Коментари - Не всички астероиди са ”златни мини” | IT.dir.bg
назад

Не всички астероиди са ”златни мини”

Малко са астероидите, които са пригодни за добив на полезни изкопаеми, установи американско проучване.

Обратно в новината

Коментари - Не всички астероиди са ”златни мини” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не всичко що хвърчи се яде.

Абе умни глави. Що ще копате летящи камъни кат камъко е все пред очите на цялото човечество от кат съществува. Умни па се затрили некъде из космосо.

Ако почнат да добиват огромни количества ценни метали ....то те няма да са вече ценни :)

Напротив - всеки, който досега е точил лиги по тях и си е мечтал какво ще направи ако ги има, сега ще се юрне да купува и ще им вдигне цената още повече.

Разбира се, много по-добре е да се инвестира в това, отколкото в оръжие. Не се съмнявам, че пътят към благоденствието е пътя към неизчерпаемите ресурси на галактиката. Земята е малка и пренаселена. Колкото по-рано започнем да я напускаме, толкова по-добре.

Алчността на човека няма граници Гробът няма джобове.

Целия зор е някой да се прецака да финансира нещо подобно а този, който ще го извърши уж ще се къпе в лукс, докато се извърши "добива". Ама балъците с пари май са понамаляли.

Естествено, че официалните изследвания ще покажат, че не е финансово изгодно да се копат астероиди. Никой не иска да насърчава ударното развитие на науката, щото ще се изкуби прекалено бързо монопола. Сега го карат по-бавно с частните космически апарати, ама пак им се налага на частниците да се съобразяват с държавните институции като НАСА и т.н. които осигуряват някои неща. Ама това не пречи да има астероди които струват десетки трилиони под формата на злато, платина и желязо. И това е изцяло доказано научно. Само един няколкостотин метров астероид от желязо съдържа повече метал отколкото сме изразходвали откакто сме почнали да го използваме преди хиляди години. Едва 1% от близките до Земята астероиди били богати на тия елементи - изглежда малко, само докато не погледнеш данните, че става дума за десетки хиляди астероиди. Колко е 1% от 10 000 ? Я сега сметни средно по 20 трилиона долара на всеки астероид от тоя 1% ? Може да се погледне и от друга страна, не под формата на пари ами чисто и просто като ресурс - що метал има там ? МНОГО. И даже няма нужда да се връща на Земята - директно по колониите и космическите станции около планетите. Има още много време преди частните компании да се разлетят из космоса и да добиват метали от астероиди и тогава вече наистина да се пръснем из космоса.

Обрахме Земята, та почнахме и Космоса. Научната фантастика или финансовите сънища няма станат реалност. Каквото имаме, го имаме тук и сега, на родната Земя. Трябва да си го пазим. Ако ли не - след нас на хлебарките и на мишките и др., които ще останат най-вероятно платина, злато и др. няма да им трябват.