Коментари - Тайнствен обект избегна поглъщане от черна дупка | IT.dir.bg
назад

Тайнствен обект избегна поглъщане от черна дупка

Тайнственият обект G2 в центъра на Млечния път, който, според много учени, е газов облак, избегна поглъщането от черната дупка в нашата галактика.

Обратно в новината

Коментари - Тайнствен обект избегна поглъщане от черна дупка | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Избегнало" черна дупка. А на колко от "черната дупка" е минало? :) Живеем в много интересни времена, в които и науката вече изглежда е псевдо- такава.

в мащаба за които се провеждат тези научни деиности и знанията които имаме за вселената... това е :) пак е нещо

Разстоянието до черната дупка е изчислено с точност от 0.3-0.4 килопарсека ... което е 1000 светлинни години. Може в реалност облакът да е минал доста далеч от черната дупка, да речем на 1000 св. г., а от нашата позиция да се вижда, че минават един през друг.

Тази новина ни обръща внимание на т.нар. паранаучни теории, че може да съществува материя, която да не бъде въздействана от гравитация. Т.е. гравитацията се дължи на квантова частица, която може и да не присъства в определена материя. Това ни води до най-неочаквания извод - потвърждават се теориите за това, че може да има летящи обекти, които се задвижват на анти-гравитационен принцип. И накрая - нужно е допълнение към теорията на Айнщайн, защото тя не може да сработи при материя, която няма маса.

защо да е неочакван извод.... щом име някакво взаимодействие - определено като гравитационни сили в определени посоки, то нищо не изключва това да се създадат сили на въздействие с обратна насоченост или неутрализиращи гравитацията - ето този генератор е антигравитационен.

До всички коментари на "!": Аве брат ти от коя секта си, ве? Ти си тотал. Пълен леш.

Що ти от коя си?

Болният мозък трябва да се лекува приятелю и твоята болест не е това, че вярваш в нещо висше, болестта ти е, че се опитваш да налагаш мнение и че според теб всички са в грешка, но не и ти. Болестта ти е, че не уважаваш чуждото мнение, когато се различава от твоето, аз не ти преча да си живееш живота както намериш за добре. Винаги един като теб нахълтва и то най-вече в тази секция на дир-а и започва да поучава всички кое как и защо. За грях не знам, но със сигурност е патология.

И да те светна нещо! В БГ религиозни секти няма и никога не е имало!!! Има само неграмотни хора от които голяма част си мсилят че са християни без дори да знаят един сти от Библията!!! Има и секти по спортове най-вече футбол, има скети по пиене на всякакъв алкохол в огромни количества, има и секти по приказване на глупости. Но за съжаление те не са забранени.

А ти защо участваш в сбирките на последните?

Избегнал я е, защото това е газов облак от дупето на бате Боци!

А може би черната дупка я е погълнала и изплюла обратно за части от секундата поради изкривяването на време пространството около нея? На нас като наблюдатели ни се е сторило мигновено, но за обекта може да са минали милиони години. Просто разсъждавам.

G2! Черен облак - Бял котарак! То нашето слънце е звезда от спектрален клас G2. Как си слагат имена само, тия астрофизици, страшна работа! Прочетете 'Черния облак' на Фред Хойл.

черна ??!!!??!...... кафява дупка си е

Демонстрираш "свещенна" неграмотност! Не бъркай Римо-католическата църква с Библията защото ще излезеш много неграмотен човек!!! И не само ти а всеки един който бърза да пише без да знае за какво говори по стар български обичай!!!

Обичаят изобщо не е български. Прецедентът е създаден с оскверняването на древни истории и текстове чрез преработването им за нуждите на фанатизирани властолюбци и сглобяване на онази измишльотина, пред която се кланяте, любезни ми господине.

Верно ли е така? Ами ако се окаже че всякак дума която си изговорил е лъжа? Ами ако се окаже че разпространяваш лъжи основани само на собствената ти гордост и нелжеание да поемеш отговорност за личните ти грешки? Защото като се изправиш пред Бог всичко ще лъсне!

Брат, в общи линий - ти си сатана, змей и златна ябълка - 3 в 1!

Мимиходом отбелязвам само, че думата "свещенна" е изписана неправилно. Правилното изписване е свещена ... Но да се върнем към черната дупка и газовия облак, защото религиозните прения са доста досадни ...

Потресаваща новина, която ще промени живота на всички българи. Просто цяла нощ няма да мигна от вълнение. Сега разрбах защо нямаме правителство, тая черна дупка ще да е причината...

Горд съм, че има такива будни българи като Вас, мислещи не само как да боднат 2 бързи кебапчета в малка лютеничка с лук. България на три Галактики!!!

dimitkooo@mail.bg

Минимум.

Може да е била Искра Фидосова на звездно пътешествие.Тя е толкова тежка че и черна дупка ще се затрудни да я погълне.

Да се затрудняла черната дупка, чуваш ли се какви ги говориш само! Искра Фидосова е по-тежка от коя да е ерна дупка, тя ще погълне черната дупка и въобще всички черни дупки може да погълне само на седобедна закуска.

Неидентифициран обект наречен G2 лети към Земята. 01.01.2015 Екип от смели миньори водени от Брус Уилис със свръхмощна атомна бомба отива да го пресрещне. 01.02.2015 Неидентифициран обект G2 със заредена свръхмощна атомна бомба лети към Земята

Ова е на баба ми фрчилото

Това е типично за Же точката.Няма нищо странно.

Обекта не е ясен, но пък черната дупка е ясна, като българско правосъдие всеки може да се отърве от него.

Ехаа, само да ми падне тая черна дупка, с хастара навън ще я обърна, па нека си привлича каквото си иска след това. И русата също...

Ал

Баси и дупката, черна. Влазя, па не излазя!?...

сега ще ви обясня точно какво са черните дупки -аз имам собствена авторска теория по въпроса публикувана във фейсбук от мен-това според уравненията на лоренц от теорията на относителността на айнщайн е мясдтото в което времето престава да бъде права линия и се закръглява така както земята е кръгла и в един момент корабите изчезват от хоризонта , по същия начин и всичко изчезва в черната дупка преминавайки тъй наречения хоризонт на събитието-и по тази причина ние не можем да придобием никаква информация за обекта след този хоризонт-това се дължи на факта че скоростта на светлината е крайна величина и е единствения ни видим носител на информация -мога и още да доразвия но тук няма достатъчно място

Много филми гледаш :) Тази твоя теория беше казана и във филма "Смъртоносен хоризонт" (Event Horizon, в превод - Хоризонт на събитията, термин от астрофизиката), така че не си приписвай чужди теории :)))

Чест е за мен да се запозная с теб, автора на тази теория, публикувана във фейсбук, където има повече място, естествено. Дано повече астрофизици са абонирани за твоя профил, че да попрочетат малко за твойта теория, отдавна популярна в научния свят.. но все пак да почетат гения ти...

явно не си добре запознат -популярни са само някои от частите и термините които са въведени отдавна но новото явно не си го схванал а и аз няма как подробно да изложа всичко тук така че има много ново в моята теория изцяло е преобърната представата за структурата просранство- време -в която времето е кръг а не права линия -именно това е новоо

Хмм, тука един "иксперкт" се е изцепил че ставало дума за звезда, която е избегнала черната дупка... Тоя въобще има ли си понятие какво значи газов облак....и звезда? И защо хиляди учени не са забелязали разликата, а само тоя самороден талант, без да е поглеждал през телескоп го определи.

Черна, черна... колко да е черна.

Е кво ша праим сега!

Обекта разбира се е голф3 с пернишка регистрация. Водача (перничанин) е видял дупка (черна) и е решил да ускори и да прелети над нея, което на 3та светлинна го могат и малките перничанчета. Нищо сензационно не виждам в новината.

Pesh0

всички приемат , че знаят , какво е черната дупка , и се чудят , какъв е обекта . А ако черните дупки , не са материя , под голямо налягане ? И така ми е трудно да си представя гравитация , която може да задържи светлината .

Въй!!! Е как не те беше срам бе! Да подхвърлиш тази хипотеза. Сега няма да спя 3дни за да я проверя.

какво налягане??? пич не говори като нямаш идея от материята

Веднага налягвам да спя!

Те ли? Сигурен ли сте сте те или езичниците предрешени като вярващи?

Ти от кои си и с какво ще го докажеш? Може би си предрешен?

Естествено. Същите измамници като тия, които са скроили "великата" книга. И на едните, и на другите, мотивите са еднакво безпардонни, манипулативни и грозни. Тая черна дупка, погубила толкова хора и идеи, продължава да поглъща души и никой облак не е в безопасност около нея.

Ама дрънка, дрънкаш, дрънкаш и никаква мисъл. Как може единственото образование да ти е няколко клипчета от тубата и няколко конспираторски сайта? Защо не вземеш да четеш малко неща дето наситина се знаят че са били така. И да видиш защо пада робството, защо идва индустриалната революция в новия свят ( САЩ ), защо тръгва науката и от къде тръгва науката. От къде идва образованието и кой го налага и простолюдието да се образова е такива нещица първо разбери и след това съчинявай конспирации!

А! Значи жената си е затворила краката...

Таман да и го вкарам и тя не дойде.

Вероятно става дума за звезда, летяща с голяма скорост успяла да избяга (засега) притеглянето на черната дупка. Като направи още няколко орбити около центъра на Млечния път (и около дупката) може и да няма толкова късмет.

Радан Кънев, няма съмнение :-)

Червен кретен! Има и рима и е истина...

Благодаря, но съм син такъв. Затова и не одобрявам разходките на Кънев по тъч-линията. Щом се НАЛАГА да се управлява с боко и сие хващаш юздите, без да мислиш за следващите избори. Стига тънки сметки!

Това е една голяма пирамида от хипотези и теории. И се представят като непоклатима истина.

Друго си е Библия, Куран и Местан! ;)

Защо слагаш Библията на едно място с корана и Местана? Чел ли си я?

АЗ ПЪК КАКВА ЧЕРНА ДУПКА ЗНАМ , ВЧЕРА 3 ПЪТИ ВЛИЗАХ В НЕЯ

Ако говориш за кафявата дупка, гравитацията там е голяма.

И аз, ама не в черна а руса.

Черните дупки са преди всичко математически феномен, в следствие на теорията на относителността и уравнението на Шварцчайлд. Може и да са това което си мислим, може и да не са. Защото всеки невидим феномен е остава обект единствено на догадки. Според природата не обича сингулярностите, за разлика от математиците, физиците и научните фантасти и не ги допуска. Възможно е черните дупки да са съставени от специални гравитационно ориентирани елементарни частици много порядъци по масивни от обикновено елементарни частици, по подобие на атомното ядро, които могат да привличат единствено себеподобни. Но да отблъскват нормалните частици когато се доближи на определена дистанция от техният конгломерат по подобие на репулсивните сили в атомното ядро. Това значи че не засмукват материя, но само я държат гравитационно на определено разстояние и когато премине това разстояние я изхвърлят навън през с релативистична скорост. Няма нужда от еластични пространства и изоставащи часовници. Черните дупки могат да поглъщат единствено себеподобни.

И най- важното че не създават информационен парадокс.

WOW,схванах всичко от първия път ,само с едно прочитане,да не повярваш

Само дето тия неща дето няма нужда от тях, като изоставащите часовници например, са доказани експериментално. Но все ще се намери накой български гений да опровергае науката.

Няма нужда да измисляме нова реалност която да ни пасва на теорията. Умните и рационални хора вместо реалността променят или сменят теорията ако не съвпада с действителността. Но някой за удобство и лични облаги бягат от нея.

Браво! Ето едно чудесно мнение на човек който наистина се занимава с наука а не със стъкмистика на теории!!

Тя черната дупка не е проста, няма въздух да лапа.

Газов облак дрън дрън - чисто и просто огромен космически кораб с включен на макс отразяващ щит .... 3:)

тъмнината е по-бърза от светлината когато светлината пристигне тъмнината е вече там е не съм го казал аз :)))

Пратчет Нумеро Уно...:)

Да не забравяме Чък Норис! Кой, мислите, е позволил на тъмнината да е там и на светлината да се движи?

Единственото научно обяснение е,че G2 се движи със скоростта на тъмнината

Оу, ма ти 2 G-точки ли имаш - G1 и G2? Блазе ти!

Добро обяснение!!! :)

Това е г-н Дайсън, който усилено обикаля Млечния път със своята сфера, в търсена на клингони.

Малко по - конкретно и различно като акцент от първоизточника: http://iopscience.iop.org/2041-8205/796/1/L8/article;jsessionid=5C6075623C0914E91A65D5B3B3D94181.c1

Като прочетох оригиналния материал, не мога да не се преклоня пред творческия интелект на фантастите от dir-a.

+++

Къде отиваш Наукооо... А каква Наука беше навремето - всичко обясняваше!

А навремето какви чени дупки имаше!

TИPAMИCУ

И как се криехте в шубрака...

..избЕЕЕЕЕЕгна..

Само, моля, без теории на конспирациите, кораба майка на рептилите, Нубиру и таен проект на ЦРУ, или КГБ, или ДС-3 отдел, това всичко са неправдоподобни версии.

Аз пък точно това чакам, че то иначе какво толкова ни казаха. Сега като вземем да го нищим и си го правим интересно.

А теории за древни македонци може ли?

естествено - бил е Ентърпрайз!