Коментари - Факт: От 2017г. Google следи всички с Android | IT.dir.bg
назад

Факт: От 2017г. Google следи всички с Android

От 2017 година всички Android смартфони тайно изпращат на Google местоположението на потребителите си.

Обратно в новината

Коментари - Факт: От 2017г. Google следи всички с Android | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тва го знаят и децата, но да попитам все пак - при извадена сим карта кой плаша за трафика?

Все повече си харесвам старото ВВ.

С BB кова пироните за картини Майоре добре си го казал за панелките!

То само Гугъл да ги следи панелниците с дървоид с мед да ги омажеш! Ама 90 процента от панелните таласъми са с разни мизерни ксиомита-сапунерки бъкани и със софт от китайски хакери и тайните служби на чайниците!

ти първо стани редник, после ефрейтор, след това.... до майор, пък чак след това тръгни да разясняваш на другите неща, които и на тебе не са ти ясно...

.....Haй-тoчeн e GРЅ мoдyлът.... Да бе, да!!! Преди време си бях у нас, на леглото. заинтересувах се къде се намирам според GРЅ-а. Оказа се, че съм наняколко метра встрани от блока, а не вкъщи!!!!

Предсказвал ти е бъдещето! Трябваше просто да скочиш през балкона... И междувпрочем - добре че е показвал, че си до твоя блок, а не до блока на любовницата, че иначе можеше да стане някоя инфекция...

ади сега всичките по едно чипче за по-безпасно и да духате яко дружно гаспачо, таратор или квото там желаете хо хо

Отде ви изравят все такива айнщайновци за професионални тролове бе.

а добър ден как е? как е във фермата? грухтите ли доволно балъци?)))

Затова андроид устройства се ползват основно от треторарзредни страни където ифона се гледа само на картинка. Няма нищо фриий на този свят, но пък има фрийй андроид

Нищо не разбираш, всички са един дол дренки.

Не са, на гоогле основния бизнесс е data mining от там си вадят хляба. Аппле не си продава инфото което събира, поне засега но за в бъдещв може да го промени това.

мноу мъ кефят балъците еле па от булгаристан...длето се пИчелят олимпиади хих

Е това отдавна се знае и нее от 2017 ами от доста по рано, някъде към 2011.

Затуй извода какъв е - ползвайте само iPhone! По-добри, качествени, сигурни, красиви, удобни и функционални телефони от тях няма!

Ма многу си хитър бе, да не си ял шоколад "Кума лиса"??

Кон с рог

Ако имаш да казваш нещо - кажи го. Не ми дрънкай празни приказки. Дрънкало...

С айшита изкарах точно 3 дена и на четвъртия го продадох на загуба щото иначе щях да го удара в земята. Това дето с тъпите андроиди го правиш с две цъкания, при айшита трябва да ровиш като малоумен. Това симбиана и ББ колкото и да бяха ограничени, са си слънце в сравнение с айшита. Вярно е че приложенията на айшита са по-добре написани, ама на ишита цялата концепция му е тъпа - прави 1-2-3 и си плащай. При андроида поне като си кача 5-6 приложения дето си ги полвам работи чудесно. Сега ако му накичиш 100 приложения ще се скапе това спор няма. Ама мен ми трябват 5-6.

Блокирайте рекламите, това е. Само, че вече почнаха да се изхитряват и блокират адблокърите, включително и дира го прави това в рубриката Днес, статиите се отварят изключително бавно и не може да се коментира.

Късно е за всякакви такива мерки, нищо не може да проработи в краткосрочен план. Държат хардуера достатъчно секретен за да не може никой с всичкия си да почне да пише за него независима ОС - или да портне такава ако я има. Браузърите и те са твърде обемисти и пълни с недокументирани за публиката неща, същата работа. Няма да остане така работата но и на най-напредналите и имащи с какво да конкурират MS и гугъл ще им трябват години, и то не една и две. Но нещо което да ги избута ще се появи, само глобална катастрофа може да го предотврати.

аман от малоумни новини. Като си си спрял GPS-a как ще покаже къде се намираш приблизително ? Естествено, че Google има карти с ID-та на клетки и Wi-Fi мрежи, които са изградени с помощ на потребителите ! И изобщо не е от 2017-та, а от години.

LOL, каква изненада.... Това е положението, в днешния свят ако не гугъл мугъл ще са, свързан ли е човек е и проследим. Налага се да свикваме. Да насочим усилията към това данните да не са в ръцете само на една фирма/един човек, всичко друго е обречена кауза. Примерно ако бъдат принудени да публикуват данните за всички вместо да ги пазят за себе си и "рекламодатели" ще е стъпка напред, няма да имат материал за изнудване за никого. Е, ако човек иска да се скрие ще трябва да не носи телефон - което отдавна е факт така или инаЧе.

Не само ни следят, но и ни гледат през камерите. Всички знаем, че ако кликнеш върху някоя рекламка или предложение и после те "наводняват" само с подобни неща. Пример: Скоро търсихме зимно яке за детето. Търсихме с гугъл и отваряхме някои реклами за якета. Сега почти всички рекламки и "бисквитки" за зимни якета. Но, ... от два, три месеца си пускам брада. Абсолютно съм сигурен, че на нищо свързано с брада не съм кликвал. И сега от около 1 седмица започнаха да се появяват рекламки и "бисквитки" на неща свързани бради и мустаци. Докато снощи, като отворих дир.бг и пред мен се облещи голяма реклама за боя за брада. Втрещих се! Показвам на жената и тя ми вика: -Ми да, имаш нужда, тя брадата ти почва да побелява. Тичам в банятя, гледам се - вярно, тук там имам побелели косми. Представяте ли си до къде са стигнали! Това е истина, не си измислям.

Евала, братле! :))) Преди доста години имаше една песен, май за теб са я писали: "Paranoid ANDROID" Адмирации! :)))

Здрасти, Марвин!

И на мен ми се случи нещо подобно. Говорих си с един човек за един парфюм, но никога не преди това не съм търсил парфюми в интернет, нито съм отварял сайтове. Е, скоро след този разговор започнаха да ми излизат рекламни банери точно с този парфюм. Може би и от микрофона на телефона подслушват. И това си е 100% true story. На мен не ми пука, че ме следят де. Не съм престъпник, нито измамник. Нямам какво да крия. Естествено, бих предпочел да не го правят...

Глупости. Микрофона му слушали :)))

Ще ти повярвам само ако ти пуснат някое порно филмче със жена ти. Естествено, че всичко се следи. Аз купувам китари, и обикновено искат да ми пробутват ефекти, кабели, уредби. Не съм тругнал да ги купувам де. Най-добре си сложи адблокер да не се натоварваш психически.

Прав си! И аз имам такива наблюдения! Влизам в тоалетната да акам. Ама с телефона, да не скучая. И като си бърсах д-то, се скъса хартията. И аз се ядосах "Мамка ти и тоалетна хартия - къса се". И от тогава - само реклами на Емека ми се показват на iPhona!

Аааа, ето защо имах чуството че някой през ноща излиза от телефона и се разхожда по стаите. Липсват ми и два кремвирша от хладилника. Настоявам тези от Google да ми ги възстановят.

Ще ти ги пратят по емейл-а :)

Питай Блатечки за кренвиршите!

И какво ще я правят цялата тази информация.В един момент се обезмисля.

Създават си карта кои WiFi точки се намират на кои координати. Така когато си в обсег на безжична мрежа можеш да използваш услуги (примерно да се намериш на картата) без да имаш нужда от GPS.

Имаше преди време във форума един шемет, който обедняваше каква свобода му давал андроида, че можел да си мести иконките и да си прави различни теми, менюта и котакти да си групирал.

ми каква каква - същата кат на хапъл гаче ли ???

Времената от преди 89 и мизериите на ДС пасти да ядат.

В ония времена са им липсвали възможности, а не желание да правят мизерии.

Това само показва че нищо не се променило в отношенията между овчаря и овцете.

Да де, ама ония времена се водеха мракобесни и диктаторски, а сега били демократични и свободни и т.н. тинтири-минтири.

и въпреки това не могат да хванат поредният убиец внесъл една дузина автомати в "супер луксозен и сигурен хотел" в Лас Вегас.

Обаче иначе не могат да хванат престъпниците. Даже и телефонните измамници.......

Това е работа на полицията, не на Гугъл...

Могат. Не искат. На процент са. От време на време "хващат" някой неудобен да запишат дейност.

Толкова следене, спътници и какво ли не и накрая колко маринки изгоряха по склоновете на Афганистан заради лош интел.