Германия призовава за глобална регулация на криптовалутите

Президентът на германския финансов регулатор отбеляза, че т. нар. "крипто зима" може би ще бъде последвана от "крипто пролет"

Обратно в новината

Коментари - Германия призовава за глобална регулация на криптовалутите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами да го направи, какво риве. После се оплаквате че американците са навсякъде, то ако чакаме на германия ….

Има си хас Германия да не иска регулиране на нещо, естествено за защита на потребителите. Обаче при толкова много регулации как проспаха Wirecard и Adler Group и как точно защитиха акционерите, станали жертва на измама ? Никак. Едни чиновници взимат едни пари, едни фирми за пари сертифицират отчети и накрая - бум !

Пиша през ТОР, че моя IP е блокиран от мнистерството на истината. Та чуя ли за виртуална валута и си поскам клипа: https://www.facebook.com/100000011024332/videos/5184932261613385/

Банкстерите яко са се спекли! Точно както навремето преследваха чейнджаджиите, сега криптото им бърка у здравето! С това само го правят по-популярно, сигурно вече и стрина Пена разбира от крипто. :)

Това ще е голяма грешка . Правейки ги по-сигурни , само ще увеличи спекулата и щетите от тях

Доообре.

Не работят борсите, биткоина си е ОК. А защо ги държат хората по борсите? Предлагаха по едно време 20-30% доходност при 1% от банките. Ами лаком г.3 кръв ака, казват старите хора.

Едно време пирамидите така предлагаха високи лихви. Ние имахме късмет, че се включихме рано и после на мен ми просветна и изтеглихме парите с добра печалба месец преди да гръмнат. Обърнахме ги в диолари и минахме леко и през гърмежа на пирамидите, и през хиперинфлацията през 97-ма. Който се е включил късно ще тегли. Критото отдалече меришеше на измама и вече идва развръзката.

.... фараонът Иво Недялков си беше поръчал "Линкълн" лимузина . Имаше статия тогава за колата и , че митничарите са си мислели,че е за Президента на България. :) "Куче влачи рейс, диря няма, няма хей..... " :)

Тука бабите хвърлят от балконите, а немците метат от сметките в койните! Разлика голяма няма!

КТБ работеше в регулиран пазар, но това въобще не помогна. FTX се занимаваше с финансови измами, което се прави от банки в регулирани пазари

Криптовалутите няма как да бъдат регулирани , криптоборсите да , но те и сега имат някакъв частичен контрол от държавите ,но определено трябва да има правила и някакви гарантиращи фондове за трейдърите правещи суапови сделки. Хора които ги мързи да преместят криптовалутата в собствен портфейл или са заложили, за да печелят да си носят последствията

Много малко неща могат да се купят директно с крипто, т.е. те са по-малко валути отколкото борсов актив. Затова те основно се въртят на борсите. И от там следват другите неща.

Ако печеля от саморегулиран свободен пазар, всичко е ок. Долу регулациите! Ако не печеля обаче, трябва да го регулирам с помощта на политиката, така че да спечеля. Да живее регулацията!

Много германци са изгърмяли в криптоманията, за да се търси регулация, сиреч да се нахендри държавата да покрие на някого загубите.

Държавата, т.е. да лапнат от бахура всички. Многото загубили въшкари никога не са били проблем, не е грижата за тях. На никой не му пука. Загубил е някой голям, който има политическо влияние.

Функционал

Тъй де, точно те са доста.

Цоц света на регулациите не работеше, сега не работи капиталистическия свят на свободния пазар и саморегулациите... Кво работи тогава? Крив е космоса май, а!

Принципно замисъла на криптовалутите особено на такива като биткойн е да са метод за плащане с ясни правила и без намеса от трети лица, не борсова стока, но пък акулите надушиха ,че се въртят пари и се изкривиха много нещата след навлизането на институционалните инвеститори..

Парадокса е, че май и света на регулациите не работи. Трябваше да изминат 55 г регулация след падането на златния стандарт, за да се изсерете на глобалните международни финанси и да ги забатачите до степен, след която следва .. "hard reset" опс, The Great Reset. Толкова за рабтещите регулации.

"Видяхме света на саморегулирането. Той не работи" Ама ФТКС хубаво работеше като хранеше демократичната партия!

Значи и пазарната икономика не работи.

Всичко работи, ама до един момент. Няма хапче, дето да лекува всички болести.