Астронавтите ще могат да използват "гориво" от марсианската атмосфера

Технологията може значително да улесни космическите пътувания на дълго разстояние

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко може да се превърне във всичко. Номера с енергията решете първо.

НАСА имат разработени компактни ядрени реактори.

Ще си летят, но ги заредете с Астро Нафта и газ към звездите. Ако не полетят към други звезди то поне към някоя холивудска или боливудска ... А, и вземете им сменете името щото е смешно астронафт пък още са на каишка около земята!

Майстори на късия разказ Американците са номер едно по зарибяване, я виж колко години светът ги храни а те принтират ли принтират хартишки

Завършх Електроника в МГУ Москва далечната 1988г. Имах "удоволствието" да видя от близо какво представляват руснаците и ме хвана срам, че такива са ни освободили, и че са ни карали насила да ги обичаме. Пълни нещастници и кретни.

Това какво общо има тука?

Този път съм съгласен с теб. Това не е коментар, а чист хейт. Има един израз: "Попаднал на хора и станал човек." Този на какви си попаднал, само той си знае!

Идиоти много и ти си един от тях. Съмнява ме изобщо да си завършил. По скоро си завършен боклук и то нашенски.

Тия измислени учени къде бяха когато братушките ми се изредиха многократно? Като са толкова хуманни и мислят за обществото и хората, защо бляха по Луната тогава а не предотвариха гаврата с мен? Затова от мен имат едно - Аполо ама Нанайси, никога не са кацали на Лунат и никога няма да кацат.

Сега започвам да разбирам защо хан Аспарух е избрал да дойде колкото може по-близо до Византия и културата и. За да избяга от азиятщината и варварщината, към която принадлежат руснаците.

Всъщност българите, водени от Аспарух идват тук, бягайки от хазарите, ама какво ли знаят историците?!? Трябваше теб да питат!

И тия като нас ла рупат песъка на мохаве,ама гориво пърдят

Не знам какво е "ла рупат", но не ти се отразява добре - мислиш се за космонавт от "Аполо". Май днес са те прескочили с хапчетата!

сега па пърдиш гориво за марс ли

Дано скоро минат санитарите и ти дадат хапчетата, че се притеснявам за теб! Ще вземеш да обявиш война на Наполеон от съседната стая и ще трябва да те връзват. Сигурно не е приятно!

Що са тормозите тук, заяждате се и се дървите!! На Марс ще изнасяме минерална вода бе космонавти и астронавти!! Вече е договорено с НАСА и Роскосмос!

Те да стигнат до Луната най-напред пък тогава да мислят за Марс!

Кой говори за руслямска държава и Роскомикс начело с певеца КилимЧев Ум, бе кретен. Тука се говори за НАСА.

Канчето с лекарствата и марш в леглото.

Понякога много се чудя как може да сте толкова жалки. Хем не ми е чудно, щото от една година съм ви проучил психологическия модел - хем пак се чудя и ми е жал за вас. Апропо, часовникът тиктака. Вече сме 2021-ва. Лъжите на НАСА все по-скоростно отичат в канала... Тик-так!

Часовника си цъка и вече 52 години откакто хора стъпиха на Луната, но явно тъпотата ти е безгранична. А съвсем скоро след година или две ще осъзнаеш факта на безмерната си тъпота и глупавите ти лъжи.

Вместо да вряскаш празните си приказки опитай да научиш нещо.

Когато чуеш НАСА, трябва да станеш прав и мирно да отдадеш чест. Чак след това може да застанеш на колене пред Рогозин.

Не знам кой е Рогозин - но знам, че НАСА са мръсни еврейски лъжци. Лъжите им, като тази за Аполо на Луната, наглед изглеждат по-малко убийствени от останалите еврейски конспирации, почти унищожили света през 20-ти, а сега и през 21-ви век - но символичното им значение е огромно и разрушително. Чифут скапан.

Нанайси, хванах те в поредната лъжа! Всеки тук знае кой е Рогозин. Дори и най-некомпетентните...

Ооо, смешници... :) Как сме, как сме? Те хората си ви го казват, ама кой да чете. Зомбито си е зомби: Концепцията все още се проучва, но ако бъде доказана като ефективна, тя ще направи космическите пътувания на дълги разстояния ЗНАЧИТЕЛНО ПО-РЕАЛИСТИЧНИ. Да превеждам ли, идиоти? Казват ви, че: 1. подобни простотии са чиста дъвка и нямат повече стойност от една добре проучена космическа фантастична книга 2. по-важното: всякакви планове за междупланетни полети (това дори включва и Луната, според моята трактовка) са пълна лъжа и измислица на този етап Чаткате ли, тъпаци? :) НАСА ви казват и истината - докато непрекъснато ви лъжат. Знаят, че са достатъчно добре застраховани - спейс-зомбито така или иначе се е самоослепило за истината.

Пак четеш само половината истина и си правиш безмислените изводи! "На Международната космическа станция вече се използва подобен двустепенен процес за превръщане на водата в кислород за дишане." Написано ти е в следващия абзац, но ти никога не четеш докрай...

Какво общо има гориво от Марс - с кислород от МКС-то??? Освен това - УАУ - гоолямото откритие. Превърнали водата в кислород, ХАХАХАХА. Да бяха питали някоя риба преди половин милиард години как става...

пич тоя процес се ползва още през Втората световна и по късно масово по руските подводници и руските космически станции. Вика се електролиза. Проблема е радиацията и тя за сега спъва всичко!!

Може би не знаеш или удобно си "пропуснал" да прочетеш, но ракетните двигатели на Спейс Екс за колонизиране на Марс са метанови. Това е така, защото на Марс има метан и с това ще се зареждат там. Но за изгарянето му е нужен кислород (учи се в училище, ако си внимавал в час по химия!). Ето за какво е нужен уреда за кислород от МКС. Хората мислят и създават, но теб очевидно не ти се отдава и затова само хейтваш всичко ново и полезно. Не бих искал да живея такъв изпълнен с омраза живот. Много те съжалявам!

Мда! Още един дето чете половината и си наглася. Някой някога някъде да е твърдял, че това са го измислили на МКС?!? Пише, че се ПОЛЗВА!!! Кога и от кой е създаден не се споменава! Ако ти кажа, че мерцедесът ми има климатик, не значи че Мерцедес-Бенц са измислили климатика. Значи само и единствено, че в колата ми има такъв! Да ви имам и логиката!!!

Не вряскай а се образовай поне малко глупако. Рибите не превръщат водата в кисород, дишат разтворения във водата такъв. Не се наврещя ей.

"Да бяха питали някоя риба..." Май на теб рибите ти говорят! :))) Нанайси, продължаваш да ме развеселяваш! :)

И рибите и жабите му говорят, а той вряска ли вряска. Ей го вече включи поне тртата идентичност - тая на поета изявяващ се по стените на обществените тоалетни. И за това му плащат тъпите руски вождове, после що били в такава мизерия руснаците.

тия краварите ако некога идат на марс я ша фана бела мечка

Обещаваш ли? :) Искам и видео, как я ловиш!

ша снимам бе,ама надали ще сме живи другия век

Нанайси другия век! Ти май още живееш в двайсти век!

Бялата мечка те е фанала изотзад.

направо ти го е набил в разпорения задник

само да попитам,ами ако тайнобавтите изпреварят астронавтите по пътя към марс кво прайме тогава с ненужното гориво,ша го изпърдиме ли

Какво е “тайнобавти“?

Китайски космонавти

"тайнобавтите" какво гориво ще зареждат на Марс. Те засега едва 2 кила могат да върнат от Луната, а да върнат от Марс няколко тона няма да е в следващите 20 години.

пак ли требва да ти казвам че си тъп на червен цървул

Казваай, казвай. От устата на тъпак като тебе си е комплимент.

Като усвоихме ядреното гориво, въглищата и нефта какво ги направихме? Дори и китайците да измислят друго гориво, в което се съмнявам, това не прави наличното такова неизползваемо.

Човека е бавен все още за да "покорява" планети. Нищо няма създадено все още като междупланетарно превозно средство. Атомното гориво в миналия век е било спряно за разработка, но дано се поднови този опит, защото засега от наличните на Земята елементи само там е истината. Обаче има много неизвестни дори и там. Лично аз не съм сигурен, че човек може да издържи на тази скорост. С новия президент на САЩ, те по-скоро правят крачка назад в тази област, защото май следващите 5 година там ще се чудят дали "той" е "той" или дали не е "тя". Отделно дори и да отидем на Марс лично аз не виждам голяма полза. Не е известно да има полезни изкопаеми, които да се добиват. Туризъм към Марс към момента е по-скоро утопия, отколкото реалност.

Ако те интересува тематиката може да почетеш за руския ядрен ракетен двигател- Ядерная энергодвигательная установка мегаваттного класса (ЯЭДУ). Нещо което руснаците в момента тестват и до края на десетилетието първия прототип ще бъде на Орбита за тестване, и ще позволи на човечеството да усвоява междупланетното пространство. и да това не са измислените бойлери за зеле на Мъск които непрекъснато се бомбират и взривяват на парчета или се размазват по земята.факт.

Точно ядреното гориво имах предвид и далеч съм от мисълта, че без Русия ще стане, защото точно те развиват тази област в момента, докато американците са по снимките. Според мен точно Мъск е човек, който може да промени нещо, но с тясно сътрудничество с Русия. Мисля, че и Китай има какво да покажат. Общо взето трябва да се направи скок в тази област за да се случат нещата.

Тесват въздух под налягане. Ядрен реактор е само една трета от работата. Трябва и подходящ йонен тръстър и най вече мощна ракета за излитане от Земята, а там нищо не правят. Напротив НАСА още 2018 г ЗАВЪРШИ изпитанията на модулен ядрен реактор KiRSTY. Но при наличието на Слънце са достатъчни и слънчеви панели. Прототипът нa йонен двигател NEXT е изпълнил 48 000 часа (5,5 години) тест през декември 2009 г. с ефективност 24 kW/N. Това са готови неща и ще се изпитат в космоса тази или следващата година, а не след 10 евентуално, може би, едва ли не.

Дада пак се изказа неподготвен! За разлика от хамериканските измишльотини, руснаците ОТДАВНА ВЕЧЕ ТЕСТВАХА РЕАКТОРА! ТЕСТВАХА ДВИГАТЕЛИТЕ ! А СЕГА ТЕСТВАТ КОНСТРУКЦИЯТА И СГЛАБЯТ ПРОТОТИПА! Има го в нета дори! Чети момче! Чети на не ни говори за краварските измишльотини!

Лично ти няма значение какво виждаш. Кьоравите определено нямат "поглед" на нещата. Полетите до Марс дори не зависят от политиците, защото натам се е запътила частна фирма, а колкото до НАСА тя си и ма програма и там политиците няма да смеят да се месят много при китайския натиск.

И какво ще да е горивото пръцки с лук ли? Или ще произвеждат метан произведен от пръдните на астронавтите от консервите с боб които ще лапат по пътя към Марс а?

Ще вземат тебе, ама да си отваряш устата по често.

Ти взимай си отваряй бузките по-широко да пропееш като касърат когато те опознае твоя любим негър или Джихади muesli

Написано е в статията, но ти нали не си читател...

Мама ще пусне по-евтино - за народа

Браво. Тръмп ще може да се кандидатира за президент на Марс. Ако не се гласува по пощата.

трети път се прибираме на буксир от Марс, мани тия мераци

рибата у морето,ние с големия тиган ръгнахме и космоса

КЙоя е рибата у морето. Нали за да идеш на риболов трябва първо да си подготвиш такъмите.

тиганя пише там бе боклучивия комунист,то и такъмите са като тиганя,аман от дрътаци мислещи си че са велики щом пишат тука

И кво като пише тиганя, бе тъпак. В статията става въпрос "за такъмите", това че на тъпак му се привижда тиган е отделен въпрос. Затова и питаам за коя риба става въпрос.

пак се напъваш като дрът педераст какъвто си всъшност някой да тре ебне,ама никой не иска да ебне дърт комунист миришещ на пикня

Забавно е червен педеруски боклук с разширен от шибане анус да ме приравнява към себе си. Ае у лево боклук.