Коментари - Защо Google няма да се провали | IT.dir.bg
назад

Защо Google няма да се провали

Председателят на борда на директорите на Google Ерик Шмид обясни защо интернет гигантът няма да се провали като повечето компании.

Обратно в новината

Коментари - Защо Google няма да се провали | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо много са го натиснали акционерите и крадльо Шмид е почнал да ръси гръмки слова. Отдавна не сме 2004 и има други търсачки, дори по-точни. Хандроида, макар и популярен си е бъгава смешка на фона на айОС и УинФон. Офис, облак имат, но са слаби спрямо Майкрософтските аналози. Имаха и поща до колкото помня. Общо взето им ползвам единствено търсачката и то чат-пат.

neXus

Кои са тез други търсачки, гейо? Дето не могат себе си да намерят ли? А Андроидът е бъгав само в ръцете на такива с по 1 клетка в главата. Интелигентните хора нямаме проблеми с бъгове. Цъкай си там на глупавата Шит ОС с 3 функции и си трай.

Не става вече дума за Google. Под въпрос е глобалната мрежа Интернета като информационна база данни. До сега видяхме добрата му страна, предсои да видим и лошата, чрез публикуване на дезинформации и манипулации.

Ти в кой свят живееш бе марул, и сега поне 50% от всичко в нета е дезинформация и пропаганда и това няма нищо общо със самия интернет, а с факта че поне 50% от човечеството не е особено интелигентно. Така е било винаги, но просто сега е по мащабно и по-лесно. Кефиш ме как се радваш че си открил топлата вода две-три хилядолетия след откриването и :) сладур.

А поради каква причина, в близкото бъдеще 1/3 от хората ще бъдат диабетици?

Така им е отговорил гугъл! Хората всичко могат да си аргументират и защитят по този начин! Кой може да обори търсачката? :)

ти за статистика чувал ли си? тя не обяснява нещата, но показва тенденциите. и сега 1/5 от населението след определена възраст започва да страда от диабет. Не е трудно да се предскаже бъдещето.

Те и IBM бяха КОМПАНИЯТА допреди 30 години ама ...

И сега са си ИТ компания с огромно количество персонал! И в корпоративните решения няма кой да ги бие. Виж за потрбителските неща въобще не си дават зор.

Чрез опитите да "излекуват смъртта", Гугъл се опитват да продават хапчета на заблудени хорица. Почнаха да стават гнусни Гугъл.

Ами... милиардите искат милиарди, и като няма от къде - започват да измислят големите глупости.

Едни мечтатели плащат на други, къде е проблема? Дали ще имаш безмислен Айфон който ще ти "промени живота" или хапче което "ще го удължи" си е еднаква безмислица! Само дето едната е за много хора и по-евтина другата е много по-скъпа и съответно по-малко хора ще я ползват. А така или иначе и двете групи като реши Бог ще си ги прибере и ще си ги съди спрямо живота който са имали!

Гугъл започват да приличат на umbrella corporation от филма resident evil.. Странно но факт..

Много е тъпо човек да си повярва! Ако беше така, както казваш Шмид, досега една компания да е окупирала всичко и да векува там... Обикновено всички се подлъгват, че като направят едно нещо добре и супер-успешно, то всяка глупост, която ще им хрумне след това, би пожънала подобен успех. Истината е обаче, че следващите глупости излизат все по-неуспешни, което компанията крие и компенсира донякъде с печалбите от най-успешното си начинание, докато се обезкърви дотолкова, че да се срине за отрицателно време... Не че им го пожелавам, но това е естествения ход на развитието, който без изключения се наблюдава досега. Компаниите са досущ като хората - раждат се, растат, съществуват и умират...

Точно така е, няма как фирмите да са по-различни от хората защото са съставени от хора.

Вие и двамата май през живота си не сте управлявали нищо повече от жените си ... и то вероятно с 0-лев успех. Безмисленно е да ви обяснявам в каква голяма грешка сте. Не всяко нещо е успех, но самия факт че не стоиш на едно место ти дава много по-голям успех да се задържиш на пазара. Разликата м/у Гугъл и другите компании от ИТ бранша е доста голяма ... но вие едва ли ще я забележите ... нека да оставим времето да покаже а? Ако от Гугъл слушаха такива капацитети като вас, и до днес щяхме да я караме на altavista. чудя се от къде ви идва тая безумна смелост да съдите, при положение, че нищо не сте направили в живота си?

Велик си, брато! Хапвай банани докато си подскачкаш от клонче на клонче и ни остави нас невежите да тънем в неразбирането си за Истинските неща в живота! Велик, велик! И много разбиращ!

neXus

За момента Гуугъл предлагат най-добрата мобилна ОС /богатство от функции и лекота за ползване/, най-добрата търсачка с най-богати резултати, а Chrome OS главоломно лапа от дела на Микрошит в училищата и административните сгради. Докато тези 3 неща продължават в този дух, и Google ще са на върха. Аз лично съм доволен от мобилната им ОС - номер 1 по функции е.

Може да е супер, но примерно за мене не е удачна, защото ползвам платени приложения, които не се правят за Андроид.

neXus

Доколкото съм осведомен, за Андроид има всякакви приложения за всичко.

преди 1000 години един шеф на европейска кампания за ръкописни книга така говореше: "нашата фирма няма да изчезне, щото се ориентираме и към други проекти - конски карети, пощени гълъби и т.н." .. ... ама не позна!

дори се опитва да "излекува" смъртта. А защо не излекуват първо АЛЧНОСТТА (си) ????

Защото тогава няма да им се иска да "лекуват" смъртта. "Лекуването" на смъртта е алчност за живот - когато имат всичко, следващата им мисъл е да имат всичко завинаги!

Много добре казано! Това се случва когато хората решат че всичко което имат си е само за тях а за да бъдат пример и да помагат на другите около тях! Общо взето това са атеисти или някакви модерни идолопоклонци! Защото хората които вярват в Бог не се страхуват от смъртта!

А какъв е двзът на компанията? "Да завладеем света, после ще му вземем парите". Който не вярва - да поразрови (но не с гугъл) . Нека търси в уикипедия

Този Шмидт дрънка глупости с цел да открадне пари от инвеститорите още и още. 98% от приходите идват от реклама, вие си правете изводите за всичко останало....

Прав си. Почти всичките им други инициативи са само за отвличане на вниманието и оправдание пред инвеститорите за това къде са парите и за какво се ползват. "Ето на, правим и такова нещо". А това, че 90% от алтернативните им дейности не носят печалба, а само големи разходи са подробности. Шмит не е чувал изглежда за иронията на съдбата - може и да я научи.

3евзек

Когато една услуга се използва от много хора, тогава много хора ще видят рекламата. Толкова е просто.

Не знам дали изречението "Много си прост" е достатъчно да опише колко наистина си прост!

Мда. За няколко милиона заплата и аз бих говорил такива глупости. Това са али-бали, които се учат в първите години на бизнес училищата... Причината за успеха - разработиха продукт без аналог в точния момент, който продукт патентоваха. Това на практика ги направи абсолютен монополист в световен мащаб. Състезание с един кон... и с предизвестен край. И тяхното време ще дойде. Някой някога ще открие нещо, което просто ще направи безпредметна цялата им основна дейност. Опитват се да следят нещата изкъсо за подобни заплахи, но тази работа не става така. Creative destruction му се вика, на този процес и той все-някога се случва...

Гугъл ще се провали в момента, в който мармотът спре да увива шоколада в станиол.

От 1998-ма до сега Гугъл да е променил нещо в търсачката си? - НЕ. И Нокиа се мислеха за безсмъртни.. а умряха по-бързо от най-слабите си конкуренти. Скоро идва и техният ред.

Грешиш! Google непрекъснато променят търсачката си, но, разбира се, не това, което е на повърхността- нейният дизайн. Google имат най-усъвършенстваните аналитични алгоритми за обработване на информация, с които никоя друга подобна търсачка не разполага. Google неминуемо ще премине през някаква трансформация, рано или късно, дори и това да е някакъв мащабен провал- каквото и да се визира под това понятие. Същото се случва с всяка компания от такъв мащаб. Историята посочва достатъчно примери. Същото се е случило и с Apple! А, сега е компания номер 1, не само в технологичния бранш, а изобщо.

то не малко гугълски неща като очилцата им се провалиха, но по важното е че си провалиха философията. От "не бъди лош" сега вече са лоши - следят всичко и всеки, но продължават да се правят на невинна стартираща компания.

Всъщност какво друго може да каже пред акционерите, когато те му дават парите си?!?

Всеки се проваля по собствен уникален начин. А и не е логично да се смята че изчерпването на една компания е равносилно на провал.

Точно Ерик Шмид да не ми разправя за провал на компании. Какво стана с неговия Novell NetWare - да си компания No1 в мрежовите операционни системи и да изчезнеш от хоризонта.

точно за това знае, че ако една компания не навлиза на нови пазари - губи и съществуващите - не е ли логично? собственият опит е най-добрия учител!

пффф, Гугъл се провалиха през март 2011 с промяната на алгоритъма за дислей на банери от Гугъл АдУордс и Адсенс. Изгубиха /убиха/ огормен брой партньорски сайтове и огромен рекламен ресурс, който се насочи към Фейсбук. Също резултатите от търсенето им става все по-зле. След Пингвина е още по-голяма трагедия. Все неща, основни за бизнеса на компанията.

Да вземе да измисли така, че да не се разболяват хората от диабет. Това с лещите следящи показателите е след дъжд - качулка.

По-скоро ще измисли джаджи, от които се се хваща диабет - да му се продават очилата...

Петре, Петре, личи си че си далеч от шеф на голяма фирма. Ако създадат лечение, то пазарът ще със затихващи функции, докато следенето, но не предотвратяването на болеста е един чудесен и тепърва разрастващ се пазар ;)

Това разбира се е в главите на големите конспиратори-зли гений! Пълни глупости говориш!