Фрагмент от ракета на SpaceX едва не удари МКС

Отломката е преминала на 5 километра от космическата станция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нещо, много пренаселено стана в орбита! Време е да се въведе някакъв правилник за движение...;-)

Скоро няма да има МКС, няма Марс, няма Луна, а само ковид мерки и репресия.

"Голяма новина", няма що. Тази простотия ако не е от Риа новасти или Русия извън, та на! Щеше да е новина, ако пишеше колко са напълнили памперсите руските кАсманавти. Между другото, около станцията всяка минута минават всякакви боклуци от всички които са изпратили нещо горе... Ама за какво ли си губя времето!

Да продаде още акции фалшиви, това менте мъск

И да си купи, цъфнали налъми!

Те глупаците дето му купуваха фалшивите акции преди 5-6 години вече си осигуриха живота, за разлика от тези които заложиха на сигурно и купиха на ВАГ, БМВ и Даймлер!

Нещо ми липсва изявлението на НАСА колко опасно и безотговорно е това. Липсват ми дежурните опорки за ватенки, комунизъм, джуджета и снежанки. Защо се изпокриха така децта на дъгата, а колко бяха вресливи само преди няколко дена?

Космонавтите скриха ли се корабите? Смениха ли орбитта на МКС? Щото, педеруски боклуко, това стана миналия път, а тук нищо.

5 километра в космоса е все едно на 5 сантима от тях! лудите говедари пак щяха да осерат положението за пореден път!

Ясно е колко не си наясно , но на ТАСС вярваш щото не тие ясно.Да видим ,ракетите Фалкон излитат и кацат обратно , няма как да летят техни чаркалъци из космоса

Haahahhaahahahah.........Кажи го това на Старшипите на Мъски дето се пръскаха на парчета и засипваха цялата земя с чарколяците си! Факт!

Как цялата земя бе? Цялата слънчева система, направо. Даже и съседните три. Факт.

на ТАСС вярвам по-малко отколкото на Маяма

Планетата Земя прелетя в опасна близост до МКС - на 400 километра от станцията. Това прелитане, не е създало опасност, за екипажа....

Има лека разлика между това "да прелетиш" на геостационарна орбита от обекта на прелетяването, и това обектът на прелетяването да се приближава. Ако не си наясно каква - да си чел.

Не че ти се разбира нещо, ама нищо от споменатото не е на геостационарна орбита. Ако не си наясно да си чел.

Да, то е ясно, че като не си чел, няма да ми се разбира нищо от твоя гледна точка. Пък ако мислиш, че МКС не е на стационарна орбита и съответно пада към Земята, или обратното, се отдалечава от нея, не е зле бързичко да го разясниш на съответните космически агенции, че са на път здраво да загазят заедно с космо- и астронавтите там горе.

Геостационарна орбита е кръгова орбита точно над земния екватор (0° географска ширина), на 35 786 км повтарям 35 786. МКС е на 408 км. МКС не е на екватора и е с 35 200 км по-ниско.

Да. На Геостационарна орбита се намират комуникационните и метеорологични сателити, които не обикалят около Земята, като тези в по-ниски орбити, а се намират постоянно в едно местоположение над Екватора.