Коментари - Стивън Хокинг споделя откритията си във Facebook | IT.dir.bg
назад

Стивън Хокинг споделя откритията си във Facebook

Британският физик-теоретик Стивън Хокинг е регистрирал личен акаунт в социалната мрежа Facebook и е обещал да разказва там за последните си открития.

Обратно в новината

Коментари - Стивън Хокинг споделя откритията си във Facebook | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Веси, нищо ново не казваш. Тя еволюционната теория отдавна е пробита. Слънцето гасне, брат... всичко отива на деволюция. Нещата са свързани.

Така ти казаха в училище и ти стана лаик със самочувствие на експерт, удобен на системата. С генетика ли се занимаваш? Клетката има сложни механизми за борба с мутациите, които се опитват да възстановят правилната последователност на ДНК и структурната и цялост. Когато тези механизми не успеят, имунната система се опитва да унищожи мутиралата клетка. Ако и тя не успее, след време може да ти се наложи медицинска помощ в онкологията. Защо организма ще има защитни механизми срещу мутации, когато те са основа на еволюцията? В действителност нямаме нужда от мутации, които винаги са вредни, защото увреждат ДНК и водят до загуба или ненежно дублиране на информация в нея, а вградени механизми в ДНК за осигуряване на биоразнообразието в рамките на вида. Сигурно си забелязал че деца на едни и същи родители не си приличат като две капки вода, освен ако не са еднояйчни близнаци. Това не е благодарение на мутации, а на механизмите на рекомбинация в ДНК. Еволюцията е една глупава но удобна за някой хора теория. С тази приказка още на учениците формират грешни представи за света и ги отделят от Създателя, неговият закон и принципи. Затова сега в България бележим успех след успех във всички сфери на живота. Атеизма като идеология се наложи в България по време на социализма, което всъщност беше основната му задача -подготовката на роби без вяра, висши цели, стремежи и солиден морален кодекс. Тези хора са подходящи за поддържане на системата. Има един който още от начало иска да провали божият план за хората. Сигурно си чувал за него.

Адмирации за написаното! Подкрепям. Искам да внеса един нюанс - не бива напълно да се отхвърля еволюцията, като система, подредба, структура, класификация на развитието . Проблема идва когато само с това се обяснява произхода на живота. Накратко: еволюция - да, но не и като причина за произхода на живота.

Пълни глупости. От мутаци до мутация има огромни разлики. Как ли след като има такива механизми за защита от мутация, се е получил пинчера от вълка. При това тази промяна е постигната за много кратко време. Ако нещата зависеха само от рекомбинации, то нямаше да има промяна във външния вид на хората, а и на животните. Пак се вгледай в пинчира за да разбереш кви простотии си нацвъкал.

След като ви прочетох въпросите, май май изобщо няма смисъл да ви обяснявам. Трябва да започвам да обяснявам от А и Б в генетиката, но този форум не е подходящ. Който търси истината я намира. Няма да го направи популярен сред широката публика но му носи удовлетворение, надежда, смисъл и цел.

Религията е създадена от извънземна цивилизация която ни посещава( е тук на Земята) от хилядолетия с цел да останем слепи и да не виждаме и търсим Истината !!

Доколкото ми е известно основната заслуга на Хокинг е хипотезата че черните дупки се изпаряват с времето, благодарение на появата от вакуума на виртуална двойка частица анти частица. В момента работил върху информационният парадокс свързан с черните дупки. защото информацията в затворена система като вселената е константа със времето и не се губи. Но на мен теориии които допускат сингулярности не са ми по вкуса. Това са математически артефакти, които нямат реален физически смисъл в нашият свят и са слабост на теорията отколкото самата действителност. В този смисъл Хокинг и компания първо трябва да докажат че черните дупки са реални обекти, а не математически феномени продуцирани от теорията на относителността. И второ трябва да докаже изобщо вакуумните флуктуации и самоволната поява на такива виртуални частици от него. Невидима тъмна енергия, материя, черни дупки, други измерения, вакуумни флуктуации. Като се замисля съвременната астрофизика е изобретила един напълно нов свят с 95 % виртуална материя и енергия и еластично пространство. Кога ли ще пораснат физиците и ще спрат да бягат от действителността, колкото и тя да им напомня за Бог. Една концепция като е изначално грешна, може да ражда само абсурди, които могат да възхищават лаиците, но не и мислещите хора.

Експерименталната и теоретичната физика са взаимосвързани. Голяма част от експериментите са доказали факти, предречени по теоретичен път много години преди това. И това няма нищо общо с Бог, със съществуването му или не. И изобщо - противопоставянето на наука и религия не води до нищо добро. През средните векове в името на религията са изгаряли на кладата учени. А в последствие се оказа, че тези учени все пак са били прави. Интересно - какво ли мисли Бог по този въпрос и защо е допуснал да бъдат убивани по този начин и заради това хора ?

През средните векове в името на властта и прикриване на истината са преследвали истинските християни.

Бог допусна да бъде разпънат на кръста божият син за да изкупи човешките грехове, знаейки че хората сами не могат да се спасят. Той като всеки загрижен родител обича хората и иска всички да се спасят, но спасението няма да е безусловно.

Направи си труда първо да прочетеш нещо по темата защото иначе така само правиш възгледите си несъстоятелни. Вакуумната (квантова) флуктуация е доказана и наблюдавана при редица физични експерименти, доказана е връзката й със преплетените частици и дори е използвана при експериментите с тях. Относно черните дупки, Хокинг интегрира теорията на относителността с квантовата теория на полето, нещо което разбира се е съвсем логично но да изградиш състоятелна теория от това изисква време и издържани математически модели. Реален физически смисъл в твоя свят е повече от това което виждаш, чуваш, ядеш, чувстваш и ти се втълпява, докъдето предполагам се простират границите на камбанарията ти.

Само с математически модели не става. Теоретичните главоблъсканици и компютърни симулации може да са интересно занимание, но нямат реална стойност без да са проверени на в практиката. Квантови флуктуации не са наблюдавани никога. Те са чиста приумица на някой от спекулантите в сферата на физиката. Света е само частично познаваем за нас. Когато наблюдаваме елементарни частици, ние не виждаме тяхното реално поведение, а една изкривена картина на тяхната реалност, защото самото наблюдение им въздейства и променя поведението им. Ние ги наблюдаваме , но изглежда така сякаш и те ни наблюдават и крият своите тайни. Този микроскопичен свят изглежда тайствен и непредсказуем и спекулантите набедени от медиите за гениални учени са намерили благодатна почва за изява и правене на псевдонаука. Но пък самочувствие не им липсва, както и реклама.

Шапка му свалям ! Бог дава,Бог взима...

Може би този човек има причина да не обича Твареца. За това целият си живот е посветил да търси под вола теле. Този пиар дето му правят малко дразни. Не съм чул да е изложил воя теория която е физически проверима. В научните спекулациите има интрига и сензация, но малко научна полза, докато не бъдат проверени в реалността. Затова да се обявява за гений е малко пресилено и звучи като пропаганда на идеите му , които разбира се отричат Твореца.

дкми

А кой е "Твореца" според теб? Това е просто един мит, който никога няма да бъде доказан! Което само потвърждава думите на Хокинг - че няма ад и рай, няма живот след смъртта - това са тези на хора, които се страхуват от тъмното. Религияте е мит, измислен с цел контрол на масите. Това е. Ако има нещо, което ни е създало - то определено не е "бог" такъв, какъвто е представен от библията и останалите митологични литератури по света. Разбира се, има много митологии - ислямската, християнската, будистката и т.н. - всички до една използвани за контрол на "вярващите".

Не е бил доказан или не знаеш, че е доказан във всяка сфера на науката? От биолози, генетици физици , астрономи и т.н. Разбира се не от папагалите, нямащи навика да обмислят предложените им "научни" концепции и поддържащи системата, а от честните учени, които предпочитат научната истина пред топлите служебни места.

Вярата какво общо има с религията? По-голяма религия от дървинизма няма и лошото е, еволюционистите ни връща отново в тъмното средновековие, налагайки масовата псевдонаука като догма въпреки данните от наблюденията и изследванията.

Ал

Ако беше прочел нещо от Хокинг щеше да си наясно, че той не отрича по никакъв начин Твореца и даже на места се опитва да напасне разсъжденията си, така че да са в синхрон с идеята за Него. Друг е въпроса, че егото на Хокинг се доближава до това на Твореца...

До " Професор "! Явно сте само професор в Кръчмата :)

Цял живот се занимавам с физика и не съм чувал за нито едно ОТКРИТИЕ на въпросния господин! (Хипотези - да, без значение колко безумни, но забавни със своя японски аниме стил :). Та, да - явно за Фейсо (по нашенски - махленски клюкарник за бедни, щото нямат пари за кръчма ми седят у тях си пред екрана и си говорят сами :) са тия открития, като не са за учебниците по физика :)

Явно си си загубил живота

Брех, а ти колко книги и учебници си написал и в колко документални филма си давал интервюта? В колко научни конференции си участвал? Колко народ си вдъхновил ? Kакво значимо (дори теоретично) нещо са кръстили на твое име ? Колко престижни награди и международно одобрение си получил ?

Обикновено тези на които имената им се величаят са безсрамни плагиати, окрали труда на студентите или подчинените си. И колкото по-близо сме до съвремието, толкова това важи с по-голяма сила.

Напълно е прав. Хокинг е толкова физик, колкото мухата е орел. Всичките му теории са пълна боза застроена с математични простотии. То и цялата квантова механика си е чист математически модел.