Доставките на смартфони се сринаха до невиждано дъно

Инфлацията и икономическата несигурност доведоха до понижено търсене

Обратно в новината

Коментари - Доставките на смартфони се сринаха до невиждано дъно | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам кво е намаляло, ама понеже обичам да отида и да си купя телефона от магазина, а не да чакам, успях да си взема 14 про макса едва сега. Нямаше никакъв шанс преди нова година, а доставката се чакаше около 30 дена. Тва ако не е търсене не знам тогава кое е. Опо, шиоми, хуауей сигурно са намалели,да. Самсунг с с22ултра (имам го за втори телефон) също, ама там е защото Самсунг най-сетне се отказаха от Ексонус и сега всички чакат следващият да е с дракон!

Интересно как за смартфони има чипове, а за автомобили - няма :). Да бе, просто им вдигат цената неоправдано и само по поръчка. Ама е хубаво да произвеждаш два пъти по-малко, а да имаш същите печалби, нали?

като гледам тукаканка ..доставките на ушанки ..ватенки и партенки съвсем не са се сринали в БГ ..а се увеличават драстично в сайтовете :)))))

Чудесно. Ако им намалят цените 5 пъти ще са само 100% на печалба...

Определено тапанар. Значи на чистачите например трябва да плащаш само за метлата, а труда, викаш, щото не може да “пипне” да е за без пари?

Всичко е наред. Самсунг прави здрави телефони, които не се развалят. Пета година имам Note-9 и е железен. Веднъж му смених батерията, защото издържи оригиналната с китайско безжично зарядно.

Това лесно се оправя с некое и друго обновление на Андроида, което да утепа сички стари телефони. И народа нема къде да мърда, ше тичка да купува нови. ------------ Нали искаме производителите да регистрират растежи? Инак акциите им ще паднат, после банкерите ше си поискат кредитите.... да не говорим па за ИТ "специалистите" - изобщо маса паразити ше трябва да работят нещо (а те не могат да вършат каквато и да е смислена работа).

Бре дейба. Що не го каза завчера? Вчера дойде някво голямо обновление, три пъти го кенселирах, накрая го пуснах.

Густо, майна ... ... Народът почна да поумнява !

Цените на телефоните са безумни. И не става дума за това дали може или не може човек да си позволи. 3К+ лв. за телефон? Защо? Аз не намирам никакъв смисъл. По +100 долара на модел, стигнахме от 1000-1200 лв. до х3,5 пъти.

е безсмислено да се сменя телефон, но пък и над 4 те не изкарват по ред прични - я батерия, а повреди механични, я ОС-а им бил вече стар и приложенията бойкотират.

моята нокия си я ползвам вече 5-та година. единствено батерията вече не е на ниво, което е разбираемо

Идеално!

Изкарах 7 години с предишния си телефон. С новия планирам същото. По-малко разходи, по-малко боклук, по-малко позьорщина.

Това е така, щото си беден. Ако беше богат, нямаше да е така. Аз също карам по 10 години, щото не мога да си купя новото, ако имах 10 бона заплата, щях през месец да се ослушвам за най-новото - въпрос на реалности, особено в България.

е, верно си тъп, бе Сашееее. Що ти требеше да се обявиш, тъ сичките да тъ разберът.

Много неща вече няма да са същите. Безумието приключва!

Аз лично не виждам смисъл да си купува човек нов телефон всяка година ! Но все пак обществото е манипулирано да консумира колкото може повече !

И да харчи повече. Какво да прави индивид, чийто доходи на месец възлизат на годишното възнаграждение на друг индивид? Харчи естествено. Не е подтикван от някаква нужда, просто харчи, щото и на него не му трябват толкова много пари, но... По цял свят доста хора забогатяха здраво. Вижте само колко заможни българи има вече. Всеки 5-ти столичанин. Всеки 2-ри сигурно е милионер. А колко мениджъри и други кухи позиции има? Те какви заплати вземат? Без да притежават бизнес са си оплели кошниците :)

крайно време беше

Причините са три: 1. Новите смартфони не предлагат нещо кой знае колко иновативно за последната година, че да накарат хората да ги сменят само за година 2. Цените се вдигнаха - вече хубав телефон под 2000 лв няма, а преди 5 годни купувахме прилични телефони за по 600-800 лв 3. Инфлацията - хората предпочитат или да спестят, ако имат или да ядат, ако не им стигат парите, защото с войната в украйна не се знае инфлацията на къде ще поеме

Ей, една бензиностанция срина и производството на телефони, след тази на колите, утре да видим още какво се е сринало, или по точно има ли нещо да не се е сринало. . Де го чукаш, де се пука

И ИДИЛ са си лика-прилика! Приписват си заслуги всякакви. Утре ако земята спре да се върти, вкупом ще обявят че е тяхно дело...

Не знам кой на кого е трол, но от телевизора всички политици ми обясняват как за цялата инфлация била виновна Русия и войната й с Украйна. Та не знам на какви хапчета са другите тролове, но тези на ТВ екрана са на такива

А не е безсмисленото купуване на нов всяка година!?!?!?