Коментари - Чешки учени създадоха суперхрана | IT.dir.bg
назад

Чешки учени създадоха суперхрана

Чешките учени Якуб Крейчик и Марек Хъмпъл твърдят, че са създали авангардна алтернатива на храната, която осигурява всички съставки, необходими на тялото.

Обратно в новината

Коментари - Чешки учени създадоха суперхрана | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че тая храна ако е евтина, на хората няма да им се налага повече да работят, вече няма нужда от вдигане на пенсиите, и циганите ще се изхранват по лесно. Да не объркате нещо световната икономика с тази мана, и да ни докарате 3та световна.

Гладен съм, къде е?

Твърдяха, че и бебешките храни имали всичко нужно, но изследванията доказват ранни сърдечни и другу хронични заболявания при млади хора, хранени изкуствено като бебета. Проблеми със сърцето на 20 и нещо години...

Никак ама никак не ми харесва това.Край на зачервената пържолка пилешкото бутче салатката и.т.н. каквото човек може да си позволи.Край на сладките приказки покрай похапването. Изпиваш една чаша и чао. Не ми харесва.

Кой го интересува какво ти харесва на теб бе.

Ето какво ще плюска плебса през половинчасовата си почивка за обяд, по време на 16 часовата си смяна в завода на олигарха. Ето го бъдещето.

Тази храна не е нова, а отдавна известна, не се казва MANA, a КНЕДЛИК. И всеки чех се тъпче с кнедлики от най-ранна детска възраст и така расте голям и силен като вол. ;-)

...и почти толкова умен.

Навремето по физиология преподавателят ни разказваше, че са правили експерименти с космонавтите. Хранили са се само със синтезирани храни в продължение на месеци и разбрали, че това с изкуствените храни не става.

"карциногенни вещества"? Не се ли пише "КАНЦЕРОГЕННИ вещества"? :D Апропо - това нещо, наречено "мана" не е "манна", която е предоставена от Бога за храна на евреите по време на странстването в пустинята. "Мана" има по лозите, примерно...

Ее и ти сега, не обръщай толкоз внимание на такиви дребни нещица! Важното е, че се е получила статията! Пък какво е искала да каже тя и на кого и защо е това са дребни и незначителни неща, на които малко "журналисти" и писарушки обръщат внимание! Статията е важното тука! :)

Уж всичко имала но после туй го нямало онуй го нямало, мазнини холестерол, ...

Количеството на калориите и състава на храната не трябва ли да са съобразени с натоварването на организма, или аз съм тъп? Също така, не може едно и също количество да се приема от човек, който е 150см и такъв, който е 190см...

Ако е така, ще тръгне като МАНА по фитнес-маниаците!

Мана,Мана - тип тиии ри ри ри ....

Мое си поръсим салатата с нея, да не ми дудне женицата дома че не съм бил екологичен с тия ракии! А после....то, на супер -салата върви супер порция ракия!...ама няма не искам, баланс трябва да има, балаааанс!

суровината от екарисаж ли се добива?

Аз знам една друга храна, вика се пържола

То всички я знаем, но както намаляват ресурсите в глобален аспект, скоро време ще си ядеш дебърцинчето, друго няма да има!

Ми то от сега се почна. Я виж колко хора пасат трева из градинките...

Тея прахчета, преди или след ядене се пият? :D

..по време на хранене. xD

ВМЕСТО хранене

Журналята... Създадоха или твърдят,че са създали???

От утре я почвам! Може и некой келепирец да измислим покрай нея...

Разбрахме БЕЗ какво е. А какво има? Белтъци, въглехидрати, мазнини - може да се направи, макар и скъпичко. А останалото? Въобще, бих повярвал на този кьорфишек, само ако създателите му карат поне една година на него. И на гола водица.

"Качеството" на "нормалните" храни става все по-голям проблем. Затлъстяването и недохранването също са все по-голям проблем. Здравословното хранене е важно... за който се вълнува от/за здравето си. Веганството и вегетарианството съвсем не са от най-здравословните. Тази статия прилича на PR акция. Не става достатъчно ясно (научно) какво точно са открили въпросните учени. Храни, отговарящи на такова описание има от много време... :)

това което каваш е вЕрно, но: Бедата на съвременното човечество е че най-масовите и евтини храни съдържат излишо много калории. Има сума ти и теории колко да чдеш на едно ядене, но повечето не отчитат, че ако ги следваш в крайна сметка оставаш гладен и естествената крачка след час-два е да посегнеш я към бейк ролс-а, я към вафла трепач-а я към чипс, снакс и разни други жрупалки, които бъкат от калории. Трябва да се акцентира на храни, които пълнят приемливо стомаха, но не дават излишно много калории. По ред причини иначе евтините и здравословни зеленчуци нанас ни ги продават скъпо. Лятото как да е. Де от село, де намерен евтин зеленчук който някой е произвел над личните си нужди - бива. Но зимата... В края на краищата поне масовият българин яде това което може да си позволи ценово. Здравословното хранене е много хубаво нещо, но даже много от здравословните храни са набъчкани с консерванти и Е_та за да не вкисват по складовете или да имат търговски вид. Много от готварските рецепти буквално насила са "подсилени" я със сметана, я с нещо друго което назорле помпи калории в ястието, а те даже не са типични за нашата кухня.

Много думи - някои правилни, други - не съвсем... :) Дори при съвременните наторявания, ГМО, захранването на животните с химия, след това Е-та и т.н. пак може да се храниш здравословно, но... това е дълга история и не е за тук. Въпросните учени (и не само те) правят усилия...

Много са полезни даже вегетарианство и веганството, стига да се ядат зеленчуците и плодовете сурови и да не се ядат много сладки храни. Лошото е, че имам подозрения, че вече всички плодове и зеленчуци са ГМО, допреди години като почнех за да ям по много сурови зеленчуци и плодове и за няколко дни започвах да преливам от енергия, сега имам чувството, че не са същите зеленчуци вече.

Именно ! Съдържанието на "нормалните" и на "естествените" храни от година на година се отдалечава от "здравословното"... Отделно, че чрез вегетарианството и веганството е много трудно (практически невъзможно) да си набавиш необходимите аминокиселини в комбинация с другите необходими витамини, минерали и т.н....

Да си я ядат. Аз предпочитам печено агне.

Ъ

Истинско откритие ще е когато измислят алкохол на прах - уиски на прах, водка на прах, бира на прах... еххх :)

Ъ

Само да отбележа, че се пише "МАННА" (с две Н")...

Те са го измислили при виното. Нарича се фалшиво. За пореден път попаднах на фалшиво вино закупено от Пика..ли. А се водеше все скъпо българско.

kumalissa73@

пикачули отдавна е долнопробен супер, като пенимарка.

Освен за специфични медицински процедури и специфични професии, не виждам друго разумно приложение на откритието. Като цяло постиженията на науката ме карат да съжалявам, че толкова рано съм се родил, но новини като тази ми действат изтрезняващо.

Повярвай в реинкарнацията и няма да съжаляваш за ранното си раждане! След години какви ли други чудеса ще има! :):):)

в тоя прах ще си овъргалям пържолката преди да я метна на скарата

По-добре не си ги цапай с гняз, брат!

Идеално, става и да се шмърка !!!

Аз ям основно, защото ми е вкусно. Най-малкият ми проблем е да си набавя хранителни вещества. Даже си набавям в повече

Прочетох "суперОхрана", пък то било "суперхрана".

Яж тогава да ти е вкусно, проблема ти с това какво си ял ще дойде с годините, не се притеснявай...

1000 годишен веган или вегетарианец не съм виждал. За 4-5 години отгоре ( евентуално ) не си заслужава да се мъча с овесени каши примерно.

Никой не говори за безконтролно ядене, но чак пък без вкус, айде нема нужда!