Коментари - Facebook картографира местоположението ви? | IT.dir.bg
назад

Facebook картографира местоположението ви?

Facebook, с помощта на своя фирмен изкуствен интелект, състави карта с местоположението на земните жители с точност до 5 метра.

Обратно в новината

Коментари - Facebook картографира местоположението ви? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравейте ! Нищо не разбирам от технологии, но живо ме интересува един въпрос. Хронологията на местопположението във фейсбук вярна ли е? И по точно ... възможно ли е аз да съм в един град а фейсбук да ме отчете на 7-8км ,?

А въпросителната от куртоазия ли е в заглавието?

Успех им желая, не ползвам фейсбук. :)

Дреме ми как се подготвя матрицата от сурат-тефтера. Все още нямам регистрация там. Поне докато я направят задължителна. Предполагам,че ще е малко преди чипосването.

Приветствам, но ако тази технология се използва за добро - например за откриване на престъпници или за загубени туристи - щом отчита местоположение до 5м. Иначе е просто поредният инсрумент за печелба

Ти си луд бе. Това нещо е разработено с цел да се ползва от тайните служби и дава възможност за скрита диктатура.

Това са братвежи на пълни идиоти. Службите за сигурност имат доста по-съвършени инструменти за следене. Но пък си е друго, незначителното параноично човече да се радва как е разкрило огромната тайна конспирация докато си чопли нослето пред "компутера"...

Феизбука ще ви сканира и паяджината на задната дупка за да знае какво сте яли вчера. И ще ви предложи най-близкия макданалдз да пиете една кока кола. Ако пък ви сканира отпред , представете си какво ще ви предложи ?

ФБ знае всичко за всеки! Не е ли това най- шпионската програма в Света? И всякакви селяци висят постоянно " в фейса", за да обогатяват запасите си от клюки за този и онзи от съседната маса. А политиците ни дори го имат за официална трибуна за мненията си! Голяма простотия!!!

фбр знае за глупаците дето се издават. тия дето не искат, не могат да ги хванат, къде са и какво правят. та за тези с акъл, фейса е само за пускане на фишеци и зелени хайвери за кучетата на властта

Явно си мислите, че като не сте клиент на Фейса и не Ви следят какво зареждате на браузера си. Ако е мобилен добарват и всичко от телефона Ви. Само трябва да заредите сайт, в който има вграден лайк бутон. А такива има безброй. Е ако им изтриете после кукито, може да "се разминете", но малко хора го правят, а и не е много сигурно дали наистина не остава нещо. :-)

да се мисли така. Предполагам това ти дава някакво фалшиво самочувствие че си много умен, но диктатурата си е диктатура и макар и да започва от "глупаците" скоро се разпростира и до "умниците".

Съгласен! Винаги съм твърдял, че ползвателите на нета трябва да бъдат относително анонимни, а не да се "разголват" като задник в маслинова гора!

"отбелязаха всички построени от човека здания" ... Хм. То други има ли?

от бобрите!

Чшшш, а нас забрави ли ни?

дкми

Ами има строени и от други - аз съм извънземен, и съм строил кулите-близнаци ама тях ги взривиха!!!! Както и мавзолея, ама него го взривиха. Строил съм и парламента, та се чудя какво още чакат?