Коментари - Гейзерите на Енцелад - от сблъсък | IT.dir.bg
назад

Гейзерите на Енцелад - от сблъсък

Американски учени предложиха възможно обяснение за появата на водни гейзери на сатурновата луна Енцелад, под чиято повърхност има океан.

Обратно в новината

Коментари - Гейзерите на Енцелад - от сблъсък | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Енцелад е с радиус 252 км. Малка Сатурнова луна, която трябва да е истинала милиарди години по-рано, ако теорията на космическата еволюция беше истина. Обаче наблюдаденията върху нея показват, че тя е гореща геологически активна и продуцира огромни гейзери. Младо тяло. За разлика от другите млади сатурнови луни, които са различни по състав, структура и поведение. Титан е странно небесно тяло. Нейната повърхност изглежда замъглена поради атмосфера и, съдържаща основно азот и малък процент метан. Метана създава големи главоболия на еволюционистите теоретици, понеже под действие на слънчевата светлина молекулата му се разпада и от нейните съставляващи се образува етан. Те са очаквали с надежда да намерят океан от метан на Титан или някакъв постоен негов източник зедно с голямо количество акумулиран етан, но са били силно разочаровани от това което е фотографирал апарата Касини. Според изчисленията им за около 10 милиона години цялото количество метан налично в атосферата на тази луна би се преобразувало в етан. Младо тяло. А чували ли сте за танцуващите луни на Сатурн Янус и Епиметей? На вид невразчни в сравнение с другите по-големи и известни, но с много интересно поведение. Те орбитират около Сатурн по две близки орбити - външна и вътрешна. И на всеки четири години тези тела разменят орбитите си. Това изисква изключителна прецизност в настройка на орбитите и масите им. Небето декларира славата на Бога.

Амин.

Аз пък веднъж летях на юг и паднах от диска.

Е как си паднал, нали си летял? Какво, умори ли се?

Аз пък веднъж летях на юг и се ударих в стена от лед.

"Всички небесни тела са млади и можем лесно да се убедим в това наблюдавайки тези от слънчевата система." Лесно? Хм. Както гледаш слънцето как се убеждаваш?

Питай "специалистите" защо във вселената има твърде малко метали (елементи по-тежки от хелият) за нейната предполагаема според мейн стрийма дотолепна възраст. Питай ги също защо има толкова малко свърхнови. Планетите и спътниците им в слъчевата система са чудесна космическа лаборатория за изследване на творческото дело на нашият Създател.

Както и че Слънцето се доближава до идеалното черно тяло! ;)

"Специалистите" предполагат, че преди по-малко от 100 милиона години голямо небесно тяло се блъснало в южния полюс на Енцелад. А Господ ни казва чрез своето слово, че преди около 6 хилядолетия е основал вселената, Земята и живота на нея. Всички небесни тела са млади и можем лесно да се убедим в това наблюдавайки тези от слънчевата система. Обаче това е тема табу за света на материалистите. Скоро ще забранят познанието за Бога чрез закон, защото всички които искат да угаждат на тленната плът, са насилници по душа. Гордите ще бъдат принизени, а смирените ще се издигнат.

Дино, изследвай внимателно Библията и мисли. Господ НЕ КАЗВА, че е създал ВСИЧКО преди 6000 години, а само един нов свят на повърхността на ВЕЧЕ съществуващата планета Земя, както и околните планети- за 6 дни- забележи, че Ден 1 започва в Битие 1, стих 3! Но Земята и космоса СПОРЕД БИБЛИЯТА са създадени ПРЕДИ началото на Ден 1 от 6-те дни. Колко преди- не знаем. Може да е ден преди, а може да са милиарди години. Не отхвърляй тази възможност само защото науката го казва, и ние видиш ли трябва непременно да сме "на опаки" спрямо науката, понеже е "вавилонска" и не знам си каква. Просто мисли и изследвай. Или най-малкото, не отхвърляй нито приемай нищо от това, което учените твърдят- така или иначе един ден ще разберем как ВСЪЩНОСТ е. И пак казвам- Библията далеч не е толкова проста, рисуваща такива прости и елементарни картини, каквито доста християни (особено в САЩ, а оттам и тук, понеже е модерно) твърдят, че уж Библията рисува. Доста по-сложно е всъщност, и пак самата Библия ни казва това.

От Господното слово научаваме, че в първият твирчески 24 часов ден Господ създава вселената(небето) и Земята, но те са все още неустроени. Разделя още светлината от тъмнината. След първият творчески ден във вселената все още няма звезди и планети. Има само физическа среда - космически вакуум. Звездите и планетите Бог създава едва в четвъртия ден. А по време на третият 24 часов творчески ден, създава разтителността - семеносни треви и дървета според видовете им. Земята е много специално място. На нея той създаде човекът по свой образ и подобие и за своя прослава. В човеците Бог иска да види своят свят характер. Бог създава човекът едва в последният творчески ден. Човекът не е свидетел на творчеството на Бога. Това е умишлено и е своеобразен тест за лоялност към нашият Създател. Така той изпитва сърцата ни.

Хубаво си го написал, но няма кой да те чуе... Иво - Дино е глух. Първосигнално включва на всяка цифра която е по-голяма от 6000.

Човешката история е разделена на три главни периода. Първият период е времето на патриарсите. Този период включва и потопа, по време на който става генерална промяна на релефа и климата на Земята. Земната водна обивка над атмосферата, която е защитавала земята от ултравиолетовото лъчение на слънцето и високоенергийните космически лъчения е премахната. Вторият период включва времето от Мойсей и старият завет до раждането на спасителя Исус Христос. Има над 300 пророчества сочещи това най-важно в човешката история спасително събитие. Третия период е времето на новият завет след святата саможертва на Божият Син, с която Исус Христос изкупи старите грехове на света и посочи на хората тясната пътека на покаяние и освещение. Тези три периода отразяват триединството на Бога. Те сочат и близкият завършек на борбата между доброто и злото започнала още в Божието царство и пренесена на Земята. Господ е създал още човека за да бъде съдия на падналите агнели и затова сатана иска да поквари съдът, за да не бъде осъден. Защото ние сме третата страна в конфликта между Бог и сатана. Шест дни човекът работи и върши светски дела , а на седмият ден - събота, който е божият почивка и която Бог освети за вечноста, човек оставя всичките си светски дела и се посвещава на Бога. "не само с хляб ще живее човек, а с всяко слово, което излиза от Божии уста" Шест хилядолетия божиите служители сред човеците вършиха спасителното дело на Господа, а в седмото хилядолетие ще си почиват на Небето. Шест години израелтяните трябваше да обработват Земята, а на седмата година трябваше да я оставят да си почива. По същият начин, седмото хилядолетие Земята ще си почива от човешко присъствие.