения в Windows антивирус се справя по-добре. За качеството на продукта иначе човек може да се увери от личен опит и от съпорт форума на Касперски. Там се вижда, че много клиенти си решават проблемите, причинени от Касперски, като го сменят с друг антивирус.

Чак пък най-добрата. Дайте го малко по-скромно. Нека бъде една от най-добрите.

При нас няма вируси и не ни трябват ативирусни програми. Даже вирусите във виндовса ги премахнахме. Много сте изостанали. Ай, ай аййй ...

Еми ... американска "демокрация", ко да прайш :)

Пак изгря някой, който не знае какво е демокрация. Или можеш да обясниш защо не е демократично да избягваш корпоративен китайски хардуер и руски софтуер, които ти крадат данните?

Касперски за ХР беше голЕмо дърво. Дано от там са разбрали, че компютъра не е само за да върви единствено антивирусна, а другото буквално да се влачи.

VenkoGrig

ог кога Касперски е най-добрата :D

Гогов е зел некой лев от Касперски, баси... То не са фалби, не е чудо! Гого, викни по бира бе, тумбак!

Я пуснете информация за фирмите, които спонсорират сайта за тестове. Мисля ще се установи доста интересна закономерност... Отказалите да плащат или са с ниски резултати или не са включени в класирането, защото са оспорили резултатите в съда.

Se taia

Сигурно Майкрософт не биха се възползвали :) Там каква е закономерността? Явно изобщо не си в час с този вид тестове...

Нещо са забравили за Bitdefender, ама ша са научат.

Se taia

Ако беше прочел статията, щеше да видиш, че са я споменали, ама чукча писател...

Всички антивирусни програми имат възможност да извличат данни от компютрите - антивирусната Касперски е създадена именно затова. Съвсем нормално е да не желаят да я ползват в САЩ, нормално е и Касперски да пусне свободен продукт, след време може дори да дават бонус на този, който я ползува. Оръжията вече не са това , което бяха!

Ех курий, куриий...така де, Меркурии, кой ли будала ти плаща да му "администрираш" компютрите.

В САЩ не са забранявали Касперски!

В ОТГОВОР КАСПЕРСКИ ПУСНА СВОБОДЕН ПРОДУКТ - ЩЕ ГО РАЗПРОСТРАНЯВАТ ПОЕТАПНО - ПЪРВО ГО ЧАКАМЕ ПРИ НАС :))

"Лаборатория Касперского" запустила бесплатный антивирус 03:5226.07.2017 ... УЧЕТЕ ЧУЖДИ ЕЗИЦИ ТЪПОУМНИ :))

Strikercho

Това не е чужд език, а развален български, каун.

Това не е отговор, защото се разработва отдавна, в някои страни вече е достъпен. Но не става за корпоративен антивирус - с доста по-ограничени възможности е. У нас няма да се появи скоро - ние не сме в първите приоритети. Евентуално към края на годината.

Ползвал съм точно корпоративна версия и съм много по доволен от ЕSЕТ или пък Symantec. A за сигурността да не говорим. То това показват и всички класации но пък ти сигурно си нЕкакъв голям авторитет...

от заглавието разбираме едно от статията друго има достатъчно продукти на нивото на касперски никой няма да загуби от липсата им на пазара

Аз пък не разбрах от статията, САЩ ги е страх че руснаците ги шпионират, или ги е страх, че те няма да имат достъп до данните?

По-скоро да не ги шпионират, защото те достъп до данните отдавна имат, със или без касперски.