Коментари - Частната космическа мисия "Аксиом 3" се скачи с МКС (видео) | IT.dir.bg
назад

Частната космическа мисия "Аксиом 3" се скачи с МКС (видео)

Алпер Гезеравджъ е първият турчин, който полетя в космоса

Обратно в новината
| Редактор : Елза Тодорова

Коментари - Частната космическа мисия "Аксиом 3" се скачи с МКС (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

руснаците никога не са правили скачване на 400км щото ракетите им не летят толкова много. За това е нужно да се сваля орбитата на МКС на 300км.

Ашкосум! Най-накрая, турчин да си развее достойнството и в космоса!

Какво достижение имаме земляните в Космоса? ....космаческо .

Браво, няма черни.

Някой знае ли защо 400 км.се изминават за 37 часа в космоса, а с кола на земята се изминават за 4 часа ?!

Руснаците са се случвали с МКС и само за 3 часа. Всеки го може различно....

Скачвали...

Защото МКС е по добре позиционира спрямо Байконур, отколкото Флорида. За това едните летят малко, а другите трябва да направят няколко обиколки на Земята, за да се приближат до МКС. Да не говорим, че ракетите не летят по права линия нагоре. И изобщо, гледай някое и друго клипче в тубата, как летят ракетите, що е то орбитален полет и т.н.

и защото едните се скачват на 400км, а другите на 300км

През 1945 г. американската икономика произвежда 50 % от цялото промишлено производство в света, а работата на американския работник е два пъти по-ефективна от тази на германския и 4 пъти по-ефективна от тази на японския работник. Това многто бързо се променя, защото светът бързо възприема американските традиции и отношение към труда. Американците живеят за да работят.и този начин на мислене започна да провменя и нашия, източния свят. Едва ли има друг толкова трудолюбив народ освен може би японците. Е, как се произвежда брутен продукт от над 20 трилиона долара, (20 000 000 000 000 $), ако не се работи и то здраво. Само щата Калифорния има два пъти по-голям брутен продукт от цяла Русия , а водещия икономически отрасъл на Калифорния не са технологии, индустрия, а селско стопанство. Селскостопанската продукция на Калифорния е 10 пъти по-голяма от тази на цяла Русия, по-голяма е от тази на Франция, а технологичните решения като сателитно наблюдение и управление на техниката през спътиници отдавна навлезе и в Европа. Само преди две десетилетия мнозинството от българите не знаеха какво е МОЛ, а днес голяма част от тях пазаруват и прекарват свободно време в тях (за добро или лошо). Примерите за американизация на живота ни са много и списъкът може да расте с коментарите ви, като за фаст фууд, чипса и т.н. и т.н. Едно знам - не съм чувал за работлив българин, който да се е провалил в САЩ. Ползвано от Георги Георгиев

силициевата долина?

За момент не бих спорил, че САЩ е доминираща икономическа сила в света, но в момента в който започнете да бълвате някакви фантасмагорични числа някак ми става доста криво. Калифорния казваш 20 трилиона долара БВП ... не 3,5 трилиона Калифорния 10 пъти повече селско стопанска продукция от Русия, повече селско стопанска продукция от Франция ... Франция и Русия имат между другото приблизително еднакъв по стойност аграрен сектор - около 100 милиарда годишно, Калифорния? около 55 милиарда. В някои конкретни продукти без съмнение Калифорния бие другите включително десетократно, но по размер на целия сектор сектора ... провери си математиката.

Искам да кажа, че съм педераст и черни салами редовно масажират аналното ми отвърстие.

Що е русофил- получовешко същество в наведена поза с задни части на изток Путя и очи на запад. Русоробите грухтят тук против Велика Америка…А всъщност: Ето Супер-оръжието срещу русофилите и руските троловете - Покажете им долар и веднага забравят всички опорки на Кремъл ... По принцип русофила е с айфон и немска кола В процентно съотношение най-много подадени документи за зелена карта са от русия.

Безсмислени пътувания в космоса!

Може би след 1000 години!

И да поливаме картини с гомна е много смислено, предполагам ?

Когато гледам кабината на съюз, виждам картина от каменната ера... Когато гледам Crew Dragon, кабината ми напомня за филм за извънземна цивилизация на кораб Първи класа и класата (батута) на Рогозин тук: https://pbs.twimg.com/media/EjwSUGhXsAAlpUm?format=jpg&name=small Ей, забравих дали написах: ЕБА МОДЕРАТОРИ БЕЗПЛАТНО … И ЖЕНИТЕ ИМ . "Вашият IP адрес е блокиран и не можете да пишете коментари."

_stankow

Гледате, но не всичко е на повърхността. Първо Съюз е с две кабини. Зад спускаемия модул, с който излитат и кацат космонавтите, има още един - орбитален модул. Много по-обширен. С отделна затваряща се врата. И отделна тоалетна в него. В Драгона на 6 души от двата пола се полага само една завеска. В същото посещение. Разположена точно пред креслата, всички гледат натам. При 36 часа полет, не знам дали можете да съобразите ... :D Второ Съюз от доста години се скачва с двувиткова маневра. Тоест за три часа и са горе. А Драгонът - ден и половина се върти и прицелва. Та колкото и да е широк, все пак три часа в скафандър са по-добре от 36 часа ... Докато се измориш и си вече на станцията. А след 36 часа пристигаш и ти предстои най-трудното - скачването. Не всичко е на повърхността, така че не бързайте да съдите ! :) :)

Сигурно е много хубаво да се лети на Съюз, ама от както го има Драгон, частниците си плащат за него и не искат да чуят за Съюз-а

Ей, хлапак, роден 89-та година, ти още не си виждал новия космически кораб на руснаците - няма нужда да изглежда като извънземен, а като напълно съвременен, функционален, сигурен и надежден кораб! Да сравняваш американския и руския космически кораби по лъскавата боя и по светещите екрани нищо не значи - важното е кой как функционира и кой е по-надежден! Това са главните критерии, а не скачването да става за ден и половина, след като си изтърпял натоварване от 9 G и си гроги и ти се пикае и сере, а не можеш да мръднеш! Между другото, виждал ли си как изглежда Драгон-а след приводняването (Splash down); черен, изгорял като "руското кълбо", което обаче каца на твърда земя след омекотяващ взрив?!

От времето на Королев, който създава днешния "руски" " кораб"....Малайзия ядрената глава от балистична ракета, СИГУРНОСТТА Е НА ПЪРВО МЯСТО: до днес чебурашките нямат компютри в кораба а МИНИАТЮРНИ РАДИОЛАМПИ С НАГРЯВАНЕ НА КАТОДА. Самая безаналоговая технология, бля.

на .....

Забрави да кажеш, че си педераст. Защо си мислиш, че жените на админите ще искат да те ръгат отзад с дебел страпон - ей това не ми е ясно.

Русия е била извън околоземната орбита преди 31 години (Фобос) и никога извън орбитите на Венера и Марс. Цялото мурзилско пространство живееше за сметка на САЩ. Но винаги могат да замърсяват космоса с своите боклуци...

15.12.1970 г.

Ново поражение на Путин в космоса Япония на Луната. В дните, когато руските власти водеха тежка битка срещу непокорните жилищни и комунални услуги, които поздравяваха с гейзери с гореща вода, и хората се топляха с огньове в дворовете си, японският спускаем апарат SLIM тихо се приближаваше към Луната. И така той кацна на Луната. Днес два изследователски робота се отделиха от него. Сега Япония изпревари путинистите, които надуваха бузите си на четвърт за „руското пространство“, но не успяха да кацнат апарат на Луната - Луна-25 се разби по време на кацане на 19 август 2023 г. От съществуващите в момента държави на планетата само четири държави са кацнали на Луната - САЩ, Китай, Индия, Япония. Русия не е сред тези страни. СССР, който изчезна преди три десетилетия, не се брои. Путин, Рогозин и други, за четвърт век неразделна власт и огромни петролни и газови пари, паднали върху Русия, бяха обзаведени на Луната със същия Изток, към който уж се „обърнаха“. С Какво, путлеровци им , помогна в космическата надпревара с Япония окупираните острови с «оригиналните» руски имена Итуруп, Кунашир, Шикотан и Хабомаи? Ускориха ли вашите измислени космически планове? Дадоха ли ви ресурси, технологии? Поредното космическо поражение на Путин и цялото му залезно царуване показва, че огромната територия и ресурси, лежащи в дълбините, не гарантират не само първенство, но поне място „на ниво“ в съвременния технологичен свят. Днес Русия е технически изостанала страна без перспектива. Но, разбира се, сегашното кремълско ръководство може да даде „сто точки“ отношение на броя на резиденциите, дворците, яхтите и охраната на ръководството.

Цялата космическа, ядрена и авиационна промишленост на СССР бе в Украйна.

Забелязвайте ли как се движат като на забавен кадър? Това е излъчване от Холивуд и симулират липса на гравитация.

Симпатяга! Я пробвай да симулираш липса на гравитация в гравитация, като забавиш движенията при възпроизвеждането. Ефекта е точно обратния, ускорението ти изглежда нереално. Снимай се, пусни си го бързо, бавно или както искаш, а после се посмей на хрумването си, ако може да се посмееш над неграмотността си.

Холивуд са направили толкова филми, той се затъжил, че било невъзможно.

Абе някой може ли да ме обясни, ако космоса е "вакум" (отрицателно налягане) и семята е отворена система, как имаме атмосфера?

Върни се в 6-ти клас и ще научиш.......ПЛОСКОЗЕМЕЦО!

Значи и ти не знаеш :)

Прочети нещо, не задавай тъпи въпроси!!!

Чукча не иска да е читател -иска да е писател.Караш го да чете.А дали може?

На надгробната плоча на Вернер фон Браун, е написано по негово последно желание: Псалм 19.1 който гласи: "Небесата възвестяват Божията слава; и небесният свод показва делото на ръцете Му."

В космосът липсва налягане. Вакуумът се разглежда в контекста на атмосферата, когато си на земята. Или когато имаш система предвидена и еволюирала за живот на земята, където има атмосферно налягане. Същия ефект може да се види и на земята, когато надуеш балон и го изпуснеш - въздухът излиза от където може. Всяко нещо на земята има някакво тегло и на него му действа земното притегляне. Освен това различни молекули имат различни състояния при различни те ператури.

Ти остъй туй, ами как ти не си излетел у космоса заради противоналягането...

Не им обръщаи внимание на тия дето те базикат . Единствената причина въздуха да не се разтвори в космическия вакум както и светлината да огрява земята е вечната Любов между НРБ и СССР . Тя е нужна както въздуха и водата това се учи още в букварчето . Тия дето те базикат са поклонници на Нютон (соросоиди) и поконници на Англииската империя

защо видеата от частната Аксиом винаги са с логото на НАСА ?

Камерите са на НАСА все пак. Освен това НАСА излъчва полетите към МКС в техния YouTube канал и сигурно повечето кадри са от там. SpaceX спряха да излъчват в YouTube и минаха на Туитър.