Коментари - Китай подготвя собствена цифрова валута | IT.dir.bg
назад

Китай подготвя собствена цифрова валута

Китай възнамерява да пусне собствена електронна валута, за да съкрати разходите за оборотни хартиени пари и да повиши контрола над паричната маса.

Обратно в новината

Коментари - Китай подготвя собствена цифрова валута | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Китайците отдавана имат доста китайски криптовалути - например YBCoin. В момента един YBCoin се продава за около $2,18. Не търгувайте в криптси!

Абе, при кои пари е по-лесен централизирания контрол, при "аналоговите" или при "цифровите"?

Напоследък усилено се повтаря от манипулативни медии, че биткойн се бил провалил... Няма такова нещо, биткойн си работи и цената му в последните месеци скочи двойно, именно защото работи има много предимства и затова се търси. Така че за голямо съжаление на банките и ФЕД, не биткойн не се е провалил. Дори и да се случи някакъв технически гаф и биткойн да се провали, то blockchain технологията, върху която са изградени криптовалутите като биткойн, вече е измислена и винаги ще може да се създаде нова и по-съвършена криптовалута, така че криптовалутите скоро няма да изчезнат, напротив, сега настъпва тяхната ера и може би края на централизираните пари, ще видим.

Смешни са ми хората които говорят за пари без покритие. Че кои пари имат покритие, за какво покритие говорите? Някой ще кажат златото, ами златото какво покритие има? Не сте наясно с понятието пари, има си цял учебник по тая тема, така че не се изказвайте моля, смешни сте, това че ползвате пари не значи че разбирате от тях, същото е с компютъра, това че го ползвате, не значи че разбирате как работи. Плс шът а фак ап

Точно това е гениалното на Биткоин. Покритието се създава в момента на първата покупко продажба. Парите са винаги покрити със стока.

Абе не са ли звонкови монети, не ми ги фалете. Хартия и електронни мъгли не щем.

След зелената шума,без никакво покритие,се опитват да ни пробутат тези лайна!

Че кой те кара? Китайците правят това за своя вътрешна употреба. Засега няма индикации, че новата валута ще бъде достъпна отвъд Великата Огнена Стена.

И защо електронна валута за да спестяли проблеми с хартията? Картите не пестят ли това точно? Или Китай я закъсва и си измисля своя пирамида.

Най-вероятното обяснение е, че Китай просто иска да контролира и да налага правилата, по които ще работи бъдещата валута.

Можете да спечелете до 200 долара на този саит link в Биткоинт Успех