Близо 90% от мобилните приложения са уязвими

Грешки се допускат още в ранния етап на разработката им

Обратно в новината

Коментари - Близо 90% от мобилните приложения са уязвими | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А не уе! Не знаех! България няма едни от най-добрите хакери в света! А м хич! Никой не ги хаква! Естествено!

всяка подобна статия би трябвало да започне с "няма непробиваема, неуязвима, нехакваема ... система" всичко е въпрос на по-лесно/трудно достигане до това което някой хакер му трябва. в този контекст смятам е доста по ясно да се каже че 90% от мобилните приложения са лесни за хакване заради грешки ... пп. излъгах дадена система всъщност може да бъде абсолютно нехакваема. дори всъщност е много лесно само в 3 простички стъпки: дърпаш и шалтера, вадиш всички кабели от нея, ритваш я в ъгъла да събира прах без никога да я включваш и готово. абсолютно непробиваем компютър и не ти трябва да плащаш за скъпи антивируси или на някви си "експерти".

за да нямате проблеми.

Самата OS следи потребителят какво прави (това и е работата). Друг е въпросът дали потребителят се е съгласил, а в повечето случаи трябва да забрани, да се изпращат данни до разработчика.

добрютро.

Не са грешки и не са допуснати, а ЗАЛОЖЕНИ! Чакам китайската версия.

А софтуерите написани за андройд, за тях какво ще чакаш!?

хахаха, понеже китайците са най-големите защитници на личното пространство, разбираш ли ...

Едно не ми е ясно, ти САМ СЕ СЪГЛАСЯВАШ ПРИЛОЖЕНИТЕО ДА ТИ ИЗПОЛЗВА, камерата, маила, маил клиетнта GPS контактите, съобщенията, да може да записва и чете от разни папки, да може да изпраща и приема съобщения и още и още! И после ми казвате, че някой щал да направи прилоение дето да го краде това! Епа байовци аз просто ще направя игра със 1001 страници условия и два бутона съгласен съм не съм съгласен! Първо сигурен съм, че 99.99% от потребителите ще кажат съгласен съм, но аз на страница 453 ще съм написал, че всички пароли банкови карти и прочие използани от тоя телефон ми дължат еди каква си сума! И айде това ми ще напиша, че всяка седмица трябва да ми се плащат по еди каква си сума и на страница 791 ще напиша, че ако искате да се откажете от това ми дължите еди каква си сума! Епа ще кликат и ушите им ше плющят! Повечето потребители хал хабер си нямат от мноого неща, камол и от сигурност! Така, че не е необходимо да пища специални приложения просто правя едно такова много странично условие и да видиш!

Това не е нещо ново, но колко процента от цялото земно население са оФце. Имаше един филм "Terms and conditions may apply" - който го го гледал - гледал, който се съгласил - съгласил се. Цъкайте смело (и безотговорно) на "Next" и "Аccept" :)

точно за това има разни комисии , за да променят тези правила . не може на всяка крачка да се оглеждаш за капани и преебавки и да четеш безкрайни помии

всъщност условията за ползване се проверяват от Апъл и Гугъл преди публикуване. Те имат някакви стандарти за тях. Та подобни на това което описваш гадости са възможни, но малко вероятни. режима на разрешаване е също доста особена територия. можеш да ограничиш този достъп да е само когато приложението е активно не във фонов режим.

"Понякога приложенията се създават специално за проследяване на потребителя и кражба на неговите данни, докато самата апликация се рекламира като много полезна услуга." Примери - Жмейл, Жужъл Мабс, Цром, Фецебоклок, и т.н. ама то не се брои за кражба понеже си се съгласил доброзорно на 4267-ма страница на user agreement-а.

щото ги пишат малоумни аутисти изкарали 6 месечен кръжок по програмиране

Защо намесваш хората с аутизъм? Дърпането на дявола за опашката не е хубаво нещо!