Коментари - Microsoft съобщи за опасност от хакерски атаки | IT.dir.bg
назад

Microsoft съобщи за опасност от хакерски атаки

Microsoft обяви, че изучава данни за уязвими места във версиите на Windows Vista, Windows Server 2008 и Microsoft Office. Компанията посочи, че са възможни целенасочени хакерски атаки, възползващи се от „пукнатините” в сигурността на програмите.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft съобщи за опасност от хакерски атаки | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От години на PC-тата вкъщи нямам Windows-и, респективно подобни проблеми.

Alex

Чак сега ли се сетиха да го съобщят това? такава опастност има откакто windows се свърза към нета :)

то попринцип windowsa си е грешка ,колкото по нов толкова по бъгнат най си ми харесваше 98 :D

По-точно Win 98 SE (Second Edition). И след като пооправиха Win XP. В началото също даваше много проблеми. Аз съм си на него. Спомням си за Win 3.11 как чаках по 10 минути да се зареди. ;)

Мдам ... "изучава" ... как да си дадете парите за да вземете новия продукт Windows 8 и Server 2012 , вместо си ползвате старите и добре работещи операционни системи.

Филчо, не се изказваш подготвен, а обработен. Синко, обновяването на софтуера, води неизбежно до нови версии. А какво и защо се прави - попроч1ети и ще разбереш. Той и ЗАЗ-а е кола и върви, ама ти не си си купил, нали? И Жигулата, и Москвича, и Ладата - все коли :) Даже и каруцата е кола :))) като ти харесва стара ОС, работи си с нея, но не дрънка глупости, на които несведущи същества , може да се вържат!

Цвети, ти си обработен - аналогията е всяка година да излиза нова кола и ти да я купуваш, а старата - на боклука, без да я продаваш. Шот' така е с ОС-овете.

Е те баш старите версии са най-уязвими :)

Windows-а като основа не е правен съобразявайки се със сигурност. В последствие се е наложило. Иначе си е бил за персонален компютър и за тази си цел, по-добър не знам. Съвсем друго е например за сървър, където направо е излишен. Правен е да има достъп от всякъде до всичко, което е предимство от гледна точка софтуер, но е недостатък от гледна точка сигурност.

От майкрософт по-скоро би трябвало да информират, ако липсва опасност от хакерски атаки към уязвимият им софтуер, а иначе опасността от атаки се подразбира от само себе си ! Дори от майкрософт са се погрижили да забива от само себе си, за да не се налага да чакате хакерските атаки - мислят за всичко нали ?

Нищо ново под слънцето - бездарно написаният софтуер бил уязвим и авторите му били били разбрали.

Не ви ли се струва, че тази новина е за да сплаши потребителя и да си КУПИ уиндолс 8 и най-новия сървър.......просто намек.

"уиндоЛс" !!!???? пич, мноого си зле.....

Прекрасна операционна система!

" като отвори инфектирано приложение. " и за това ще са виновни, разбира се, Майкрософт :)

ефектирано е защото ОС-а е позволил лесно друг процес да бърника из него

пукнатините в сигурността на програмите - поставено в кавички за да не се напише директно и ясно - "ями", "дупки", "пропасти", "тотални липси на сигурност", "правено от програмисти тип отбий номер, важното е да прилича, че работи" ... просто спрете да използвате грешната операционна система...

Добре, ще използваме каквото ти ни кажеш. Нали все пак си "велик" софтуерен специаласт и гуру по информационна сигурност.

ползвай какво искаш, като има предпоставки за проблеми, следват проблеми и обратно :)