ЕС ще въведе единно зарядно

Изключения ще се правят само за устройства, които са твърде малки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хехе ще 'изобретят' usb-c?

по-скоро ще забранят в новите устройства да има нещо различно от type-c.

Интересно, аифоня "малко" устройство ли е, или микроскопично? Само питам, такава шитня не ползвам.....

Колкото въведоха и предишното...

Може и само да задължат производителите да предлагат преходник на юсб към конкретния апарат, но беше добре на такива размисли да се наблегне още преди 10 години.

С нетърпение чакам момента, в който ЕС ще въведе единствената правилна телевизия с единствените верни новини. ха-ха... Време е ЕС да бъде изпратен на бунището. Все повече заприличва на свинефермата на Дж. Оруел.

това от снимката ли ще е последно ? Много ми хареса изключението " устройства , които са твърде малки"

Фермата на животните или Аnimal Farm. Поне си уцелил писателя.

Щом го приема ЕС, няма начин да не е лошо и вредно. :)) Като поевтиняването на рауминга. Тука разни тролета плакаха за горките мобилни поератори, че нямали да имат пари... :))))

Ами натам върви - едно зарядно. За цял град. При тази липса на ток - който има нужда от зарядно, записва се и чака ред :D :D

ЕС, ЕС е свинеферма, мухльо... ха-ха... пак не си разбрал какво си прочел...

Предишното беше подето от няколко български политици. С него се ангажира Меглена Кунева, която по това време беше еврокомисар. Както винаги, Кунева не свърши нищо, ама нищо.

Ехх бее, все се намира някой Ганьо като тебе да се изтропа с нещо напълно тъпоумно! Каква липса на ток, какви 5 лева бе, селчо??

О, спокойно сега (cr)Apple ще вдигне вой до небесата. После ще обявят iPhone за супер нано телефон, направо на атомно ниво, даже на ниво суб-атомни частици, само и само да си запазят Lightning зарядното.

Направете и единен смарфон, че ми писан от характеристики, батерии, пиксели, камери, мегабайта и т.н.

Искаш да кажеш да последва Руслямска държава, а? Е няма да стане. Единствено се приема стандарт, както е със щепселите за всяко едно устройство от независимо кой производител. ама путлерастите не правите такива разлики.

Ами успяха и го направиха, но това беше преди 15 години. Сега има по-добър стандарт от микро USB, а именно USB type C USB-C има обратим/симетричен дизайн и е с 60% по-малък от USB-A. Тестван е с до 10 000 пъти на свързване и е 6 пъти по-издръжлив от USB-A и 10 пъти от микро USB. USB-C поддържа USB 3.1, USB 3.0, USB 2.0 и USB 1.1 сигнали. USB-C е единственият конектор, който поддържа и Thunderbolt™ 3 и мощност до 100 W, което е достатъчно за да поддържа бързо зареждане на мобилни устройства. Вградената поддръжка на DisplayPort видео и четири канално аудио позволява на USB-C устройство да се свърже към компютърен монитор, HDTV, система за съраунд звук и слушалки. Скорости на трансфер до 10Gbits/s (20 пъти повече от микро USB) правят USB 3.1 идеалното решение за прехвърляне на големи количества данни, като HD видео за редактиране, Blu-ray™ видео или снимки с висока разделителна способност за редактиране или съхранение. Всъщност пътя е натам и USB-C спокойно може да замени всички видове USB накрайници. Вместо 1000 кабела един ще върши всякакви задачи. Кое все не ви харесва на вас тъпаците? Всеки частник си правел каквото си иска, ама като се въведе стандарт пак ревете що да има стандарт...

ами просто си харесай марка и когато ти потрябва телефон просто си вземи последния модел от нея който ти е по джоба.

За вас не знам, но за мен "всички малки и средни електроуреди" включва прахосмукачката и тостера. Може би и микровълновата. Все пак може би трябва да се прави разлика между електроуред и електронен уред.

Нали вече въведоха преди десертина години , и никой не го спазваше. Сега наново въвеждаме, ама кой ли се интересува от мнението на някакви лелки в потъващ съюз ?

А правите краставици КОГААААА?

USB-C е стар стандарт, в момента се използва ThunderBold, който е съвместим с USB-C

А еднаквото часово време без смяна, кога?

аре на бас че си некое пъпчиво тинейджърче, благодарение на това почти всички са на микро USB и сега ще се мине най вероятно на usb-c. И бтв идеята е на България!

Още помня всяка марка със собствено зарядно за мобилните телефони... сега даже самобръсначката ми е на USB

По принцип е така. Но предполагам, че тук под "малки и средни" се има предвид по-скоро консумираната мощност при зареждане. От една страна, и настолните компютри вече не са по-големи от микровълнова, но едва ли ще се захранват от зарядно за смартфон. От друга страна, самобръсначката и електрическата четка за зъби не са точно "електронни уреди", но би следвало да попадат под действието на тази наредба.

Друго си беше постоянно да водиш разговора: "Имаш ли зарядно за Нокиа" "Не брат, аз съм със Самсунг, а баджанака има Моторола"

За кой пореден път?

Да де, но в материала пише за електроуреди. Ето цитат: "потребителите ще могат да използват едно зарядно за всички малки и средни електроуреди".

_stankow

Каква липса на ток ли ? Не знам. Германската министърка на вътрешните работи го каза - всяко семейство да приготви на човек, 2.5 кг варива, 3 кг хляб, лекарства, хигиенни материали И СВЕЩИ. За 10 дена. Та и единното зарядно ще им дойде добре, когато бръмне един единствен генератор за три блока ...

Именно. Ето и цитата: "потребителите ще могат да използват едно ЗАРЯДНО за всички малки и средни електроуреди". Ти микровълновата печка зареждаш ли я? Да кажем, има прахосмукачки с батерия. Но те са с размери на човек (дължина). Първоначалният пост очевидно е дребнаво заяждане и не разбирам защо трябва да спорим.

Ти добре че си в ЕС да те заливат и с руската гледна точка ,щото в Русия няма европейска глддна точка нито в студията им някой дебатира и спори ,всичко е руската гледна точка и "прогнилия запад"

Именно, ако я нямаше конкуренцията и неспазване на стандарите, още щяхме да си ползваме стария USB-b стандарт и при сегашните капацитети на батериите сигурно щяхме да чакаме по ден на зарядното. Конкуренцията прави новостите :)

не "едно" зарядно, а "единно" зарядно! не едно зарядно за цял град! зарядните пак ще са си безброй просто от един и същи вид!

А след няколко години ще е USB-D , после USB-E . Много еднакви, няма що

Много актуална тма, няма що. Те фирмите постепенно уеднаквиха зарядните, със или без ес. А те умните глави от ес да се погрижат първо за тока и отоплението.