Коментари - ”Мангалиан” ще достигне Марс в края на септември | IT.dir.bg
назад

”Мангалиан” ще достигне Марс в края на септември

Първият индийски космически апарат "Мангалиан" ще достигне орбитата на Марс на 24 септември тази година.

Обратно в новината

Коментари - ”Мангалиан” ще достигне Марс в края на септември | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

велики! то в боливуд снимат филмите един след друг. артистите като излязът от единия влизат в друг и така по цял ден. няма сценарии, всеки нещо си прави, каквото си е намислил. те така са решили и за тая мисия ................

очаква се бежански поток от марсианци след пристигането на "Мангалиан" на Марс пригответе палатките

Мангал на техния език значи Марс. Приветствам всеки научен космически успех без оглед на това откъде идва. Евала им правя и на индийците че са се напънали да дадат по 50 стотинки от човек за нещо по-възвишено от кебапче с бира.

Нямаме много основания за расизъм. В Индия има над 30 касти и една от най низко поставените е била на нашите роми, които са били прогонени от Индиа за някои специфични способности. По време на колониалните войни Индия използува ракети срещу англичаните през 18 век. Индия има собствени авангардни атомни централи сега. Индия има собствена ракетна индустрия, коя то се развива. Исвестна е със Йога философията. Счита се, че основата на интегралното смятане е дошло от Индия , върху която е стъпил Нютон. Да не говорим за древната архитектура. Индия е страна на контрастите и ако човек може да бъде изяден от питон , ако не внимава, това не е повод за расизъм.

Бате ти сам си го каза - " на нашите роми, които са били прогонени от Индиа " . Затова сега малко или много вървят напред. Следиш ли ми мисълта? Въпросът е - щом за теб е приемливо Индия да направи такова нещо, защо тогава и самата мисъл за подобно действие вече е - расизъм?

да се чете: - самата мисъл за подобно действие в БЪЛГАРИЯ, вече е расизъм? -

Първо това е станало отдавна, когато човешките права не са били дефинирани като днес. Жторо според вашите расъждения , не трябжа да се слага знак на равенство между индийците и нашите роми и защо тогава проявяваме високомерие. Какво са взели англичаните от нас или какво сме дали на света? Ако Индия е била перлата на английската корона, то Англия винаги е искала да ни харийе някому; на турците, сърбите и накрая съветите (руснаците). Твърдим , че сме дали слажянската азбука, половината славяни не пишат на нея. А ние само кирилизираме , кирилизираме и като го киризираме, се сърдим , че не ни разбират и тези дето пишат на кирилица.

Мангалиан - много правилно име при положение, че става въпрос за индийци. Няма канго, има манго!

Модератора? Ако се грижехте и наполовина за БЪЛГАРИТЕ каквото усърдие полагате за цветните нямаше да е толкова очевидно от коя етническа група е съставен екипът ви! Да видим. Дира - основно краде от другите сайтове, екипът е неграмотен и цензурира доста избирателно. Какво по-голяма доказателство, че сте екип от мазни мангусти? ВЪХ Д'НЪТЪ ДИСГРИМИНРЪМЪ? Забележете, че МАНГУСТА не е обидна квалификация.

"Мангалиан"? Първата летяща каруца???

Мисля , че има неточности. Ракетата с коqто е изстреляна сондата, е индийско производство и е известна като PSVL или нещо подобно, което ще рече, че е за извеждане на спътници в полярна орбита. Индийците я използуват и за комерсиални цели , като извеждат и малки сателити на ниска орбита и GTO, понеже има относително добър процент на успешни стартове. Самата ракета тежи 294 тона и може да изведе 3.125 или 3.4 тона (забравих вече) на ниска орбита, което обсто взето е скромен резултат. В случая 1350 кг са изведени на елиптична орбита близка до GTO и след това има седем корекции, като в перигея се задействува един маломощен двигател, работещ с хидразин и Н2О4, ако се не лъжа. И след седмата корекция 500кг сонда е поела към Марс, където се очаква след подобни манежри да слезе на ниска марсинска орбита и смата научна апаратура тежи 16 кг. При успех, това заслужава адмирации, защото със съвсем скромни средства се постига впечетлявщ резултат.

Мен, няма такова нещо Н2О4... водородният пероксид е Н2О2! Който успее да му забучи още 2 кислорода ще получи мега-Нобелова награда!!

N2O4 Н2О4 след кирилизация.

вместо "Хюстън" имаме проблем от апарата ще се чува "Столипиново" имаме проблем

Аз работя с индийци и вярвайте ми, по-точно има не биха могли да измислят!

А, къде спи БХК - какво е това расистко име на тоя апарат!

Представяш ли си батей, да живейш на планета цялата от жилязу!!!

...,,Индийският орбитиращ апарат с тегло 1350 кг ще търси метан в атмосферата на Марс"...Бреййййй,първият път ,като го прочетох,ми се видя,че апарата щял да търси метал.То било метан-как се обърках без да искам.

Ало, модераторчето! Форумът е пълен с расистки и обидни коментари срещу хората от ромски произход!

23:48 на ром ли премина , минавай бързо на бира :)) , сигурно имаше предвид цигански произход

Съединенията на желязото са червени. Изглежда на червената планета има много желязо да се бере.

Че на земята малко ли има.

3евзек

Има, но са под формата на руда, която не изкупуват по пунктовете. А там растат по марсианската земя и понятието за 'бера желязо' идва от там.

А нов апарат Циганьор няма ли да изстрелят? С група м...ли вътре - поне няма да има нужда от средства за безопасност, има резервни.

в кораба имало само два екземпляра от новата раса, учените изчислили че докато стигнат Марс борят им ще е достатъчен за инвазия

Какво хубаво име са му избрали индийците само :) Кръстили са го на собствената си нация

Да, виждаш ли? Мангалите са много по-напреднали от нас в технологиите! А, между другото: Любопитен но малко известен факт е, че държавата с най-голяма база с биометрични данни (пръстови отпечатъци, ирис, глас и прочие) е ... Индия!

Може ли да обясниш каква е обществената стойност на тази "голяма база с биометрични данни (пръстови отпечатъци, ирис, глас и прочие) ".

Туй на апъратъ отгори какво й, бакър ми се види.

Дано успешно да влезе в орбита около Марс и прати нови данни за планетата.

И марс ще върнат на вторични...

оти'ам батенца малко желязо да набера на марс, че тука вече няма

"Циганлиан" щеше да е по-благозвучно, но и "Мангалиан" е достатъчно разпознаваемо.

манговци манговци ама сонди на марс пращат за нас да не говорим ама и на любимите ви велики руснаци марсианските апарати все по дъното на окена лежат!

тяхната тръгна към Маркс

Най-вероятно от санскрит-мангалам-бъди благословен

Щехме да осигуриме подходящия екипаж от Мангали, що си траат тия беее

Няма как да стане- не е възможно все още да се построи толкова голяма ракета

dimitarpeshev73@abv.bg

Ще чакаме още значи, жалко

Имал си желание да летиш до Марс, ще те изпратим мангале, роме, неро и каквото още ти харесва. И какво откриха тези на ВМарс, че небето е червено или синьо, хайде мангалоид, плювай.

Плювчо, ти сигурно и от кочината ти в Столипоново не излизаш ..щото ..какво толкова ще има навън, а ?

Мдааам..., а руснаците изстрелват също разни неща, но предимно на около 10 000 метра.

Искаше да кажеш украинците,нали?

Самото ти присъствие на бял свят е една грешка.

при толкова простотия...и да тичат срещу нас.....няма да ги стигнем скоро...

Манго в космическият апарат "Мангалиан". Представете си го, заобиколен от толкова жица.. като дебело дете в сладкалница.. малии

Лелееее тея и марс ли ще заселват, е сега я фтасахме....

Даже и мангасарян е вече в космоса, а ние се движим обратно към дърветата. Браво братя българи.

Как, как се казва кораба?!? Мангалиан?!? Да не е пълен с Мангалци? :D