Коментари - Китай забранява ползването на VPN | IT.dir.bg
назад

Китай забранява ползването на VPN

Властите в Китай задължиха местните телекоми да блокират достъпа на частни лица до услуги за включване в частни виртуални мрежи (VPN).

Обратно в новината

Коментари - Китай забранява ползването на VPN | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Останаха само още 2-3 подобни държави, като бълващата ментаци. Хората създават благини а тия рушат създаденото с комунистическите си методи и насърчаване бълването на долнокачествени ментета. Отврат

В Китай били забранени фейсбук и тубата? :D

Имат си техни. Не позволяват антикитайска пропаганда. Иначе има копие на тубата. А фейса си е забранен. Имат аналог, който си е само за Китай. Сега правят мърдже с яндекс и става много силен. Гугъл беше най-интересен. Забраниха го и като го разрешиха никой не го ползваше, защото оказа по-лош от Байду. А този дето направи Байду навремето го уволниха от Гугъл, защото искал да прави търсене на китайски а това не бил език със значителен брой клиенти...

От много време се питам, защо американците не нападнат лошите диктатори комунисти от Китай, а нападат мушмороци като Либия, Сирия...

Отговорът всъщност е изключително прост: ядрено оръжие.

Освен това като предизвикат там поредната хуманитарна криза, тя ще бъде огромна. Милиард и половина гладуващо население в хаос, което да залее Европа и света е кошмар наяве.

Китай им произвежда за жълти стотинки.

И когато и забраната не сработи - на стадиона има решение всеки ден.

е то такова решение беше приложена през 1989 на площад Тянанмън, калашника и танка срещу групата откъснала се от стадото офци!

Както се вижда сега Китай е Китай даже със една партия а останалите меки китки от 1989 са в блатото.

Информираните пак ще намерят начин да правят каквото поискат. Освен ако забранят и ползването на TLS.

лъжеш се, такива специализирани решения изкарват по 1 час - изкуственият интелект ако не разбира къв е тоя криптиран трафик, дето му изглежда непознат и ново или директно блокира или праща съобщение на инжинер за ръчна намеса. също така до минути, униформени са на мястото на устройството, което генерира трафика и прави арести, да обесниш, след което отиваш в трудов лагер!

Ти знаеш ли колко неща вървят криптирани по интернет? Имейл, банки, магазини, даже съвсем тривиални неща като например университетска страница в която обаче да се логваш. Общо взето всичко в което се логваш е криптирано.

Мани на някакъв стар компютър TLS-а вече не върви. Почти всички сатове с httpS просто не се отварят, включително разни на Гугъл и то от неговият Хром. Може да е от тъй нареченото "ръкостискане" (съгласяване за кодиране) между браузера и сървъра със сайта. А Гугъл предприе мерки да задължи да се ползват сертификатите. И вече по браузерите излизат предупреждения при форми с поле за парола (или плащане). Само че за сертификат се плаща, въпреки че може да си направиш сам. Тоест се опитват да принудят да плащат. Ако ЕС се чуди за какво да осъди Гугъл, то това е особено подходяща причина.

Тук проблема се оказа антивирусната AVG. Тя ми прецакваше httpS сайтовете. Като им спреш протекшъна си работят.

Обикновен OpenVPN на порт 80 или 443 и може да ми забранят шапката ако искат.

ти явно в Китай не си бил - Великата Китайска Интернет Стена няма пробиване - OpenVPN и всичките му протоколи бяха напълно блокирани още преди 3 години, че може и повеже. Имаше, обаче по-непопуларни (а и нестандартни) и платени VPN решения, които работеха. Сега просто и тях ги обяват за незаконни и става задължение на телекомите да намерят как да ги филтрират ефективно. Още веднъж ако не си разбрал - OpenVPN отдавна е напълно филтриран, т.е. всякакъв трафик ренериран от OpenVPN автоматично се засича и фитрира от изкуственият интелект на Великата Интерет Стена!

3евзек

Как разбираш какъв протокол върви по криптирана връзка?

личи си, че си истински български ИТ спец - ти да не мислиш, че информационната система за филтрира на Интернет трафика в Китай, в която са вложили 100-ци милиарди долари, прави такива елементарни неща като филтриране по порт, т.е. че ако VPN-на ти работи на порт 80, ще продължи да си работи щото там се предполата, че е HTTP. Те имат AI, дето анализира трафика!!

3евзек

Ето го още един криптограф-анализатор се извъдил.

еднакво тъпи сте навсякъде.

Няма да е за първа забрана,и други ще последват ограничаване на част от "свободата" /пардон свободията/ на част от услугите на този змиярник нарече Интернет. Не напразно известен американец вече казва че това е едно от най-престъпните изобретения на човечеството-да даваш трибуна на всевъзможни извратеняци,комплексари и психически увредени само заради неизяснена свобода на словото и обмен на често невярна информация.

за да има вярна информация трябва да има и невярна, няма как иначе да ги сравниш и разграничиш, митичната диктатура с министерство на информацията което почиства всичко е без шанс

дкми

Ех, кога ли и в България ще доживеем да се забрани ползването на "мрежи" като фейсбука, за да им се налага на зомбитата да ползват ВПН-и :) А е факт, че фейсбук ТРЯБВА да бъде забранен - поне докато не започне да плаща данъци върху приходите, генерирани от българските му потребители.

Трябва да бъде забранен по същата причина като в Китай: защото е шпионска мрежа. Туй плаща не плаща е второстепенно. Това е фирма, която получава пари за да събира информация от цял свят и да я използва. В над 90% от случаите срещу авторите.

Всъщност най-големият дял на VPN ползватели е в корпоративните мрежи - дори високия клас мрежово оборудване има собствени разработки за VPN връзки между отделни локации - за справки CISCO.

това хубаво, но какво общо има с факта, че Китайската Комунистическа Партия продължава не само провеждането но и засилва репресивната си политика и смята и дори VPN за заплаха, защото е средство за избягване на Интернет филтрите им или така наречената Велика Кибер-стена на Китай. това е нищо повече от поредното ограничаване на човешките права в Китай. Обаче, в Европа идва същото под форма на борба с фалшивите новини, защото Полютбюро-то от Комисари в Брюксел е с идеология и структура точно но Комунистическата партия в Китай!!

Сравнението ти на Брюксел с Пекин е нелепо. Нещата са доста по-различни.