Германия призова за въвеждането на глобални регулации на индустрията на криптовалутите, за да бъдат защитени потребителите, да бъде предотвратено прането на пари и да бъде съхранена финансовата стабилност, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Междувременно инвеститори са изтеглили от криптоборсата "Байненс" (Binance) 3 милиарда долара за последните 24 часа, съобщава Си Ен Ен.

Президентът на германския орган за финансов надзор "БаФин" (BaFin) Марк Брансън определи като погрешна тактика да бъде оставена криптоиндустрията да се развива като "детска площадка за възрастни".

"Видяхме света на саморегулирането. Той не работи", заяви Брансън във вторник вечерта пред журналисти във Франкфурт. Той направи това изявление часове, след като основателят на фалиралата борса за търговия с криптовалути Еф Ти Екс (FTX) Сам Банкман-Фрайд беше арестуван на Бахамите по искане на американски прокурори, които го обвиняват в присвояването на милиарди долари. Крахът на платформата Еф Ти Екс се определя като потенциално една от най-големите финансови измами в САЩ, отбелязва Ройтерс.

Президентът на германския финансов регулатор отбеляза, че т. нар. "крипто зима" може би ще бъде последвана от "крипто пролет", но индустрията на криптовалутите, която ще възникне тогава, вероятно ще е по-свързана с традиционните финанси, което допълнително ще увеличи необходимостта от нейното регулиране.