Филтър от нановлакна улавя почти 100% коронавируса

Ще се използва в лични предпазни средства и филтриращи системи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за гретените обаче само големи маски от бамбук и камък!

какви Гретените ? Хансла и Гретло в гората ли ?

Не се съмнявам че може. Аз съм сигурен че може преди ядене да се убиват свички микроби във въздуха и в червата ни да няма нито една жива бактерия. Въпроса е -- с толкова стерилност ще живеем ли повече? Или просто пропускайки само 1/1000 вируса ще селекционираме само вируси, които се размножават 1000 пъти по-бързо.

Та има и един мааалък мъничък нюню недостатък. През него не може да се диша. Ама кой ти диша в тия времена!

Moже атомите на кислорода въглеродния двуокис и т.н. са значително значитело и още веднъж значително по-малки от вируса.

Ами разбира се. Те инженерите от UC Riverside и Университета Джордж Вашингтон изобщо не знаят какво правят. Викаш примерно лекарите в отделения за Ковид изобщо не им трябват такива маски....

Статията не започва с "Руски учени", явно е съвсем естествено да са от САЩ затова не е нужно да се споменава...

Не, че нещо, но комерсиални пречистватели на въздух, например такива на Филипс, модел/серия 4000i, филтрират частици до 3 нанометра. За справка най-малкия вирус в света е 16 нанометра, а коронавирус е с размери между 80 и 120 нанометра. Та, какво точно са открили и направили не знам, но със сигурност не заслужава да се пише новина за нея. Както няма смисъл да се пише, че съм пръднал днес, освен ако може би не споделя, че пръднята ми е способна да убие коронавирус, може би?

Определено! Един атом е с размер между 0.1 и 0.5 нанометра. Коронавирус е с размери между 80 и 120 нанометра!

Между филтър и маска викаш няма разлика. Слагаш си филтъра на устата и пей сърце...

Cena?