Коментари - Duolingo уволни своите преводачи - заменя ги с AI | IT.dir.bg
назад

Duolingo уволни своите преводачи - заменя ги с AI

Тези, които не са били съкратени, вече само проверяват генерирания от AI текст за грешки

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Duolingo уволни своите преводачи - заменя ги с AI | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато се появят секс кукли с ИИ, които могат да готвят, ще дойде краят на феминизма. Но може и да ги забранят...

Няма да ги забранят. И всъщност това ще е истинска революция, който и да говори друго. Феминизмът и останалите идиотски движения създадоха купища самотни хора, страхуващи се от отношенията с истински човек. Тези AI хуманоиди ще им задоволят всички потребности, включително ще ги съветват да не пият "тая шеста бира" и да потренират малко с предтекст, че им харесват като са по-стегнати.

Нещата се обръщат. От поколения у нас се записва "ВИсШЕ", за да работиш на бюро. Техникумите и занаятите не са престижни. Скоро всичкия офисен планктон, който преписва на компютър данни от една програма в друга, ще остане без работа. С плочкаджиите у нас вече печелят повече от програмист в чужда компания.

11:21 | 10 януари 2024 | Редактор : Стоян Гогов Стояне,кой,къде те хване ......

на 5,6 от тия, дето преписват от една програма в друга им трябва по един, който да им оправя програмите, когато не работят. 'програмист' ще отпадне в голяма степен, но няма да е скоро . първи ще отпаднат операциите с множества - SQL

Значи от текста се разбира, че са уволнили СВОИ преводачи (10%), а не СВОИТЕ преводачи (100%)... Учете български, за да не пишете такива простотии.

мм .... всеки знае, че Гогич-а е неграмотник

От 2 години ползвам Duolingo за да уча италиански. В последно време от около половин година може и повече, почна много да ме дразни имитацията на детски гласове, имитацията на възрастни женски гласове, тотално са трудно разбираеми има някакъв дисторшън във звуците. Отделно започнаха да ми дават някои изречения как да кажа много странни, реално човек не говори така, синтактично е вярно, но никой не говори такива неща, просто има думи вътре. Примерно "този кафяв колан е грозен и скучен". Кой говори така? Имаше и други неща като промяна в плана на обучение, и попадам на ниво в което има думи които не съм учил и т.н. По тази причина не си поднових абонамента тази година, реших че за тези пари които искат на година, вече качеството не отговаря. И сега идва тази новина, и вече разбирам колко съм бил прав да си спра абонамента.

Програмист няма да отпадне в близките 100-150 години, може да отпаднат част от web-програмистите, но е много съмнително. AI в момента не може да напише правилно по-сложна функция, камо ли цял софтуер

Нашата фирма от около 60 човека за 12 години стана на 45 човека и непрекъснато нещо се автоматизира. Хубаво е да си пазиш по някой специалист, че не всичко е стандартно все пак и тогава става интересното. И да, правим повче пари от преди 12 години.

Разбирам , раздразнението ти, но понеже аз имах 3 по български , може ли ти да ми обясниш с какво се променя смисъла на изречението ? Питам за смисъла защото езика е създаден именно за това да предаде мисли , чувства, и команди :)