Коментари - Юпитеровата луна Европа има тектонична активност | IT.dir.bg
назад

Юпитеровата луна Европа има тектонична активност

Покритата с лед юпитерова луна Европа има система от тектонични плочи като Земята, твърдят американски учени.

Обратно в новината

Коментари - Юпитеровата луна Европа има тектонична активност | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За мен най голям шанс за живот има Йо заради силното магн. поле, вулк. активност и горещото ядро. Но пак си остава проблема с малката гравитация на луните.

+++

И как с изброеното може да се докаже това? Засега е предположение.

Не бих се доверявал толкова на спектралните анализи. Може да се прави разлика между елементите но не и със същата точност при съединения. А снимките не могат да са доказателство- не всичко, което прилича на лед е вода. Не ме разбирай погрешно аз вярвам, че всичкия тоя лед там в по-голямата си част е вода но въз основа на други анализи Например има определена зависимост при образуването на планетите и образуването на луни около газови гиганти. Вярвам, че има корелационна връзка от една страна основно между гравитацията на Юпитер и това, че на Европа има толкова много вода и от друга страна между Земята и слънцето. Вероятно както в слънчевите системи им "златна зона" така и около някои газови гиганти трябва да има такава. И за да бъда разбран по-добре, съпостави Йо с Венера, Европа със Земята и Ганимед с Марс. При отчитане на всички показатели явно има нещо общо в това, че на Европа и Земята съществува вода в такива количества. :)

В заглавието има едно твърдение... ,което по-надолу в статията разбираме, че е ... грешно. Друго освен-> "смятат ,че ...", "може би", "възможно е" ... и т.н.

Може в интериора на спътника да им радиоактивни елементи, които предизвикват загряване и размекване на материала както на Земята. Юпитеровата гравитация върши останалото.

Юпитер бомбардира Европа с радиация.

Веряотността д аима вода е голяма, само хипотеза е засега, но има обосновка. Потърси по темата материали преид да пишеш.

Колко си прост.. The irony.. lol

"Под ледената кора на Юпитер е възможно да има течен океан. Затова специалистите предполагат, че там може да има и форми на живот" а бе стига писахте глупости каква ледена кора на Юпитер хахаха Това не бях го чувал

Под ледената кора на луната на Юпитер - Европа, в Дир.бг да се коригират.

И ако има живот кво?

От какъв зар да има? Мислиш ли че извънземните ще играят боулинг в мазето и затова ще има европотръси?

> "Европа може да е единственият обект в Слънчевата система освен Земята с тектонични плочи и тектонична активност". Но може и да не е. За Титан също има подобни предположения.

Чух в трамвая Каза баба Пена, цитирана от баба Вуна :-)