Коментари - Нобелова награда за Хигс бозона | IT.dir.bg
назад

Нобелова награда за Хигс бозона

84-годишният британски физик-теоретик Питър Хигс и 81-годишният белгиец Франсоа Енглер си поделят Нобеловата награда за физика, защото са предвидили съществуването на т.нар. божествена частица Хигс бозон - тя обяснява защо материята има маса.

Обратно в новината

Коментари - Нобелова награда за Хигс бозона | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А стига вече с тая частица бе! Не е частица, а поле!

като че ли тези нобелисти много издишат в последните години. награда трябваше да получат великите "софт-weаr"-ларрi еллисан с "оракал",и може би супер тарикатат стиви jобс, ама тои се спомина! тези старци комаи преповтарят несто,установено много преди тях! транслитераця!

Е не се научихте. Бозонът на Хигс ! гравитацията на Нютон /не - Нютон гравитация / Атомът на Аристотел /не атом Аристотел/

Като К. Маркс (ака Мордохай) и Анщайн. Присвоил си е откритията на един англ. учен (някой си Франсис), който 60 год. пред него е постулирал принципите на тази механика!...

И на Обама още една награда за мир, че "спаси" Сирия от нападение........................................................................................................................................................................................................................................................

Защо все злобари и професори по тези форуми!? Човека е предвидил нещо преди 50 години а вие сигурно по далеч от оная си работа не виждате! Хейтъри!

Работата е там, че въпросният човечец е просто едно протеже на съвременната система. А въпросната награда явно е било решено кой ще я вземе предварително. Фарсът е пълен.

Съгласен със злобния професор! Прозрачно, та се пука, ха-ха-ха-ха-ха ;)

Дълбок поклон, с такива велики хора - Земята има светло бъдеще !

Що за глупост! Точно тази щампа тук не е подходяща, User! :-/

Нищо не беше потвърдено от ЦЕРН! Първо казаха, че уж открили частица, която "можела да бъде търсеният Хигс-бозон", после лека-полека си я нагласиха за Хигс-бозон, без каквито и да е допълнителни изследвания... Тотално ми паднаха в очите с връчването на Нобеловата награда.

чети повече и по внимателно

Четох достатъчно - още от самото задействане на Колайдера. Оттогава-насам всичко се извъртя няколко пъти на 180 градуса.

Абе дир.бг, защо пишете глупости и препубликувате неверни анекдоти. "Божествена частица" идва от книгата "The God Particle" на Леон Лидерман, не защото има нещо общо с което и да е божество, а защото първоначално се нарича "The Goddamn Particle", но редакторска корекция е преименува.