Коментари - Глобалното затопляне обърква изчисляването на универсалното време | IT.dir.bg
назад

Глобалното затопляне обърква изчисляването на универсалното време

Според неговите прогнози забавянето е такова, че може да отложи евентуалния преход към отрицателна секунда до 2029 г.

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Глобалното затопляне обърква изчисляването на универсалното време | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе хора, тука Кирил Петков казва, че ПП-ДБ ще се противопоставят на евентуални опити за попълване на състава на регулаторите, вие със някаква секунда се занимавате...

_stankow

Как още сме живи при това тотално глобално ултразатопляне, просто не знам ! Май малко е вдигната цената на тока, още може ! :) :)

преди години в радиосигналните книги, които използват моряците, си пишеше че американския ДжПиЕс въобще си кара на собствено време... което се различава от астрономическото с повече от 10 секунди, а вие тука ни шашкате заради една непълна секунда. Айретен че определянето на координатите става чрез измерване на квазиразстояния, тоест няма никакво значение колко е часът защото се мерят интервали от време;)

Глобалното "затопляне" -- универсално оправдание за всяка глупост, сътворена от човек...

Доста глупости са написани в статията. Системата позволява корекция с положителна или отрицателна секунда, но откакто е въведена са добавяни само положителни секунди и никога отрицателни. Невъзможно е да се предвиди кога и дали въобще ще се въведе отрицателна секунда. Атомните часовници на системата за глобално позициониране не използват такива корекции, но това няма практическо значение. Глобални промени на климата винаги е имало и ще има, цели цивилизации са си отивали в по-ново време заради тях.