Коментари - Учени отгледаха човешки ембрион в лаборатория | IT.dir.bg
назад

Учени отгледаха човешки ембрион в лаборатория

Учени съобщиха, че са успели да отгледат човешки ембриони в лаборатория, поддържайки ги в продължение на две седмици.

Обратно в новината

Коментари - Учени отгледаха човешки ембрион в лаборатория | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи хуманно е да се убиват ембриони, и нехуманно да ги оставиш живи, тцтц

ХАХАХА, КРАЙ НА ФЕМИНИЗМА ,ВЕЧЕ ЖЕНИТЕ НЕ СА НУЖНИ ЗА РАЖДАНЕТО ,РОДА МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ И БЕЗ ТЯХ .СЕГА С КАКВО ЩЕ СЕ ХВАЛЯТ СКЪПИТЕ ЖЕНИ И ФЕМИНИСТКИ :))))БЕЗ МЪЖЕ, НЕ МОЖЕ , БЕЗ ЖЕНИ- МОЖЕ )))))))

А яйцеклетки?

Много просто. Вземат един Сексист - отрязват едното му яйце и едната му мозъчна клетка, снаждат ги = готова яйцеклетка.

От специално отгледани яйчници, растящи на клонка.

ах ах ах -това по-скоро е началото на истинския феминизъм

Именно. Докато таткото мъти ембриона в микровълновата - мама ще го удари на живот.

Ами, чудя се, до колко дни е бил нарастнал ембрионът? Нещо не видях да пише точно. Защото ембрионалната фаза може да бъде до 12-та гестационна седмица, а оттам нататък се нарича фетус или зародиш на български. Едва ли са стигнали до зародиша да се развие както се вижда на снимката. А на 5-тия ден се нарича бластоцист. След фазата на бластоцист не се правят никакви ин витро процедури и очевидно няма смисъл и от експерименти.

Нищо ново под слънцето. Това е нов прочит на експериментите на професор Петручи от Болоня, проведени през петдесетте и шестдесете години на 20-век.

Да живее "Прекрасният нов свят" на Олдъс Хъксли, но проблема е, че и той е хетеросексуален

Ама, Господ да идва да си ни прибира, че само глупости ни са в главите вече!!!

Защо ли не ме учудва че такива оръжия се разработват точно в инситута Рокфелер.

Гледайки безумните и отчаяни усилия на тези горделиви и суетни хора, които искат да си купят дълголетие или безсмъртие без да изоставят беззаконието си, се чудя имат ли някакъв шанс някога да поумнеят и прогледнат. Искат безсмъртие без изворът на живота - Творецът който го създава и поддържа, за да продължават да живеят в беззаконие защото в тях няма любов ви истина. Това обаче е невъзможно. Колкото по-грешен е човекът, толкова по-малко живот има в себе си и толкова повече гняв трупа върху себе си за денят за гневът.

Приложен сатанизъм в чист вид. Тези ГМО безумци искат да сложат ръка върху живота, който те не са създали и който те не разбират. Интересно ако им се напомни че трябва да плащат патентни права на Творецът създател и поддръжник на вселената и живота в нея, как ли стреснато и глупаво ще се почустват. Като рязко изкарани от дълбок транс.

Сега като търгуват с яйцеклетки (от ненужно хиперстимулирани майки) и ембриони, какво ли да очакваме с напредъка...

Имам предвид НЕЛЕГАЛНО търгуване, като родителите нямат и идея какво става с техния.. "материал"...

Отново манипулативно написана новина и отново същите комплексирани коментатори... нито се разбира какво точно са направили въпросните учени, нито пък са обяснили дори с малко информационната пропаст, която съществува между това, което знаем и това, което наблюдаваме. Но едно нещо ми харесва тук - поне признаха истината за ин-витрото. Скъпотлатена процедура, в която ролята на медиците по отношение на крайния резултат е спорна. Впрочем, писал съм го няколко пъти и някои хора ми лепваха минуси заради това.

П. С. Само за протокола - в оригиналната статия пише, че периодът е бил 12-13 дни (май не е сигурно точно колко), а предишни опити го били докарвали до 9 дни. Та, май трябват още уточнения кой какво точно е направил и какво означава на практика (да не стане като с инвитрото накрая).

спорно или без порно, безспорен факт е, че децата ин-витро са много хубави.

Така е - и докторът остава доволен, и съпругът, цхе и съседът ;)

Тризначките ли визираш?

Може и да не си го разбрал, но се разбира напълно. Засега човешкия ембрион е възможно да се отглежда от 18 седмица нататък в инкубатор. в първите часове може да се отглежда в епруветка, в специален хранителен разтвор. Та сега могат да го отглеждат вероятно до месец в специални камери. Единственото, което остава е да се премине през периода от 4 седмица до 18 седмица -- периода на плацентата и зачатъчния мехур. Когато и това бъде постигнато вече може да се стерилизира населението и да се наложат евгенистични принципи, защото няма да е нужно да има родители за да се създават деца за прослувутия 1%. Да не говорим ако се комбинира с редактирането на ДНК, което вече е факт. Това, което се разработва е начин за изтребване, не някаква хипотетична помощ за раждане на нежизнеспособни досега деца. Макар че го оправдават точно с това -- през първите дни и седмици около 15% от зародишите се изхвърлят. Преди всичко тези с нарушени базисни метаболични процеси. Ако майката е над 30 години -- около 25%. И искат да кажат дали пък не може да ги закрепим и като се родят да живеят в машини и родителите да ни плащат много пари за децата дето в 99% няма никога да станат разумни същества. Това е официално целта -- да се закрепят зародиши, които сами по себе си не биха се закрепили.

що си губиш времето тук а не пишеш фантастика?

путлер лично победи еболата или забравихте?? сега и лично ще създаде всички ембриони на земята заедно с бог ким

Тази епидемия от ебола много бързо заглъхна нещо. Та, има два варианта - или Путин я е тръшнал на тепиха, или просто някой умишлено подкладе масова параноя.

викаш трети вариант за естественно възникване на локални епидемии и затихването им не саществува...

Еболата заглъхна благодарение на стотиците и хиляди доброволци - лекари, сестри и какви ли не, дето отидоха там с риск за живота си, установиха основни санитарни правила и карантини и помагаха с каквото могат! Ама ние нали сме над тия неща ...

крайно време е да се създадат машини или инкубатори за отглеждане на човека при размножаване а не да се ползват женски утроби както досега тъй като това е крайно несправедливо спрямо жените и ги поставя пред много ограничения ирискове в развитието спрямо мъжете!

О, въобще не се надявай. Това е просто поредната sci fi парлама, която, като всички предходни, ще отшуми за ден-два.

то така са разправяли и за ин витрото преди!

Говори се като за опит мишка, сякаш не е човешко същество с което са си правили опити и са убили на 14тия ден

А мишките какво за по-различни? Ембриона няма повече разум от мишката на тоя етап.

Чакам включване от Боби. Обещавам, че няма да му репликирам, каквото и да напише. А за статията - съгласен съм, че експериментът е както много обещаващ (част от репродуктивни проблеми са точно поради невъзмозност от такова закачане), така и рискован от морална/етична гледна точка. Но от друга страна, моралът и етиката са силно разтегливи понятия и зависят от моментното развитие на цивилизацията. Предполагам, че след време ще се развият нещо като офшорни зони, но за научни изследвания - това е като нож с две остриета ... но без дръжка.

Може би не е в настроение днес. А и какво толкова, един ембрион в лаборатория. Къде си Викторе къде си Франкенщайне да им покажеш как стават тия работи :D :D. (почна новият бизон на Penny Dreadful" ..... :).

ако беше направено от руснаци или китайци статията щеше да започва: руснаци отгледаха човешки ембрион .... А НА БАС! а сега трябва да прочетеш цялата статия за да разбереш кой го е постигнал! и пак не е написано много ясно!

Направо даже и Путин щяха да намесят :D "Путин лично ръководи оплождането на ембрион в лаборатория " :D :D :D