Ето какво разкри най-близката снимка на Слънцето

Учените вече имат обяснение защо слънчевата корона е 300 пъти по-гореща от повърхността на звездата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво! Слънцето е около 99.8% от цялата маса в Слънчевата система (останалите 0.02% са основно Юпитер). Но знанията ни за слънцето са доста ограничени, за съжаление.

Интересно, как най-голямото нещо на света прилича на най-малкото...

На коронавирус ли ти прилича? :))) Е, все пак не е най-голямото! Клъстерите от галактики са по-големи. Но принципно, да! Може да се каже, че звездите приличат на атомите по форма, структура... Но ПРИЛИЧАТ видимо! Някой да не се хване за думата и да ми заобяснява, че са различни! :)

никакво обяснение нямат учените според статията ви. Заглавието отново е подвеждащо. Разбираме само, че били открили "лагерни огньове" докато са си чесали носовете изпод маските в домашна обстановка!

И кое в това на което ти прилича и според тебе е най-малкото?

Да бяхте донесли поне една торба ориз. И като кацате да кацнете вечерно време да не изгорите.

Царевица не щеш ли, да си изпукаш пуканки?

Явно и по математика: 100 - 99,8 не прави 0,02...

Разбира се, че знанията ни за слънцето са доста ограничени. Голямата изненада за недо'УЧЕНИТЕ ще е, когато слънцето бъде заснето не от към екватора, а от към полюсите. /Гаранцията е на Господ българина./

акъля .

Фейк. Слънцето се движи над Земята.Това го виждам всеки ден.

Над Плоската или над Кухата Земя? Има значение! :)))

"Учените вече имат обяснение защо слънчевата корона е 300 пъти по-гореща от повърхността на звездата." "Специалистите очакват още данни от другите инструменти, за да дадат окончателен отговор на този въпрос." И кое от двете е вярно в статията??????? Има ли нещо вярно въобще?

На английски има дума instrument. На български има дума инструмент. Привидно двете думи са еднакви. Само че на български английската дума instrument се превежда като прибор, уред. Българската дума интрумент на английски се превежда като tool.

Ок. ИП сменячка можеш да ползваш. Разбрахме. А на въпроси можеш ли да отговаряш "биолозе"?

"Ако към теб има питане: кое е по–полезно, Слънцето или Луната? – Отговаряй: Луната, защото Слънцето свети през деня, когато и без това е светло, а Луната – нощем. Но, от друга страна, Слънцето е по–добро с това, че свети и топли, а Луната само свети, и то единствено в лунните нощи!" - Кузма Прутков "Если у тебя спрошено будет: что полезнее, солнце или месяц? - ответствуй: месяц. Ибо солнце светит днем, когда и без того светло, а месяц - ночью. Но, с другой стороны, солнце лучше тем, что светит и греет; а месяц только светит, и то лишь в лунную ночь!" – Козьма Прутков

Можеше и без този пост да минем... Ако ти се пише, пиши по темата!

какво мислиш че ще правя с ориза - за оризон не си ли чувал ;)

Нищо не си разбрал... Това, че е плоска не пречи да е куха и да я носят хората гущери на раменете си. Рано или късно всички ще открият истината!

Епа големи сте глупаци. Не виждате ли от какво са тези лазерни огньове? Еми те са снимали полюсите на слънцето, те си го казват. До сега са снимали само екватора на Слънцето и то е много горещо там - нормално, нали е екватор. А на полюсите е студено. Ето и на земята на екватора е топло а на полюсите е студено. Затова на слънцето на полюсите местните ескимоси си палят огньове да се стоплят. Ето ти и лазерните огньове където ескимосите пекат мръвки и се топлят. какво се чудите толкоз. Ей, не се научихте бре. От 2000 години ви уча и все сте си такива тъпунгери.

Аре НАСА-ааа !! Хората на Слънцето отидоха - вие една келява Луна я отлагате вече няколко десетки години - и още много десетки години ще минат, докато се наканите да се пробвате да отидете.

Е то НАСА отиде на слънцето де.... и на Марс... и на Юпитер... Сатурн... Уран... Нептун... Луната я минаха преди 50 години.... А ти още не си успял да достигнеш умственият капацитет на три годишно дете....

Поетични алабализми

някой разбра ли защо е по топло отвън

Две неща ми направиха впечатление: - Областите около полюсите са забележимо по тъмни т.е. с по ниски температури. Докато за Земята си го обясняваме с косото падане на слънчевите лъчи и по слабото им огряване, как да го обясниме това за слънцето при положение, че нищо не го огрява? - Ако се вгледате в излъчванията, които приличат на силови линии на магнитно поле, не може да не забележите, че на полюсите и около екватора те излизат вертикално, а в останалата част излъчванията са под наклон спрямо повърхността.

Олигофренчетата , които отричат кацането на американците на Луната –тях Путин ги нарича идиоти. Намерете в го в YouTube. Експертите разкриват, че оборудването на Луната стои все още там, заради което никоя сериозна космическа организация по целия свят не е оспорила постижението на САЩ. Тук само необразованите циганета-кремълски платени ботчета си позволяват наглостта да твърдят обратното. Сурдин В.Г. Лунная программа. Вся правда о Луне и Американцах: Най-мощната ракета- Сатурн-5 и най мощните двигатели за всички времена до сега. –гледайте фактите на руснаците в клипа на 31,30мин https://www.youtube.com/watch?v=tPXnJU20Eak&t=229s Владимир Сурдин о Боге, Большом взрыве, астрономии в школе и многом другом. https://www.youtube.com/watch?v=sVlx5cGFKHY Телескоп видет тропинки, которье астронавни протоптали по луне. Филм за това къде се съхраняват лунните проби донесени при различните мисии на Аполо: Where does NASA keep the Moon Rocks? https://www.youtube.com/watch?v=QxZ_iPldGtI КАК «АПОЛЛОНЫ» СТЫКОВАЛИСЬ ОКОЛО ЛУНЫ. https://www.youtube.com/watch?v=n-HTMmGqAqY

Пак АМЕРИКА !!! а ватенките продължават да подскачатт на Рогозиновия батут. Дмитрий Рогозин заявил, что Россия не сможет догнать США в космической сфере, сообщает «Интерфакс». «Мы сегодня в космической отрасли отстаем от американцев в девять раз. Все наши амбициозные проекты говорят о том, что мы должны повысить производительность в полтора раза. Ну повысим в полтора раза, но все равно их не догоним никогда», — сказал Рогозин на коллегии Минпромторга, отметив, что сегодня Россия в этой сфере в девять раз отстает от американцев. http://zavtra.ru/events/rogozin-zayavil-o-nevozmozhnosti-rossii-dognat-ssha-v-kosmose

Още по времето на Хрушчов, имаше анекдот, че СССР не трябва да изпреварва САЩ, защото всеки ще види съветския гол задник ... Сега е почти същото, като само задника е още по-гол.

Американците вече ще направят музей на луната. Това е несъмнено. В същото време във фалиралата кочина Раша един алкохолик пред червения площад пак ще пише със пикнята си: ЛЕНИН

Американците кацат на Луната. Кремълският властелин Леонид Брежнев е бесен и вика при себе си шефа на космонавтиката - Видя ли какво направиха американците? - Видях, другарю Брежнев. - Е, тогава и ние ще направим нещо! - Какво, другарю Брежнев? - Ами ... ще кацнем на Слънцето! - Ама как - та там температурата е милиони градуси... - Хм!... Ами какви космонавти сте вие - нощем ще кацнете!

Природно ли си толкова тъп?

..краварска непоръбена подлога

Гогов, мнооо си нервен.

Очаквах да си покажеш невежеството, ама ти счупи тъпомера! 1. Мисията е на ЕКА и на НАСА. 2. Сондата "Паркър" е много по-близо до Слънцето, а тя е на НАСА. Ако има друго, което не знаеш, ще ти помогна с удоволствие! ;)

"...Даниел Мюлер, учен от екипа на мисията от Европейската космическа агенция (ЕКА)." Прочети статията!

Очаквах да е плоско някак си...

Не, не! Това е холограма, която се прожектира върху купола над Плоската Земя.

Вътре е по-хладно, защото Хитлер се крие там ... а, не това беше за Антарктида ...