Астрономи откриха гигантска "мъртва" галактика

Общата маса на галактиката е превишавала тази на Слънцето 300 милиарда пъти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Големият взрив е просто една голяма глупост на "майната им на глупаците"! Запалил някой "клечка кибрит" и друг "умник" го нарекъл ГОЛЕМИЯТ ВЗРИВ! От нищо не се създава НЕЩО - "Господ ли? - Я на колене ТЪПАНАРИ" - Защо ли? - Ами просто защото сте ОЛИГОФРЕНИ!!! А как е създадена вселената ли? - НЕ ЗНАМ - НО Е ПОВЕЧЕ ОТ ВАШИТЕ ВЕРВАНИЯ!!!

ако се чудите как им е хрумнало на учените че тази галактика умира, аз предполагам следното: "звездите са спрели да се формират 1,3 милиарда години след Големия взрив", а от големия взрив насам са 10-13 милиарда години. Средния живот на звезда като Слънцето е около 10тина милиарда години, на по-големите по-малко. Значи ако са наблюдавали с телескопите "Хъбъл" и АЛМА, че в тази галактика има само звезди по-дребни от нашето Слънце, логично са предположили, че от над 10тина милиарда години вече не се формират нови звезди. и на мен ми е много интересно защо именно са спрели да се формират звезди, дано измислят нещо.

Звезди с маса като Слънцето съществуват около 10 мириарда години на главната последователност спектър- светимост. После пак си съществуват, но извън главната последователност.

"... Логорея (гръцки λογορροια, от logos — слово, реч, и rhoia — течение, изтечение) е неудържимо, превъзбудено говорене, многословие; в нервологията/психиатрията е симптом при патология на речта - съчетание на скорост на говоренето и в същото време многословие/празнословие и/или безсмислен поток от думи.... " Интересно ми беше какви коментари мога да намеря под тази статия и установих, че всички, с изключение на 1 човек, са писали просто защото са с горната диагноза!

Сигурно Васил Божков я е убил. Този злодей колко престъпления в галаткитата е извършил.

Открили са България..

300 милиарда слънчеви маси не е чак толкова много по принцип. В нашата галактика, която е с големина около средната, се счита че съдържа 300-400 милиарда звезди. Те разбира се са различни по маса, но може да се приеме слънчевата маса за нещо средно, има и много по-масивни звезди, има и по-малки от слънцето, но за средна оценка става. И така, описаната галактика в статията е една фактически средна по размер галактика. Обаче, теорията до сега е твърдяла, че първите галактики са значително по-малки от тази средна стойност. Да речем, съдържали са от 100-200 милиона до към 1- 2 милиарда звезди. Та, това е интересното, а не че галактика от 300 милиарда звезди е нещо чак толкова неочаквано голямо по принцип в цялата видима Вселена. Например, галактиката Андромеда, която е от нашата локална група от 50-тина галактики и е най-близката до нас, е най-голямата в групата и се счита че съдържа над 1 трилион звезди. Млечния път е 2-ри по големина в групата, а третата по големина е една галактика наречена М33, която е със само около 1 милиард звезди. Всички останали в групата са от т. нар. тип галактики -джуджета, съдържащи значително под 1 милиард звезди.

общо-взето е така, с една поправка: М33 съдържа не 1 милиард, а 40 милиарда звезди, но наистина е доста по-малка от Млечния път и Андромеда, които правилно си написал , че са двете най-големи галактики в локалната група.

Знам защо не се е образувало нито едно слънце! Мат'ряла лош!

Стои муха еднодневка, кацнала върху ствола на едно дърво, когато до нея каза друга муха. Попитала новодошлата: - Какво е това, на което си кацнала? - Дърво. - Какво е това "дърво"? Живо ли е? - Не! Не е живо! - От къде знаеш? - Над половината си живот прекарай на него и до сега не е мръднало. ========================================================== - Открихме мъртва галактика! - От кога я гледате? - От няколко дена. - Е, защо да е мъртва? - Откакто я гледаме едно слънце не се е образувало!

-Какво е това "електрон"? -Нещо много малко, не се вижда с око пък и иначе дори, но с него работи телевизора и то формира образа на екрана му. - Глупости! Като е нещо толкова малко, как така се се вижда картината на телевизора?

Сравняват се сравними неща. Да се сравнява галактика и нейната маса с масата на една обикновена звезда, каквато е Слънцето, не ми се струва че води до някакви сериозни заключения... Е, ако бе сравнена масата на нашата галактика Млечен път с посочената е по-смислено някакси.

Гледай си Фермата и не се обаждай некомпетентно.

Каза А, хайде, чакаме Б, защо мислиш така?

слънчевата маса служи за основна сравнителна единица в астронамията и астрофизиката